"Έχω νιώσει να με κοροϊδεύουν, μην τα παρατάτε": Συγκινεί με το θάρρος του ο 9χρονος Παναγιώτης & στέλνει μήνυμα ζωής

December 8, 2022

“Έχω νιώσει να με κοροϊδεύουν, μην τα παρατάτε”: Συγκινεί με το θάρρος του ο 9χρονος Παναγιώτης & στέλνει μήνυμα ζωής


Διαφ.

9χρονος Παναγιώτης: Μηνύματα ζωής και θάρρους, αλλά και προβληματισμούς για όλους μας πέρασε ο μικρός Παναγιώτης Νικολουδάκης από το Ηράκλειο, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εκ γενετής.



9χρονος Παναγιώτης: Συγκινεί με το θάρρος του

Τροφή για σκέψη μας έδωσε ο μικρός Παναγιώτης από το Ηράκλειο Κρήτης. Το 9χρονο αγόρι, μιλώντας στην εκπομπή “Ένας παράδεισος υπαρκτός” της TV Creta και στη Νίκη Μπελαδάκη, δίνει δύναμη ζητώντας από τον κόσμο να μην τα παρατάει ποτέ.

«Μην τα παρατάτε ποτέ ότι κι αν γίνει», λέει και συγκινεί με την προτροπή του.

«Θα ήθελα να πω στον κόσμο, μην τα παρατάτε ποτέ, ότι κι αν γίνει. Γιατί αν τα παρατήσουμε δεν φέρνουμε το στόχο μας εις πέρας. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι δυνατοί, με υγεία πάνω από όλα και επίσης κάτι που είπα και πριν. Να μην τα παρατάνε ποτέ!»

Παράλληλα, εκφράζει το παράπονό του για τις ράμπες αναπήρων, τονίζοντας πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες, ώστε να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από αυτά, άτομα με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς στο 2ο Δημοτικό θα τοποθετηθεί ασανσέρ για τα παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Δεν άντεξε και τους “έκραξε” ο Σεργουλόπουλος: “Ήταν όλοι με ψεύτικα δόντια και με φτιαγμένες μούρες, τραγικοί”

Στη συνέχεια ο μικρός Παναγιώτης συγκλονίζει, ζητώντας από τον κόσμο να μην χλευάζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα… «Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑΜΕΑ τονίζει με παράπονο: «Θέλω να πω στον κόσμο, να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ. Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω…»

Στην ερώτηση “τι είναι παράδεισος για εκείνον”, η απάντησή του μας κάνει να συλλογιστούμε τι έχει τελικά αξία στη ζωή: «Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…». Η δύναμή του είναι αξιοθαύμαστη και κλείνοντας στέλνει ένα ακόμα δυνατό μήνυμα προς όλους, «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!».

H συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο creta24.gr.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: