Κακά μαντάτα για την Καίτη Γαρμπή: Πρόστιμο-"μαμούθ" 1,7 εκατ. ευρώ μετά από 8 χρόνια δικαστικής μάχης

November 28, 2022

Κακά μαντάτα για την Καίτη Γαρμπή: Πρόστιμο-“μαμούθ” 1,7 εκατ. ευρώ μετά από 8 χρόνια δικαστικής μάχης



Για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έφτασαν το 1,7 εκ. ευρώ, καταδικάστηκε η Καίτη Γαρμπή έπειτα από 8 χρόνια που η υπόθεση «έτρεχε» στα δικαστήρια.



Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η προσφυγή της τραγουδίστριας στα δικαστήρια όχι μόνο δεν απέδωσε υπέρ της αλλά διπλασίασε από τους τόκους το ποσό αφού έχασε πλέον κάθε ένδικο μέσο και πρέπει τώρα να καταβάλει στο ακέραιο το ποσό.

Το 2014 η Καίτη Γαρμπή μέσα από ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook είχε τοποθετηθεί για τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για το θέμα.

Καίτη Γαρμπή: Όσα είχε δηλώσει η τραγουδίστρια στο παρελθόν

Στην ανακοίνωσή της η ερμηνεύτρια μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της αποτελεί τη “φούσκα” της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας».

Στην συνέχεια τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαίωσε την τραγουδίστρια στην πολυετή διαμάχη της με τη Εφορία, καθώς της διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

The Voice: “Λύγισε” κριτές και κοινό η 16χρονη Μαρίνα “Είχα στιγματιστεί και τους άφηνα να με προσβάλλουν”

Σημειώνεται, ότι η τραγουδίστρια φέρεται να ελέγχθηκε για την περίοδο από το 2000 έως και το 2010. Η ίδια είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: