Αυτοί δεν πήγαν το καλοκαίρι, θα πάνε Χριστούγεννα: Δωρεάν διακοπές για χιλιάδες Έλληνες – Τόσα λεφτά παίρνουν

November 26, 2022

Αυτοί δεν πήγαν το καλοκαίρι, θα πάνε Χριστούγεννα: Δωρεάν διακοπές για χιλιάδες Έλληνες – Τόσα λεφτά παίρνουν


Διαφ.

Νέα ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση στα τέλη Νοεμβρίου για νέα voucher αξίας 150 ευρώ με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».



Έρχεται νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που θα δώσει επιταγές 150 ευρώ για διακοπές, σε 125.000 δικαιούχους που έχουν ήδη κάνει αίτηση στο vouchers.gov.gr.

Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, τον Ιανουάριο θα γίνει μία ακόμα κλήρωση για επιπλέον 100.000 κάρτες για την τόνωση του εγχώριου τουρισμού και τη στήριξη των ιδιοκτητών καταλυμάτων στους χειμερινούς προορισμούς.

Οι νέες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εκεί θα αναρτηθούν και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Πιο αναλυτικά, οι νέες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση αντιστοιχούν σε πάνω από 100.000 δικαιούχους και θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr/ όπου θα αναρτηθούν και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

«Πάγωσαν» τα Τρίκαλα: Γνωστός επιχειρηματίας νεκρός μέσα στο δάσος, σε σοκ οι κυνηγοί που τον βρήκαν

Κι άλλα προγράμματα εκτός από το «Τουρισμός για Όλους»

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Β. Κικίλιας, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος “Εξοικονομώ- Επιχειρώ” για την ενεργειακή αναβάθμιση ορεινών καταλυμάτων κάτω των 150 κλινών καθώς και επέκταση του ΕΣΠΑ για ένα επιπλέον έτος. “Στόχος μας είναι να στηρίξουμε αυτό το κομμάτι του κλάδου που έχει ανάγκη γιατί η ενεργειακή επιβάρυνση είναι εκεί και είναι πραγματική” δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι προσπάθειες και τα ταξίδια που πραγματοποίησε στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων και ψηφιακών νομάδων έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, γεγονός που επιβεβαίωσαν και επαγγελματίες στην Ιεράπετρα Κρήτης οι οποίοι μίλησαν στην τηλεοπτική εκπομπή.

“Αυτά είναι αδιαμεσολάβητα έσοδα για την πρωτογενή παραγωγή, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εμπορικό κόσμο, τον ξενοδοχειακό κλάδο και την κατασκευή” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: