Θεσσαλονίκη: Σάλος μετά τη σύλληψη της βρεφονηπιοκόμου για ξυλοδαρμό παιδιών

November 24, 2022

Θεσσαλονίκη: Σάλος μετά τη σύλληψη της βρεφονηπιοκόμου για ξυλοδαρμό παιδιών


Διαφ.

Με μώλωπες βρέφος 16 μηνών – Η βρεφονηπιοκόμος υποστηρίζει ότι είναι θύμα σκευωρίας (Βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί έπειτα από τη σοβαρή καταγγελία και τη σύλληψη της 47χρονης βρεφονηπιοκόμου, που κατηγορείται ότι ασκούσε σωματική βία σε βάρος μικρών παιδιών σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό -παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται.



Σύμφωνα με πληροφορίες, την καταγγελία στην αστυνομία έκανε συνάδελφός της την Πέμπτη, ενώ η οικογένεια του ενός βρέφους, μόλις 16 μηνών, επιβεβαιώνει ότι το παιδί τους φέρει μώλωπες στα πόδια και το σώμα. Επιπλέον, οι γονείς έχουν προχωρήσει νομικά κατά της συγκεκριμένης γυναίκας, την ώρα που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα κι άλλα παιδιά από την ίδια στον βρεφονηπιακό σταθμό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως κατήγγειλε στην αστυνομία η συνάδελφός της.

Η 47χρονη οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, ο οποίος άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική κάκωση και βλάβη σε βάρος ανηλίκων, σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Η βρεφονηπιοκόμος παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο να μην προσεγγίσει τον επαγγελματικό της χώρο και κανέναν από τους υπαλλήλους του σταθμού, είτε τηλεφωνικά, είτε αυτοπροσώπως, μέχρι να γίνει η δίκη.

Μώλωπες στα πόδια και στο σώμα, καταγγέλλει οικογένεια βρέφους

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του 16 μηνών βρέφους, Νίκος Πετρίδης, ανέφερε ότι, όπως του μετέφεραν οι γονείς και προκύπτει από την δικογραφία, «διαπιστώθηκαν μώλωπες και τραυματισμοί στο σώμα του βρέφους και, όπως αποδείχθηκε, προέκυψαν από τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης κυρίας. Από εκεί και πέρα, ελήφθησαν όλα τα νόμιμα μέτρα με άμεση κινητοποίηση της Ασφάλειας η οποία ζήτησε την έρευνα και την εξέταση του βρέφους από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου πράγματι διαπιστώθηκαν οι μώλωπες».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, οι γονείς διαπίστωσαν τους μώλωπες αμέσως μόλις το παιδί επέστρεψε στο σπίτι του, ενώ ήδη είχαν ειδοποιηθεί από την Ασφάλεια, καθώς προηγήθηκε η καταγγελία της συναδέλφου της 47χρονης και προχώρησαν οι νόμιμες διαδικασίες. «Το παιδί εμφανίστηκε με ανησυχία και αυτός ήταν ο λόγος που η μητέρα του έψαξε για να βρει τι είχε συμβεί. Διαπίστωσε μώλωπες, μελανιές και μικρό τραυματισμούς και ταυτόχρονα ενημερώθηκε από την Ασφάλεια για την υπόθεση», αναφέρει ο κ. Πετρίδης.

«Οι μώλωπες είναι στο πόδι και σε άλλα σημεία του σώματος του βρέφους. Σε κάθε περίπτωση, λόγο της επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς σε περισσότερα παιδάκια και, όπως πληροφορούμε, όλα στον ίδιο σταθμό, την ίδια ημέρα, δείχνει και την πρόθεση της δράστιδος να προκαλέσει σωματικές βλάβες στα ανήλικα παιδιά», σημειώνει.

Για ψευδή καταγγελία μιλά η βρεφονηπιοκόμος

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που κατηγορείται εργάζεται πάρα πολλά χρόνια στον ιδιωτικό βρεφονηπιακό -παιδικό σταθμό και αναμένεται να ισχυριστεί ενώπιον του δικαστηρίου ότι πρόκειται περί ψευδής καταγγελίας εις βάρους της και ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας.

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στον συγκεκριμένο ιδιωτικό βρεφονηπιακό – παιδικό σταθμό και είναι αναστατωμένοι μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας και της σύλληψης.

Πηγή:protothema.

Διαβάστε επίσης: