Παυλίνα Βουλγαράκη: Ο καρκίνος της μητέρας της, η τρομοκρατική επίθεση, τα αντικαταθλιπτικά και το τραγούδι

November 21, 2022

Παυλίνα Βουλγαράκη: Ο καρκίνος της μητέρας της, η τρομοκρατική επίθεση, τα αντικαταθλιπτικά και το τραγούδι


Διαφ.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1991 και σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, την κέρδισε το έντεχνο και εναλλακτικό ποπ τραγούδι.



Της: Έπη Τρίμη

Με την τραγουδοποιία ασχολήθηκε αμέσως μετά την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο. Έκανε πρακτική άσκηση στην σχολική ψυχολογία ενώ η πτυχιακή της είχε το θέμα «Η θεραπεία του τραύματος μέσα από την τέχνη».

Τα παιδικά χρόνια

Εκ των πραγμάτων, η οικογένειά μου ήταν «αντικανονική», αναφέρει η Παυλίνα Βουλγαράκη στη συνέντευξή της στη Bovary.  «Ωστόσο, αυτό που σε εμένα έκανε πολύ καλό ήταν ότι -ενώ έμενα στην Αθήνα, μεγάλωνα στο Λυκαβηττό και πήγαινα στο Κολλέγιο-, τα ερεθίσματά μου ήταν από την Κρήτη, γιατί περνούσαμε πάρα πολύ χρόνο εκεί. Εκεί ήταν η καρδιά μου. Οπότε, μπορεί να ζούσα εδώ, αλλά βάδιζα με τα ερεθίσματα ενός διαφορετικού περιβάλλοντος. Αυτή η αντίθεση με διαμόρφωσε.

Για παράδειγμα, μπορεί στο σχολείο μεταξύ τους τα παιδιά να συνέκριναν πράγματα παντελώς ανούσια, όπως τα καινούργια τους παπούτσια. Επειδή όμως αν έλεγα εγώ κάτι ανάλογο στα ξαδέρφια μου στην Κρήτη θα με κορόιδευαν, αυτό μου έδωσε την ικανότητα να φιλτράρω όσα άκουγα και να καταλαβαίνω τι είχε νόημα και τι όχι. Και γι’ αυτό νιώθω πολύ τυχερή.

Δεν μπορώ να πω ότι είχα καλή σχέση με το σχολείο. Μάλλον κακή θα τη χαρακτήριζα. Θυμάμαι ότι διάβαζα πάρα πολλά βιβλία στο δημοτικό. Πήγαινα για ώρες στη βιβλιοθήκη και διάβαζα ασταμάτητα. Κατά τα άλλα δεν ήμουν από τα παιδάκια που ανυπομονούσαν να τελειώσουν οι διακοπές και να επιστρέψουν στο σχολείο».

Η μουσική καριέρα

Με την τραγουδοποιία ασχολήθηκε αμέσως μετά την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο.Παράλληλα με τις σπουδές της ξεκίνησε ως ερμηνεύτρια της House Band στο Σταυρό του Νότου ενώ την ίδια περίοδο έκανε Street Performance σε δρόμους της Αθήνας κι εμφανιζόταν σε διάφορα μουσικά μπαρ,καφέ και στέκια σε όλη την Ελλάδα με διάφορα ψευδώνυμα χωρίς ακόμη να έχει δική της δισκογραφία.

Η δισκογραφία της αποτελείται από δύο προσωπικές συλλογές. Η πρώτη είναι κυρίως σε δικούς της στίχους και μουσική με τίτλο “Λαβύρινθοι” κυκλοφορώντας το 2014

Ενώ ο δεύτερος “Μωβ Καληνύχτες ” ξεχώρισε για τον ήχο και τις ενορχηστρώσεις του τόσο από δημοσιογράφους κι έντυπα (ψηφίστηκε ο δίσκος της χρονιάς το 2017 από τους αναγνώστες της Athens Voice κι άλλων εντύπων) με τραγούδια που σύντομα αγαπήθηκαν από το κοινό όπως το «Φερ’τα μου όλα πίσω» σε δικούς της στίχους και μουσική με την συμμετοχή του θρυλικού Ψαραντώνη, και «Έλα λίγο πιο κοντά»

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει singles από τον τρίτο προσωπικό της δίσκο όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021 στο πλαίσιο του οποίου έχει συνεργαστεί και έχει συνυπογράψει τραγούδια με την Δήμητρα Γαλάνη.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με τον τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, την Δήμητρα Γαλάνη, τον Ψαραντώνη, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Μπάμπη Στόκα, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Μανώλη Μητσιά, την Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Φοίβο Δεληβοριά κι άλλους.

Συμμετείχε, ως ερμηνεύτρια στη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης , ενώ δημιουργεί και παρουσιάζει και σταθερά παρουσιάζει τις δικές της προσωπικές παραστάσεις σε θεατρικούς χώρους και μουσικές σκηνές ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος φιλανθρωπικών εκδηλώσεων είτε μέσω performance είτε οργανώνοντας εθελοντικά art therapy session σε ξενώνες προσφύγων.

Τα podcast στο Spotify

Από τα τέλη του 2020 έχει ξεκινήσει την δίκη της σειρά podcast στο Spotify, στο YouTube και σε όλες τις πλατφόρμες, το «pavodcast Αρχειοθετήθηκε 2020-12-15 στο Wayback Machine» όπου μοιράζεται σκέψεις και προσωπικές εμπειρίες με τους ακροατές ενώ πραγματεύεται θέματα που αφορούν όλους μας. Με φιλοσοφική διάθεση, και ποιότητες καλλιτεχνικές.

Η μόνη μου διέξοδος ήταν η ψυχίατρός μου

Η κόρη του Γιώργου Βουλγαράκη, Παυλίνα, είχε μιλήσεις παλιότερα για όσα έζησε μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστές τους γονείς της, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι η πολιτική την απωθεί και δεν της αρέσει κάθε φορά που της λένε ότι μοιάζει του μπαμπά της

«Η ζωή μού έμαθε πως ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει. Ήταν σκοτεινά τα χρόνια που ξέσπασε το σκάνδαλο. Εκτός απ’ τα γεγονότα που γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την πολιτική, υπήρξαν και οι συνέπειες. Πώς το αντιμετώπισε η μητέρα μου, ο πατέρας μου, μεταξύ τους, με εμάς τα παιδιά. Η φοβία που είχα με τον κόσμο υπήρχε, όμως τότε εκτροχιάστηκε το πρόβλημά μου. Είχα απομονωθεί και, όταν έβγαινα, μου ήταν δύσκολο. Εκείνο που με τάραξε ήταν τα δικαστήρια της μητέρας μου. Εκεί που είχα συνηθίσει τους γονείς μου να είναι άτρωτοι και δυναμικοί, τους έβλεπα να καταρρέουν. Επρεπε ως μεγαλύτερο παιδί να πάρω τα πράγματα στα χέρια μου», περιγράφει στην Καθημερινή.

«Το σπίτι ήταν ένα πένθος»

Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της στην Καθημερινή: «Τώρα είναι καλύτερα, γιατί οι ίδιοι επαναπροσδιόρισαν τις προτεραιότητές τους. Παλιά, το σπίτι ήταν ένα πένθος. Τα φώτα ήταν πάντα σβηστά. Η μόνη μου διέξοδος ήταν η ψυχίατρός μου. Πέντε χρόνια έπαιρνα αντικαταθλιπτικά. Δεν μπορώ να πω ότι μάθαινα κάτι, ήμουν σαν ρομπότ».

Συγκλονίζει η μαρτυρία 22χρονου: «Αυτά για τον πατέρα μου δεν τα επιτρέπω, είναι όλα ψέματα. Μου έσωσε τη ζωή»

Όταν ήμουν 13 έγινε μια τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι μας και κάηκε

«Όταν ήμουν 13 έγινε μια τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι μας και κάηκε. Για ένα χρόνο δεν είχαμε σπίτι. Ήταν τραύμα για μένα. Επίσης τότε δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ο κόσμος ήταν θυμωμένος. Τώρα μπορώ να καταλάβω…

Συνειδητοποίησα τη μοναδικότητά μου. Είμαι παραπάνω από ένα όνομα ή ότι είμαι η κόρη κάποιου. Η μητέρα μου μέσα από όλα αυτά, αρρώστησε έπαθε καρκίνο. Δυσκολεύτηκε πολλά χρόνια. Όλη αυτή η στεναχώρια βγήκε στο σώμα της. Εκφράστηκε έτσι. Ακόμα και τώρα κάνει ακτινοβολίες. Είμαστε 4 παιδιά, δυνατές προσωπικότητες. Εμείς το χειριστήκαμε καλά, τα αδέλφια, δεθήκαμε και είμαστε ενωμένοι, μια άτρωτη ομάδα».

Η δύσκολη σχέση του Γιώργου και της Παυλίνας Βουλγαράκη

Την αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο και της στέκεται σε κάθε της βήμα και επιλογή. Παρόλα αυτά, η σχέση του Γιώργου Βουλγαράκη με την κόρη του Παυλίνα, δεν είναι πάντα στρωμμένη με ροδοπέταλα.

Εδώ και λίγο καιρό, το γύρο της Αθήνας κάνει η είδηση ότι η κόρη του Γιώργου Βουλγαράκη, Παυλίνα, έχει μια νέα σχέση. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Θανάση Σοφιανό, με τον οποίο μάλιστα η Παυλίνα συγκατοικεί εδώ και κάποιες εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν επιτέλους η όμορφη και ταλαντούχα Παυλίνα θα βρει την ευτυχία. Κι αυτό διότι, σε αντίθεση με τα επαγγελματικά της και την ενασχόλησή της με τη μουσική, η οποία έχει μια πολύ σταθερή και πάντα ανοδική πορεία, τα προσωπικά της είναι ένα πολυτάραχο πεδίο, στο οποίο εδώ και χρόνια όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να βρει τη σταθερότητα, αλλά ενώ πάντα είναι στα πρωτοσέλιδα, κάθε φορά που όλοι πιστεύουν ότι είναι ένα βήμα από την επισημοποίηση, κάτι συμβαίνει και τα πράγματα ανατρέπονται.

Η αγωνία του πατέρα της

Αυτό είναι, όπως λένε και οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την οικογένεια Βουλγαράκη, που προκαλεί πλέον και μια διαρκή αγωνία στον πατέρα της και πέρα από αυτό είναι και ένα σημείο τριβής μεταξύ τους. Η οικογένεια της Παυλίνας -η οποία οικογένεια έχει περάσει τα δικά της προβλήματα και σκαμπανεβάσματα με το χωρισμό και την επανασύνδεση του Γιώργου Βουλγαράκη και της Κατερίνας Πελέκη και τα θέματα που είχαν οι δύο τους με τη δικαιοσύνη- στέκεται πάντα σαν βράχος στο πλευρό της και στηρίζει κάθε της επιλογή. Ακόμα και όταν αυτή η επιλογή ακούει στο όνομα Χρήστος Ψωμόπουλος, ένα επεισόδιο στην ερωτική ζωή της Παυλίνας που τάραξε πολύ την οικογένεια. Τότε, ο Γιώργος Βουλγαράκης και η Κατερίνα πελέκη βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς είναι δεδομένο ότι δεν ήθελαν με τίποτα αυτή τη σχέση, χωρίς όμως και να θέλουν να πάνε ευθέως κόντρα στις επιθυμίες της κόρης τους και να έλθουν σε ρήξη μαζί της. Μετά από αρκετό καιρό, άπειρα δημοσιεύματα και κάποιες φωτογαρφίες που έδειχναν την Παυλίνα εμφανώς ταραγμένη στο πλευρό του Ψωμόπουλου, το ζευγάρι χώρισε και η οικογένεια Βουλγαράκη ανακουφίστηκε. Είχαν προηγηθεί συζητήσεις επί συζητήσεων που δεν είχαν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, καθώς η Παυλίνα φέρεται να ήταν πολύ ερωτευμένη και δεν άκουγε κανέναν. Το ζευγάρι χώρισε όταν εκείνος έφυγε για την Αφρική και όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του, “τους χώρισε η απόσταση”. Το παρασκήνιο, όμως, μεταφέρει μια πολύ διαφορετική εκδοχή, με καυγάδες, ζήλειες και μεγάλη ρήξη, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Και ο Γιώργος Βουλγαράκης πίστεψε ότι στην επόμενη σχέση η κόρη του θα έβρισκε επιτέλους τη σταθερότητα και την ευτυχία. Και για ένα διάστημα όλα έδειχναν ότι πράγματι αυτό θα μπορούσε να συμβεί.

Ο παραλίγο γάμος
Και μετά ήρθε ένα πολύ “καλό παιδί”, σε σχέση με τον Ψωμόπουλο τουλάχιστον. Ο Γιάννης Δημόλιτσας, σκηνοθέτης στο επάγγελμα, είχε όλα τα χαρακτηριστικά που θα τον έκαναν επιθυμητό ως “γαμπρό” σε μια αστική οικογένεια όπως αυτή των Βουλγαράκηδων. Ακολούθησαν μερικές παθιασμένες αναρτήσεις στο internet, δηλώσεις αγάπης -δημόσιες και ιδιωτικές- και όλοι πίστευαν ότι το ζευγάρι ήταν ένα βήμα από τα σκαλιά της εκκλησίας όταν είδαν την οικογένεια να αγκαλιάζει τον Δημόλιτσα και όλους μαζί να βγαίνουν σαν μια ευτυχισμένη και χαρούμενη παρέα. Πράγματι, όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, ο Γιώργος Βουλγαράκης έλπιζε να πάρει μια πιο επίσημη διάσταση αυτή η σχέση, ώστε επιτέλους η Παυλίνα να ησυχάσει στα προσωπικά της και να μπορέσει να ηρεμήσει κι εκείνος. Το μόνο που θέλει, εξάλλου, είναι να είναι ευτυχισμένη η κόρη του.
Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι και ενώ το ζευγάρι ήδη συζούσε, ήρθε ο χωρισμός. Τον οποίο ζήτησε, όπως έγινε γνωστό στο παρασκήνιο, η ίδια η Παυλίνα. Και τώρα στη ζωή της υπάρχει ο Θανάσης Σοφιανός, με τον οποίο η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Οι σχέσεις του με την οικογένεια της Παυλίνας είναι καλές, όπως λένε όσοι τον ξέρουν, αλλά οι ίδιοι άνθρωποι συμπληρώνουν ότι αυτή τη φορά ο Γιώργος Βουλγαράκης είναι πιο επιφυλακτικός και περιμένει να δει την εξέλιξη και αυτής της σχέσης πριν ελπίσει για μια ακόμη φορά ότι η Παυλίνα βρήκε επιτέλους το ασφαλές λιμάνι στο οποίο θέλει να παραμείνει.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: