Ζάμπλουτη, σύζυγος εφοπλιστή: Αυτή παίρνει τη θέση του Πάτερ Αντώνιου, ποια είναι η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού»

November 23, 2022

Ζάμπλουτη, σύζυγος εφοπλιστή: Αυτή παίρνει τη θέση του Πάτερ Αντώνιου, ποια είναι η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού»


Διαφ.

Μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου», ο πάτερ Αντώνιος απομακρύνθηκε από τη θέση του και η νέα προσωρινή πρόεδρος είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.



Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της σε φιλανθρωπικές δράσεις. Είναι πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και μάλιστα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου από το 1983.

Ποια είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Ανήκει σε μία από τις πιο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας. Να αναφέρουμε πως η αλλαγή της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου είναι προσωρινή και έχει διάρκεια ένα έτος.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου ως παιδί βοηθούσε την μητέρα της, Αλίκη Βεκρή στα ετήσια μπαζάρ που έκανε το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών. Φυσικά τις αρχές αυτές έχει περάσει και εκείνη στα τρία παιδιά που έχει αποκτήσει με τον Ανδρέα Μαρτίνο, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.

Ο συνεχής αγώνας της Αλεξάνδρας Μαρτίνου με το «Μαζί για το παιδί»

Η Ενωση “Μαζί για το Παιδί”, της οποίας η κ. Μαρτίνου είναι ιδρυτικό μέλος, ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι πρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” από το 2018. «Φιλανθρωπία σημαίνει να γνωρίζεις σε βάθος την κοινωνία. Θα σας πω ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε πως ο μέσος άνθρωπος μπορεί να μην έχει ιδέα για την ανέχεια γύρω μας. Πήραμε μια χορηγία από μια εταιρεία για είδη προσωπικής υγιεινής. Ακούγεται περίεργο και όμως υπάρχουν κορίτσια σήμερα στην Ελλάδα που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν το προϊόν αυτό και τις δύσκολες ημέρες δεν πηγαίνουν στο σχολείο τους. Οταν ασχολείσαι με το δικό μας πεδίο βλέπεις, ακούς και μαθαίνεις πράγματα που αν και αυτονόητα στη συνείδησή μας, σκοντάφτουν στη σκληρή πραγματικότητα», έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή».

Ήταν το καταφύγιό της: Εγκαταλείπει την πολυτελή βίλα της στη Μύκονο η Κορομηλά-Η ασύλληπτη τιμή & ο πραγματικός λόγος

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτά είναι τα νέα μέλη του ΔΣ

Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους κάτωθι:

-Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ”, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
-Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
-Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”,
-Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
-Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας “Φίλων της Θεοτόκου”,
-Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η “Χαρά”,
-Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Τα νέα μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν ένα δύσκολο και φορτισμένο αυτή τη στιγμή έργο. Τους ευχαριστούμε για αυτό. Η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ως Πρόεδρος, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη έχουν αποδείξει στην διάρκεια της πορείας τους ότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να ανταπεξέλθουν. Ως Υπουργείο και ως κοινωνία θα πρέπει να τους στηρίξουμε για τα παιδιά της Κιβωτού, για όλους μας», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: