Σέρρες: Θρήνος για τον άτυχο 11χρονο – Συγκινούν οι συμμαθητές του

December 5, 2022

Ημέρα πένθους η σημερινή για τις Σέρρες εξαιτίας του θανάτου του 11χρονου μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12), από έκρηξη στο λεβητοστάσιο που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί μια πόρτα και να τον καταπλακώσει. Ολα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες παραμένουν σήμερα, κλειστά σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε τόσο αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο άτυχος 11χρονος κηδεύεται σήμερα, Τρίτη, στις 16:00.


Διαφ.

Ηδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης στο λεβητοστάσιο ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ σε όλη την κοινωνία των Σερρών για τον μικρό μαθητή και μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών της Περιφερικής Ενότητας Σερρών, με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανακοίνωση, εκφράζει τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του μικρού Βασίλη και τον αποχαιρετά με στίχους του Κωστή Παλαμά: «Σήμερα στην πόλη μας σκοτείνιασε νωρίς. Το ίδιο και στην καρδιά μας. Σε έναν χώρο που είναι συνυφασμένος με την χαρά και την δημιουργία, εκτυλίχθηκε η πράξη του δράματος που μας οδήγησε στον απόλυτο θρήνο. Είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι. Ένα «γιατί» πνίγεται από τον ασυγκράτητο λυγμό μας. Είναι άδικο. Είναι πέρα από τα όρια μας. Ο νους μας πάει στους γονείς του μικρού Βασίλη. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που νιώθουμε. Καλό μας παιδί/ Στὸ ταξίδι ποὺ σὲ πάει ὁ μαῦρος καβαλλάρης/ κύτταξε ἀπ᾿ τὸ χέρι του/ τίποτε νὰ μὴν πάρεις».

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»

Λευκά λουλούδια, κεριά και συγκινητικά μηνύματα αφήνουν από νωρίς το πρωί της Τρίτης, αρκετοί γονείς και μαθητές στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών που έγινε η έκρηξη. Η τοπική κοινωνία των Σερρών έχει βυθιστεί στη θλίψη και δεν μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε ένας μικρός μαθητής. «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης», γράφει το χαρτί που άφησε μαθητής στην πόρτα του σχολείου μαζί με ένα λουλούδι, όπως φαίνεται και στις εικόνες του ThessToday.gr, δείχνοντας την απέραντη θλίψη που επικρατεί.

serres
Λουλούδια για τον άτυχο 11χρονο | thesstoday.gr
serres
Κεριά και μηνύματα για τον άτυχο 11χρονο | thesstoday.gr

 

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: