Christmas Theater: Το πρόγραμμα συναυλιών 2022 – 2023 που αξίζει να παρακολουθήσετε

December 7, 2022

Christmas Theater: Το πρόγραμμα συναυλιών 2022 – 2023 που αξίζει να παρακολουθήσετε


Διαφ.

Είμαστε στο Δεκέμβριο και γύρω μας επικρατεί  μια εορταστική ατμόσφαιρα. Είναι καιρός να διασκεδάσουμε, να αλλάξουμε παραστάσεις και να σιγοτραγουδήσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια.



Της: Έπη Τρίμη

Επειδή το Enimerotiko.gr αγαπά τον πολιτισμό τον οποίο και στηρίζει και όλοι κάνουμε τον προγραμματισμό μας σχετικά με τις εξόδους μας θα είχε ενδιαφέρον να δείτε όλα τα μουσικά δρώμενα που είναι προγραμματισμένα στο υπέροχο και λειτουργικό Christmas Theater στο Γαλάτσι.

Η αίθουσα του Christmas Theater στο Γαλάτσι διαθέτει 3.600 θέσεις. Το εν λόγω ολυμπιακό ακίνητο έχει μετατραπεί σε ένα φιλόξενο θέατρο με ιδιοκτήτες θέσεις στάθμευσης στο οποίο πραγματοποιούνται επιλεγμένες παραστάσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού.

Στο Christmas Theater τηρείται το πρωτόκολλο για την προφύλαξη του κόσμου από την COVID-19 καθώς κρατιούνται αποστάσεις ασφαλείας και το σύστημα  εξαερισμού και θέρμανσης ανοικτού κυκλώματος με εισροή νωπού αέρα που εξασφαλίζει συνεχή ροή νέου καθαρού αέρα.

Επίσης,  υλοποιείται απολύμανση όλων των χώρων που κινήθηκε το κοινό, ο θίασος και το τεχνικό προσωπικό με την μέθοδο Νεφελοψεκασμού – Ψυχρής Εκνέφωσης (Fogging – νέφωση Dalco100 πιστοποιημένη από τον ΕΟΔΥ).

Το πρόγραμμα των συναυλιών στο Christmas Theater

  • 7 Δεκεμβρίου 2022: « Ήταν μια φορά»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη σε ένα  αφιέρωμα στον «Αρχάγγελο της Κρήτης» Κατ’ απαίτηση του κοινού, η μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον “Αρχάγγελο της Κρήτης” Νίκο Ξυλούρη, σε επιμέλεια Σταύρου Ξαρχάκου, μετά το Sold Out στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, θα επαναληφθεί σήμερα στο Christmas Theater.

  • Κάθε Παρασκευή και Σάββατο: «Τα λαϊκά της Μαρινέλλας» – Με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και το Μουσικό Σύνολο «Οι Επόμενοι».

Για πρώτη φορά, η Μαρινέλλα θα συναντηθεί με τον συνθέτη και σολίστ Θανάση Πολυκανδριώτη και το σύνολο «Οι Επόμενοι» ερμηνεύοντας και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες του.

Στη σκηνή θα απολαύσουμε και τέσσερις νέες τραγουδίστριες, με φωνές ξεχωριστές: την Στεφάνια Ρίζου, Κασσιανή Λειψάκη, Βένια Καραγιαννίδου, Σίσσυ Πολυδώρου, καθώς και την ορχήστρα της Μαρινέλλας, που αποτελείται από σπουδαίους μουσικούς.

  • Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 Θάνος Μικρούτσικος «Τρία έργα»: Ερμηνεύουν: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης – Χρήστος Θηβαίος.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος συναντιούνται σε μια εντελώς διαφορετική βραδιά. Τους ενώνει και η συμπόρευσή τους με τον Θάνο Μικρούτσικο, σε στιγμές που υπήρξαν σταθμοί στην πορεία τους. Σ΄ αυτήν τη συναυλία έρχονται να εκπληρώσουν μια επιθυμία που είχε εκφράσει ο Θάνος Μικρούτσικος.

Τρία εμβληματικά έργα που υπογράφουν τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Άλκης Αλκαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου, που το έργο τους είναι άρρηκτα δεμένο με τη διαδρομή του Θάνου.

  • 27 Δεκεμβρίου: Γιώργος Νταλάρας  Θαλασσάκι μου…
    Συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός. Τραγουδούν  Κώστας Αγέρης, Μαρία Αναματερού, Γιάννης Διονυσίου, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού, Αλέξανδρος Τζουγανάκης
    και η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου.

Λάτρης της θάλασσας ο ίδιος, με διαρκή μελέτη και αναζήτηση στη μουσική ανθολογεί λόγια και μουσικές που την ύμνησαν.

Η θάλασσα, περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο μας εμπνέει, μας συγκινεί μας καθορίζει. Ειδικότερα στο τραγούδι μας, αποτέλεσε κυρίαρχο σημείο αναφοράς ανά τους αιώνες.

Στη συναυλία αυτή παρουσιάζονται οι θάλασσες των ποιητών μαζί με τραγούδια από την προφορική μας παράδοση.

Μέρος του προγράμματος δικαιωματικά ανήκει στα θαλασσινά τραγούδια των συνθετών και των στιχουργών που υπήρξαν μέντορες, σηματωροί και συνοδοιπόροι για τον Γιώργο Νταλάρα.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας σ’ όλο τον κόσμο από τη «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ για να φτάσει το σήμα της σε όλους τους Έλληνες Ναυτικούς.

  • 2 Ιανουαρίου 2023: Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης στο Christmas Theater!
    Συμμετέχουν σολίστ από την Όπερα της Βιέννης.

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί της ορχήστρας παρουσιάζουν ένα ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ και των Στράους. Η ορχήστρα είναι διάσημη και για τα κοστούμια της καθώς οι μουσικοί της είναι ντυμένοι με αυθεντικά ρούχα και περούκες εποχής.

Ανεκτίμητος θησαυρός, περήφανη σύζυγος η Θεοδώρα Σιάρκου: “Ο άντρας μου έσκαψε και βρήκε 4.000 χρυσά νομίσματα”

Με την ορχήστρα θα εμφανισθούν επίσης σοπράνο από την Όπερα της Βιέννης σε γνωστές και αγαπημένες άριες, για να μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές και να μας ταξιδέψουν στην μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης.

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αφού μαζί της συνεργάζονται μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών.

Οι πενήντα δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας θα ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ με αυθεντικά κοστούμια και περούκες εποχής.

Τον Μότσαρτ θα διαδεχθούν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους για να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό. O Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης, το Αυτοκρατορικό Βαλς, η Εισαγωγή της Νυχτερίδας, το πασίγνωστο Εμβατήριο Radetzky είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος…

Το Christmas Theater θα γεμίσει λουλούδια και πάνω στην σκηνή θα μας περιμένει μια από τις πιο διάσημες ορχήστρες της Βιέννης, η Ορχήστρα Μότσαρτ.

  • Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023: 100 Τσιγκάνικα βιολιά 

Η αγαπημένη του Αθηναϊκού κοινού Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, έρχεται για πρώτη φορά στο Christmas Theater και φέρνει την σπουδαία μουσική της παράδοση που έχει γεννηθεί στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, στο διαμάντι του Δούναβη! Το ποτάμι μπορεί να χωρίζει στα δύο την Βουδαπέστη αλλά είναι ταυτόχρονα κι αυτό που χαρίζει στην πόλη αυτή την απαράμιλλη ομορφιά!

100 απίθανοι δεξιοτέχνες μάς φέρνουν την ψυχή του τσιγγάνικου λαού, ενός λαού που παίζει μουσική με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ντυμένα με ουγγρική τσιγγάνικη στολή, τα μέλη της Ορχήστρας παρουσιάζουν τσιγγάνικες μελωδίες του Bela Radics, του Grigoras Dinicu, του Ferenc Herkel και του Vittorio Monti. Στο δεύτερο μέρος, με σμόκιν, οι μουσικοί ερμηνεύουν σπουδαία κλασικά έργα του Johannes Brahms, του Georges Bizet, του Frantz Liszt, του Pyotr Tchaikovsky, του Jacques Offenbach, του Pablo de Sarasate και του Johann Strauss Πατέρα και Υιού.

Είτε με παραδοσιακή φορεσιά, είτε με επίσημο ένδυμα, η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα, όπου κάθε νότα είναι σαν θρήνος, αποχαιρετισμός, λυγμός αλλά, την ίδια στιγμή, κι ένας αστείρευτος ύμνος προς τη ζωή.

Από το 1985 που δημιουργήθηκε, η Ορχήστρα δίνει συνεχώς συναυλίες με τεράστια επιτυχία σε πολλές αίθουσες κλασικής μουσικής και φεστιβάλ παγκοσμίου φήμης σ’ όλη την υφήλιο, από την Αυστρία και τη Γαλλία ως τη Φιλανδία, την Τουρκία, την Τυνησία και την Ιαπωνία.

  • 10 Μαΐου 2023: The greatest love of all a tribute to Whitney Houston

Μια μουσική παράσταση του West End αφιερωμένη στην σπουδαία ντίβα, την «Χρυσή φωνή» που έφυγε πριν 10 χρόνια σε ηλικία μόλις 49 ετών, με την σταρ Belinda Davids, την πρωταγωνίστρια δύο επιτυχημένων αφιερωμάτων που δημιούργησαν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια FOX και BBC για την σπουδαία τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον.

Στον ρόλο της Γουίτνεϊ θα απολαύσουμε την σταρ Μπελίντα Ντέιβις. Είναι μια από τις καλύτερες τραγουδίστριες που κατάφεραν να ενσαρκώσουν την ζωή αλλά και την χρυσή φωνή της Γουίτνει Χιούστον. Δεν είναι τυχαίο ότι πρωταγωνίστησε σε δύο μεγάλα αφιερώματα που δημιούργησαν τα κανάλια FOX και BBC για την σπουδαία ντίβα.


Το Musical Tribute του West End με τίτλο «The Greatest Love Of All» παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές της Whitney Houston live. Με 10 μουσικούς χορευτές και τραγουδιστές αλλά και με θεατρικά εφέ και ένα συναρπαστικό οπτικό υλικό θα ζήσουμε ξανά το πάθος μιας γυναίκας που με την φωνή τα τραγούδια και την μοναδική σκηνική της παρουσία κατάφερε να συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Για να δείτε τις τιμές καθώς και τις παραστάσεις μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Cristmas Theater εδώ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: