Εύα Καϊλή: Ερχονται ανακοινώσεις για τις έρευνες της υπόθεσης  χρηματισμού

December 9, 2022

Το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να ανακοινώσει ο δικαστής την απόφασή τους σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ αξιωματούχων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και τα πρόσωπα που κρατούνται, ανάμεσα στα οποία και η Εύα Καϊλή. Παρά την αρχική πληροφορία πως θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, εν τέλει θα γίνει απλώς ενημέρωση στις 12μ. τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας). Από την απόφαση του δικαστή θα εξαρτηθεί αν η κ. Καϊλή και οι άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι θα συλληφθούν και επίσημα από την αστυνομία της χώρας, κάτι που προϋποθέτει και το σχετικό ένταλμα από τις αρμόδιες Αρχές.


Διαφ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader από την Ελληνίδα αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν αφαιρεθεί τα κινητά τηλέφωνά της, ενώ όπως μεταδίδουν οι Βέλγοι στην έρευνα που έγινε βρέθηκαν σακούλες με χρήματα. Μάλιστα την ίδια στιγμή στην υπόθεση εμπλέκουν και τον πατέρα της καθώς φέρεται να επιχείρησε να φύγει έχοντας στην κατοχή του βαλίτσα με χρήματα. Αναφέρουν, δε, πως διανυκτέρευσε σε κρατητήριο.

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη πρακτικά σημαίνει πως η Εύα Καϊλή πλέον δεν θα καλύπτεται από την ασυλία. Θα πρέπει, ωστόσο, ο εισαγγελέας να δικαιολογήσει το αυτόφωρο για να μπορέσει να συνεχιστεί και η κράτησή της. Σε διαφορετική περίπτωση θα αφεθεί ελεύθερη.

Την ίδια στιγμή, δεν επιβεβαιώνεται -τουλάχιστον προς ώρας- ότι οι βελγικές αρχές έχουν ζητήσει από τις ελληνικές, μέσω της Interpol, να γίνουν έρευνες και στην Ελλάδα. 

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει επιβεβαιώσει τα ονόματα των συλληφθέντων, αλλά τονίζει ότι πρόκειται για «προσωπικότητες με στρατηγικές θέσεις».

Σημειώνεται, δε, ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, αναφέρει ότι στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών Αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, FIFA, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: