Κιβωτός του Κόσμου: Πανάκριβες αντίκες και κουρτίνες 3.500 ευρώ ψώνιζε ο πάτερ Αντώνιος μέσα από το τζιπ

November 24, 2022

Πολλά είναι τα οικονομικά σκάνδαλα που πλαισιώνουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου, όμως, κάθε μέρα «σκάνε» όλο και νέες ιστορίες… χλιδής! Ηταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες, όταν ένα τζιπ με φιμέ τζάμια σταματάει έξω από κατάστημα με αντίκες στο κέντρο της Αθήνας και μία διακοσμήτρια κατεβαίνει, μπαίνει στο μαγαζί και εξηγεί στην υπάλληλο και την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού ότι ο επίδοξος πελάτης που βρίσκεται στο τζιπ είναι ένα υψηλό πρόσωπο που δεν θέλει να τραβήξει επάνω του τα αδιάκριτα βλέμματα κα γι’αυτό ζήτησε να κάνουν δειγματισμό των εκθεμάτων στο… πεζοδρόμιο! Η παραπάνω ιστορία αφορά -και αυτή- την Κιβωτό του Κόσμου! Ο επίδοξος πελάτης που, το «υψηλό πρόσωπο» ήταν ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος μέσα από το πανάκριβο τζιπ που τον μετέφερε… όντως αγόρασε αντικείμενα πολλών χιλιάδων ευρώ από το κατάστημα!



Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα – Βρέθηκε όπλο σε κλειδωμένο συρτάρι

Video Loading…

Οπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του T-live, ο πατέρας Αντώνιος είδε πολλά πράγματα και διάλεξε παλαιά αντικείμενα αξίας τουλάχιστον 2.000 ευρώ, ενώ το καλύτερο είναι ότι η πρεσβυτέρα χρειαζόταν και κουρτίνες για το σπίτι! Σύμφωνα λοιπόν με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος με τις αντίκες, ο πατέρας Αντώνιος, όχι απλά ικανοποίησε την απαίτηση της συζύγου του, αλλά τις αγόρασε ίσως και τις πιο ακριβές που διέθετε η «αντικερί», καθώς οι κουρτίνες ήταν αξίας 3.500 ευρώ! «Αυτό που μου έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι ο VIP που περίμενα να δω ήταν ένας… ιερέας. Οταν πλησίασα το τζιπ και είδα μέσα από τα παράθυρα είδα έναν ρασοφόρο τον οποίο δεν μπορούσα να αναγνωρίσω. Η διακοσμήτρια που τον συνόδευε όμως, μου είπε ποιος ήταν, μου ανέφερε το έργο που γίνεται στην Κιβωτό του Κόσμου και ότι τα πράγματα που αγόρασαν προορίζονταν για τη δομή. Ωστόσο, από τις συζητήσεις που είχε ο πατέρας Αντώνιος στο κινητό, αλλά και με την διακοσμήτρια, κατάλαβα ότι τουλάχιστον οι κουρτίνες προορίζονταν για το σπίτι τους, αφού άκουσα να λέει ”η πρεσβυτέρα θέλει κουρτίνες στο σπίτι και ότι θα τις αρέσουν, ότι είναι του γούστου της” κλπ» λέει μεταξύ άλλων.

Οσο για το γεγονός ότι η απόδειξη από το κατάστημα κόπηκε στα στοιχεία της Κιβωτού, η ιδιοκτήτρια επισημαίνει: «Εμείς κόψαμε κανονικά παραστατικά στα στοιχεία που μας δόθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου. Δεν ξέρω τι τα έκαναν μετά τα πράγματα που αγόρασαν. Το σίγουρο είναι ότι οι κουρτίνες τουλάχιστον προορίζονταν για το σπίτι από όσο κατάλαβα. Από εκεί και πέρα, ούτε τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν τα αντικείμενα μπορώ να γνωρίζω εάν ήταν προσωπικά του πατέρα Αντώνιου ή εάν ήταν από το ταμείο του Κιβωτού». Πάντως, φεύγοντας από το κατάστημα, η διακοσμήτρια ήταν πολύ ευχαριστημένη και είπε στην ιδιοκτήτρια ότι ο εμπνευστής και ιδρυτής της Κιβωτού είναι μεγάλός λάτρης παλαιών – συλλεκτικών αντικειμένων.

Μετρητά και ακίνητα από δωρεές και… offshore

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στους οικονομικούς ελέγχους που ξεκίνησαν στα ταμεία της Κιβωτού θα πρέπει… κάπου να βρεθεί και το συγκεκριμένο τιμολόγιο αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ. Από τα πρώτα στοιχεία που ανέλυσαν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπίστωσαν πως η ροή χρημάτων προς την «Κιβωτό του Κόσμου» από το 2014 μέχρι και σήμερα ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 5.500.000 ευρώ τον χρόνο. Και αυτά είναι μόνο οι δωρεές σε χρηματικά ποσά, αφού παράλληλα υπήρχαν πολλές δωρεές κτιρίων και οικοπέδων. Ήδη οι αστυνομικοί έχουν πάρει όλα τα βιβλία και τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές του λογιστηρίου του οργανισμού. Μάλιστα η πρώτη εικόνα που αποκόμισαν ήταν ενός άψογα οργανωμένου λογιστηρίου, ενώ και ο υπεύθυνος των οικονομικών υπηρεσιών της «Κιβωτού» ήταν απόλυτα συνεργάσιμος.

Σε πρώτη φάση θα ζητηθούν από όλες τις τράπεζες να ενημερώσουν την Οικονομική Αστυνομία για λογαριασμούς που υπάρχουν από την «Κιβωτό» ή από τους νόμιμους εκπροσώπους της, τα ποσά που υπάρχουν σε αυτούς και τις κινήσεις. Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια θα αντιπαραβληθούν με τα λογιστικά στοιχεία του οργανισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δωρεές κατέληγαν στην λειτουργία ων δομών και στα δικαιολογημένα έξοδα. Ανάλογος έλεγχος θα γίνει και για τη χρήση των ακινήτων που έχουν δωριστεί όλα αυτά τα χρόνια από ιδιώτες στην «Κιβωτό».

Μια δεύτερη όμως έρευνα έχει ξεκινήσει παράλληλα και αφορά στους προσωπικούς λογαριασμούς και τα ατομικά οικονομικά και περιουσιακά δεδομένα των επικεφαλής της «Κιβωτού». Και σε αυτή την περίπτωση θα ελεγχθούν μέσω των τραπεζών όλοι οι λογαριασμοί τους, και σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, οι επενδύσεις ή άλλες αγορές που έχουν πραγματοποιήσει την τελευταία δεκαετία. Αντίστοιχη έρευνα θα γίνει και από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία επεκτείνεται και σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά και offshore εταιρείες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: