Δύσκολες ώρες για τον Ανδρέα Ανδρεόπουλο: Αγνώριστος ο «Τίμος Δράκος» της «Λάμψης» – «Είχα κάποιες ατυχίες»

December 26, 2022

Δύσκολες ώρες για τον Ανδρέα Ανδρεόπουλο: Αγνώριστος ο «Τίμος Δράκος» της «Λάμψης» – «Είχα κάποιες ατυχίες»



Στο Σπίτι του Ηθοποιού, λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών, φιλοξενείται τον τελευταίο χρόνο ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη σειρά του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη» ως «Τίμος Δράκος».



«Έβγαλα χρήματα από το επάγγελμα. Δεν έγινα ποτέ πλούσιος, ζούσα αξιοπρεπώς. Τον τελευταίο καιρό είχα κάποιες αναποδιές και ατυχίες, που δεν θα ήθελα να τις αναφέρω δημοσίως. Στο Σπίτι του Ηθοποιού ζω περίπου έναν χρόνο. Εδώ μέσα νιώθω τη ζεστασιά και τη θαλπωρή. Όμως δεν μπορώ να πω ότι νιώθω σαν τη ζεστασιά του δικού μου, πατρικού σπιτιού. Φιλοξενούμαι. Δεν μπορείς να ανταλλάξεις έτσι εύκολα τα συναισθήματα. Η Άννα Φόνσου με έψαξε και με βρήκε όταν της είπαν ότι είχα πρόβλημα. Η Άννα είναι ένα πλάσμα που δεν μπορείς να το συγκρίνεις με κανένα άλλο» είπε ο ηθοποιός, μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, για την περιπέτειά του και τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1964 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1986 ξεκινώντας την πορεία του ως ηθοποιός. Έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση το 1985 στη σειρά «Μικρές αγγελίες» στην ΕΡΤ2.

Ακολούθησε η συμμετοχή του στη σειρά «Μικροί μεγάλοι», το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην ταινία «Θηριοτροφείο αρρένων εναντίον θηλέων» και πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε τέσσερις βιντεοταινίες. Το 1990, έπαιξε σε ένα επεισόδιο της σειράς «Οι τρεις Χάριτες» ενώ πρωταγωνίστησε στην σατιρική σειρά «Ο πρωτότοκος». Τη σεζόν 1991-1992 είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις δραματικές σειρές «Ο πύργος των Μοσκώφ» και «Ο επισκέπτης της ομίχλης».

”Ορθόδοξος δολοφόνος”: Ο Παντελής Καζάκος βγήκε στο δρόμο και πυροβολούσε όποιον μετανάστη έβρισκε μπροστά του

Έγινε αρκετά γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του Τίμου Δράκου στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου «Η Λάμψη».Εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της σειράς το 1992 στις αρχές του δεύτερου κύκλου μετά την αποχώρηση του ηθοποιού Τάκη Ανούση που ερμήνευε το ρόλο του μικρού γιου του Γιάγκου Δράκου στον πρώτο κύκλο της σειράς.

Αποχώρησε από τη «Λάμψη» το 1996 στο τέλος του πέμπτου κύκλου μετά από μία διαφωνία με τον σκηνοθέτη σχετικά με τη σεναριακή εξέλιξη του ρόλου. Ακολούθησε ο ρόλος του Πέτρου στην κοινωνική σειρά «Απιστίες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

Το 2001 έλαβε μέρος στην κωμική σειρά «Το μπέρδεμα». Τον Νοέμβριο του 2003, επέστρεψε στην «Λάμψη» επτά χρόνια μετά την αποχώρησή του και πάλι στο ρόλο του Τίμου Δράκου, αυτή τη φορά αντικαθιστώντας τον ηθοποιό Βαγγέλη Ρόκκο, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της σειράς το 2005.

Μετά από τηλεοπτική αποχή πολλών χρόνων επέστρεψε το 2019-2021 με τον ρόλο του Νικηφόρου Καλλέργη στην καθημερινή σειρά «8 Λέξεις» στον ΣΚΑΪ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: