Νένα Χρονοπούλου: Στις 5 Δεκεμβρίου παρουσιάζει το βιβλίο «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω»

November 21, 2022

Νένα Χρονοπούλου: Στις 5 Δεκεμβρίου παρουσιάζει το βιβλίο «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω»


Διαφ.

Η Νένα Χρονοπούλου και ο συνοδοιπόρος της ζωής της Τάσος Μητρόπουλος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με τα παιδιά ΑΜΕΑ τα οποία στηρίζουν συνεχώς με πολλαπλές ενέργειες.



Της: Έπη Τρίμη

Η αγαπημένη ηθοποιός επ’ αφορμή του 18χρονου μονάκριβου γιου της Χρήστου δεν σταματά να περνά μηνύματα που αφορούν στα υπέροχα αυτά παιδιά τα οποία προσωπικά θα χαρακτήριζα μικρούς αγγέλους που ζουν ανάμεσά μας.

Η ίδια με πολύ δύναμη ψυχής και μαχητικότητα δεν σταματά να στηρίζει εμπράκτως αυτά τα υπέροχα πλάσματα είτε μέσω συνεντεύξεων, είτε μέσω δράσεων.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρίες, υπολογίζεται περίπου στο 1 εκατομμύριο και η πλειοψηφία τους είναι άτομα με νοητική στέρηση. Αξίζει δε να σημειωθεί πως τα άτομα με πάσης φύσεως αναπηρία παραμένουν περιθωριοποιημένα ενώ αντιμετωπίζονται με ρατσισμό. Τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές τους καλούνται να διαχειριστούν  πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας εξαιτίας ελλείψεων του κράτους και της αδιαφορίας της κοινωνίας που γυρνά την πλάτη.

Οι γονείς που επωμίζονται το βαρύ φορτίο να μεγαλώνουν παιδιά με ιδιαιτερότητες χρειάζονται ανάλογα φωτεινά παραδείγματα διασήμων όπως η Νένα και ο Τάσος που είναι αναγνωρίσιμα πρόσωπα και έχουν το προνόμιο του δημόσιου λόγου.

Μην ξεχνάμε πως το επίδομα της πρόνοιας, η αναπηρική σύνταξη και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη δεν επαρκούν προκειμένου μια οικογένεια να μπορέσει να ανταπεξέλθει αξιοπρεπώς και να βοηθήσει δια βίου ένα μέλος της οικογένειας το οποίο θα είναι εφόρου ζωής εξαρτώμενο από την οικογένειά του.

Η Νένα θέλοντας να αφυπνίσει όλους εμάς ζήτησε από τον Χρήστο Δάντη να γράψει ένα τραγούδι για τα παιδιά ΑΜΕΑ και τον γλυκύτατο Χρήστο ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και το βιβλίο της με τίτλο «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω» το οποίο όλοι πρέπει να στηρίξουμε αγοράζοντάς το.

«Είμαι πολύ καλά με αυτό»: Ακομπλεξάριστη και καθόλου ψωνισμένη η Αρετή Κετιμέ, τραγουδάει σε ταβέρνες

Το εν λόγω βιβλίο θα παρουσιαστεί στις Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στις 18:00 στο θέατρο «ΒΕΜΠΟ» και πρέπει όλοι να είμαστε εκεί. 

Αξίζει να παρευρεθείτε στην παρουσίασή του και να στηρίξετε τις πωλήσεις του καθώς πρόκειται για  ένα παιδικό διδακτικό βιβλίο κατά του bullying το οποίο απευθύνεται στα τυπικά παιδιά από τριών ετών και έως οκτώ, για να διδαχθούν για τις αναπηρίες, προκειμένου  να συνυπάρχουν μαζί με τα παιδιά ΑμεΑ.

Η ίδια η Νένα λέει: «Όταν η παιδική ψυχή διδαχθεί από νωρίς να αποδέχεται και να σέβεται τη «διαφορετικότητα , τότε η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο θα αρχίσει ξανά να μας χαμογελά».

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν άνθρωποι από τον χώρο της δημοσιογραφίας, της υποκριτικής καθώς και η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

Οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου είναι οι εξής: 

  • Χριστίνα Βραχάλη: Θα μιλήσει για  την κινητική αναπηρία
  • Τζόυς Ευείδη: Θα κάνει μνεία στην τύφλωση και την πολύτιμη συμβολή των ζώων
  • Δημήτρης Καλαντζής: Θα αναφερθεί στις επίκτητες αναπηρίες
  • Γιώργος Γιαννόπουλος: Θα μιλήσει για το σύνδρομο down
  • Μάγδα Τσέγκου: Θα αναφερθεί στον αυτισμό
  • Χρυσούλα Μαυράκη: Θα μιλήσει για την άνοια και το alzheimer

Πληροφορίες για την παρουσίαση

Οργάνωση : Υποστηρικτικό & Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ – 4ΑΜΕΑ
E-mail: [email protected], www.4amea.gr

ΥΓ. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την προσέλευσή σας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Θέατρο «ΒΕΜΠΟ» : Καρόλου 18, Αθήνα 104 37, Τηλέφωνο: 21 0522 1767

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022


Πηγή

Διαβάστε επίσης: