Αλιάκμονας: Υπό άκρα μυστικότητα η κηδεία του άτυχου βρέφους – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

January 1, 2023

Ανακοίνωση για το 11 μηνών μωράκι που πνίγηκε στον Αλιάκμονα, στη Βέροια, υπόθεση για την οποία συνελήφθη η 29χρονη μητέρα του μωρού, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτή, αναφέρεται ότι η 29χρονη μητέρα του μωρού συνελήφθη για ανθρωποκτονία και περιγράφεται το πώς οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί στις έρευνες και τελικά στον εντοπισμό της σορού του άτυχου μωρού. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η 29χρονη οδηγούνταν στο δικαστικό μέγαρο της Βέροιας, το άτυχο μωράκι κηδευόταν υπό άκρα μυστικότητα.


Διαφ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού. Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

Ασφυκτικός ο θάνατος του βρέφους

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του θανάτου του βρέφους στον Αλιάκμονα καθώς το παιδί «έσβησε» από ασφυξία. Συγκεκριμένα, η νεκροψία στη σορό του άτυχου βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα, «έδειξε» ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Thesstoday.gr, κατά την πρώτη εξέταση από τους γιατρούς, φέρεται να εντοπίστηκαν δαγκώματα από ζώα στο άψυχο κορμί του βρέφους. Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του από επικουρικό ιατροδικαστή, σε νοσοκομείο της Νάουσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 29χρονη μητέρα, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, στην αρχή ομολόγησε τα πάντα στις Αρχές και συνελήφθη, ενώ έδειξε στους αστυνομικούς και το ακριβές σημείο από το οποίο έριξε το μωρό στο ποτάμι. Στη συνέχεια όμως, κατά την παρουσία της στον ανακριτή ισχυρίστηκε πως δεν είναι εκείνη που σκότωσε το παιδί της.

«Παραδέχομαι ότι πήγα με το παιδί στο φράγμα, όμως δεν το σκότωσα» φέρεται να είπε η κατηγορούμενη ενώ σε ερωτήσεις των αστυνομικών για το τι συνέβη και το παιδί κατέληξε η 29χρονη ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πώς το 11 μηνών κοριτσάκι βρέθηκε στα κρύα νερά του φράγματος.

Η μητέρα φέρεται να έφυγε μαζί με το παιδάκι της από το σπίτι όπου διαμένει με τους γονείς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το παιδί με αποτέλεσμα οι δικοί της να ενημερώσουν τις Αρχές και να ξετυλιχθεί στη συνέχεια το κουβάρι αυτής της τραγικής ιστορίας. Με κινητοποίηση της οικογένειάς της άρχισαν οι έρευνες και τελικά το άψυχο κορμάκι του μωρού εντοπίστηκε να επιπλέει στα παγωμένα νερά του ποταμού, τις πρώτες πρωινές ώρες. Η μητέρα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Διαβάστε επίσης: