Τους έλεγαν ότι έχει.. αφυδάτωση: Νεκρή 5χρονη 9 μέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα "Μαμά αισθάνομαι ότι πεθαίνω"

December 7, 2022

Τους έλεγαν ότι έχει.. αφυδάτωση: Νεκρή 5χρονη 9 μέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα “Μαμά αισθάνομαι ότι πεθαίνω”


Διαφ.

Τραγικός θάνατος 5χρονης: Απαρηγόρητος είναι ένας πατέρας από το Μπέλφαστ, καθώς έφυγε από τη ζωή η 5χρονη κόρη του από επιπλοκές στρεπτόκοκκου ομάδας Α. Η πεντάχρονη είχε πάει τρεις φορές στα επείγοντα του κοντινού τους νοσοκομείου στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου του έλεγαν ότι πάσχει από αφυδάτωση και πως πρέπει απλά να πιει μία πορτοκαλάδα για ενυδάτωση.



Τραγικός θάνατος 5χρονης: Έγινε λάθος στη διάγνωση του παιδιού

«Μαμά, αισθάνομαι ότι πεθαίνω», είπε στη μητέρα του το κοριτσάκι που, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του, έπεσε θύμα λανθασμένης διάγνωσης. Πρόκειται για το ένατο καταγεγραμμένο θύμα του στρεπτόκκοκου ομάδας Α στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πατέρας ( Ρόμπερτ Μακόρντινεϊλ) υποστηρίζει ότι πήγε τρεις φορές την κόρη του στην Παιδιατρική Κλινική του Βασιλικού Νοσοκομείου του Μπέλφαστ. Τελικά, το κοριτσάκι εισήχθη κατευθείαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας όταν, την τρίτη φορά, το ίδιο το παιδί είπε ότι αισθάνεται ότι πεθαίνει.

Τραγικός θάνατος 5χρονης: «Να πιει Lukozade για ενυδάτωση»

Η μικρή Στέλλα-Λίλη εμφάνισε τα πρώτα ήπια συμπτώματα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Ο πατέρας της την πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Του είπαν να της δώσει μία πορτοκαλάδα για ενυδάτωση.

Επέστρεψε την επομένη αλλά και την μεθεπόμενη μέρα καθώς τα συμπτώματα της μικρής γίνονταν οξύτερα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει δώσει οδηγίες για αναθεώρηση των πρωτοκόλλων εισαγωγής ασθενών μετά τον θάνατο της 5χρονης.

«Έπρεπε να της είχαν κάνει Strep-test από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Όταν πια της το έκακαν, η Στέλλα είχε χάσει τις δυνάμεις της», είπε ο πατέρας του παιδιού στη Mirror.

Καθηλώνει ο Γρηγόρης Γκουντάρας για τον μικρό του γιο: “Έμεινε δέκα μέρες στην εντατική. Μαύρισαν όλα”

Στη συνέχεια περιγράφει πώς την μετέφερε στην αγκαλιά του την πρώτη μέρα και λέει ότι στο νοσοκομείο τον έκαναν να πιστέψει ότι είχε υπεραντιδράσει. Τη δεύτερη φορά που την πήγε στο νοσοκομείο, τους έστειλαν και πάλι στο σπίτι.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου όταν πια οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή της, διαπίστωσαν ότι είχε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού και ότι είχε ξεκινήσει σηψαιμία. Το strep-test βγήκε θετικό. Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η Στέλλα-Λίλη έπαθε πολυοργανική κατάρρευση και για λίγα λεπτά οι γιατροί την “έχασαν” και χρειάστηκε να την επαναφέρουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της. Η επαναφορά της δεν έγινε ουσιαστικά ποτέ, καθώς το παιδί μπήκε σε τεχνητό κώμα με χορήγηση ισχυρών αντιβιοτικών. Η 5χρονη Στέλλα-Λίλη Μακόρκντεϊλ πέθανε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Το σχολείο της, το νηπιαγωγείο και δημοτικό Black Mountain έκανε μια ανάρτηση για την άτυχη 5χρονη στα κοινωνικά δίκτυα. «Ήταν ένα πολύ λαμπερό και ταλαντούχο κοριτσάκι» και «ήταν πολύ δημοφιλής».

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε ότι «απευθύνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Μακόρκντεϊλ για τον θάνατο της Στέλλα-Λίλη». Στην ανακοίνωση προσθέτουν ότι «κάθε στοιχείο της υπόθεσης νοσηλείας της Στέλλα-Λίλη θα εξεταστεί προσεκτικά».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: