"Καίει" την Κιβωτό η Σύλια Κριθαριώτη: Ο απαράβατος όρος για τις δωρεές & η αντίδραση του εφοπλιστή συζύγου της

November 24, 2022

“Καίει” την Κιβωτό η Σύλια Κριθαριώτη: Ο απαράβατος όρος για τις δωρεές & η αντίδραση του εφοπλιστή συζύγου της


Διαφ.

Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι δωρεές που έκαναν πολίτες στην «Κιβωτό του κόσμου», προκειμένου τα παιδιά που ζουν εκεί να έχουν μια καλύτερη ζωή. Εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγάλες εταιρίες, ομογενείς, σχολεία, σύλλογοι, και πολλοί απλοί άνθρωποι έδιναν όχι μόνο χρήματα αλλά δώριζαν ακίνητα, και οικόπεδα.



Στο πλαίσιο αυτό, η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη έκανε μία αποκάλυψη για τον σύζυγό της, τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο ο οποίος προθυμοποιήθηκε να δώσει κτίρια στη ΜΚΟ για τη στέγαση παιδιών.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει, και όπως το έχει κάνει στη Χίο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, δωρεά διάφορα κτίρια, για να φιλοξενούνται παιδιά» είπε αρχικά η Σήλια Κριθαριώτη και στη συνέχεια αποκάλυψε: «Η Κιβωτός είχε έναν όρο, να τους γράψουν τα κτίρια».

Την ίδια ώρα, έχει αρχίσει η έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που συμμετέχουν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Χρήστος Βαλαβανίδης: “Ήμουν πολύ οξύθυμος. Έπαθα εγκεφαλικό πριν την παράσταση. Η ζωή μου μετά άλλαξε”

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), θα αναζητήσει εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν χειριστεί ορθά τα οικονομικά στοιχεία της δομής.

Ειδικότερα, η Αρχή θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, και θα ελέγξει και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα, όπως αυτό της υπεξαίρεσης.

Ακόμη, θα ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των ελεγχομένων και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία αποκτήθηκαν νόμιμα και εάν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: