«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»: Δάκρυσε κι ο Θεός με τους συμμαθητές του 11χρονου στις Σέρρες

December 6, 2022

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»: Δάκρυσε κι ο Θεός με τους συμμαθητές του 11χρονου στις Σέρρες


Διαφ.

Θλίψη επικρατεί στις Σέρρες για τον θάνατο του 11χρονου κατά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, συγγενείς και φίλοι του 11χρονου δε μπορούν να πιστέψουν ότι δε θα ξαναδούν τον αγαπημένο τους, μάλιστα ένα σημείωμα που άφησε ένας συμμαθητής του άτυχου Βασίλη,  ραγίζει καρδιές.



«Κάντε χώρο εκεί ψηλά. Έρχεται να παίξει ο Βασίλης»

Ο μικρός Μάνος έγραψε «κάντε χώρο εκεί ψηλά. Έρχεται να παίξει ο Βασίλης». Στο σχολείο από το πρωί, συμμαθητές του παιδιού, εκπαιδευτικοί και γονείς σπεύδουν να αφήσουν λίγα λουλούδια και ένα κεράκι στη μνήμη του.

Σημειώνεται ότι στις 4 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του άτυχου μαθητή στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας και οι αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία και λαμβάνουν καταθέσεις από όλους τους αρμοδίους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον διευθυντή του σχολείου, εκπαιδευτικούς αλλά και από τους τεχνικούς του συνεργείου που είχε αναλάβει τις εργασίες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο. Οι ευθύνες έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ των εμπλεκομένων.

Η έκρηξη εκσφενδόνισε τη σιδερένια πόρτα περίπου 30 μέτρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο Βασίλης.

Απαντήσεις στα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία με τον χαμό του 11χρονου μαθητή του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες αναμένεται να δώσουν οι πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποίησαν αυτοψία στο σχολείο. Η διεύθυνση του σχολείου και ο Δήμος αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή για διερεύνηση πιθανών ευθυνών, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέφερε την πόρτα παρουσία του δικηγόρου της οικογενειας κ. Δημήτρη Γκολέμη πίσω στο σχολείο προκειμένου να ελεγχθεί από τους πραγματογνώμονες. «Δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις η οδύνη της οικογένειας. Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα και πολυεπίπεδες οι ευθύνες. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά εργαλεία για να οδηγηθούν ταχύτατα στη Δικαιοσύνη όσοι μέτρεψαν το σχολείο σε ωρολογιακή βόμβα» είπε ο κ. Γκολέμης στην ΕΡΤ. Άλλο ένα τραυματισμένο παιδάκι εχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Τους ζηλεύω όλους εκεί που πήγες…»: Βαρύ πένθος για την Άννα Μαρία Βέλλη, ο θάνατος που την «τσάκισε»

Τι είπε ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού έχασε τη ζωή του ακαριαία άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ τραυματίστηκαν. Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα μακριά κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

O 10χρονος μαθητής που τραυματίστηκε ελαφρά και πήρε το απόγευμα της Δευτέρας εξιτήριο, είπε ότι το συμβάν έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

«Παίζαμε και ο Βασίλης πήγε να πάρει τη μπάλα. Ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πανω μας σοβάδες, πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε τον συμμαθητή μου» είπε μη γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη των γεγονότων. Μάλιστα την ώρα που συνέβη η τραγωδία, στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει. Ο 11χρονος ήταν σημαιοφόρος στην τάξη του. Η κηδεία του παιδιού είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο Σερρών. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι κλειστά σε ένδειξη πένθους όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

«Ακούσαμε ένα φοβερό κρότο. Αρχικά δεν συνειδητοποιήσαμε τι έγινε όμως σε λίγο άρχισε να συρρέει κόσμος. Μετά την έκρηξη μάθαμε ότι στο σχολείο γίνονταν εργασίες» είπε ο Κωνσταντίνος Ιλανίδης, ιδιοκτήτης κυλικείου κοντά στο σχολείο ο ίδιος αυτήκοος μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος περιέγραψε στην ΕΡΤ τις ώρες αγωνίας καθώς οι γονείς κατέφθαναν στο σχολείο μετά το τραγικό συμβάν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: