Θεσσαλονίκη: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του 16χρονου Ρομά

December 9, 2022

Ερευνα για δύο αδικήματα διέταξε η Εισαγγελία για την υπόθεση με τον πυροβολισμό και τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό έπειτα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη. Η έρευνα αφορά, αφενός, τις δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης, και αφετέρου για διαρροή υλικού το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης.


Διαφ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των Ρομά της κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης μιλώντας στο MEGA εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου: «Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν πολλά κενά. Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ενημερώνει ότι είναι παιδί και ότι είναι ένα άτομο». Αναφορικά με τις δηλώσεις του πατέρα του 16χρονου για αντίποινα στην οικογένεια του αστυνομικού που εμπλέκεται στη υπόθεση σημείωσε ότι το ξέσπασμα του πατέρα είχε να κάνει με το γεγονός ότι το παιδί του χαροπαλεύει.

 

Κούγιας: «Ο πατέρας του 16χρονου έχει τρεις σελίδες ποινικό μητρώο»

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. «Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου γιατί έχει διαρρεύσει μέρος της δικογραφίας, και μάλιστα επιλεκτικά γιατί το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι της δικογραφίας, η προφορική απολογία του κατηγορουμένου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Έχει δημοσιοποιηθεί μόνο το απολογητικό υπόμνημα και αυτό επιλεκτικά και εκτίθεται ο εντολέας μου» ανέφρε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας. 

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε και τις εμπρηστικές δηλώσεις του πατέρα του 16χρονου ότι «θα πάρει τον νόμο στα χέρια του». «Το συγκεκριμένο πρόσωπο που δήλωσε ότι θα πάρει τον νόμο στα χέρια του δεν είναι άγνωστο στη δικαιοσύνη. Έχει 3 σελίδες ποινικό μητρώο, έχει αδικήματα για κατ’ επανάληψη εγκληματικές πράξεις έχει βεβαρημένη παρελθόν», ανέφερε.

«Εχουμε την εξής διάταξη για τον 16χρονο. Το πρώτο είναι η κλοπή, το δεύτερο είναι ότι οδηγεί χωρίς δίπλωμα και το τρίτο είναι ότι αντιμετωπίζει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο εις βάρος των αστυνομικών. Ο εντολέας μου αντιμετωπίζει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, όχι ότι ήθελε να το σκοτώσει το παιδί αλλά να σκεφθεί ότι εάν πυροβολήσει μπορεί να τον σκοτώσει, και αυτό να το λάβει υπόψιν του» κατέληξε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: