Κάρτες συναλλαγών: Η λίστα με τα 10 λιγότερο ασφαλή PIN – Πώς να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας

November 26, 2022

Κάρτες συναλλαγών: Η λίστα με τα 10 λιγότερο ασφαλή PIN – Πώς να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας


Διαφ.

Κάρτες συναλλαγών: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου τα φυσικά καταστήματα παρέμεναν κλειστά, οι αγορές μέσω διαδικτύου εκτοξεύθηκαν.Αδιαμφισβήτητα οι ηλεκτρονικές αγορές είναι μια εύκολη επιλογή στην καθημερινότητά μας, όταν δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Ωστόσο με τις ψηφιακές συναλλαγές να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, η προστασία των λογαριασμών μας γίνεται κάθε μέρα και πιο σημαντική.

Οι δύσκολοι κωδικοί, η διπλή επαλήθευση ταυτότητας ή η προσθήκη δακτυλικού αποτυπώματος αποτελούν σίγουρα αποτελεσματικές μεθόδους προκειμένου να διατηρήσουμε ασφαλείς τους λογαριασμούς μας.

τραπεζικές κάρτες

Πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ασφαλείς τις κάρτες συναλλαγών

Η εταιρεία Data Genetics δημιούργησε μια λίστα με τα λιγότερο ασφαλή PIN, τα οποία χρησιμοποιούν τα περισσότερα άτομα στις χρεωστικές ή στις πιστωτικές τους κάρτες.

Σε πελάγη ευτυχίας ο Χρίστος Αντωνιάδης: Βγήκαν από το μαιευτήριο, οι πρώτες φωτό με την σύζυγό και τα δίδυμα

Για την έρευνα χρησιμοποίησε δεδομένα που συμπυκνώθηκαν από πίνακες κωδικών πρόσβασης που είχαν κυκλοφορήσει, εκτεθεί και χακαριστεί. Από τη συγκεκριμένη μελέτη προέκυψε ότι τουλάχιστον ένα στα δέκα άτομα είχε στον λογαριασμό του το PIN «1234».

Τα υπόλοιπα PIN στη λίστα είναι τα:1111 (το έχει το 6,02%)0000 (1,88%)1212 (1,2%)7777 (0,75%)1004 (0,62%)2000 (0,61%)4444 (0,53%)2222 (0,52%)6969 (0,51%). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε στο PIN μας τα γενέθλια του ή της συντρόφου μας, τα δικά μας, των παιδιών, και φυσικά να μην έχουμε τον ίδιο κωδικό σε περισσότερες από μία τράπεζες.

Τέλος, καλό θα ήταν να αλλάζουμε το PIN μία φορά το χρόνο, ειδικά εάν χρησιμοποιούμε πολύ την κάρτα μας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: