Υποκλίνεται όλος ο πλανήτης: Ο Μάκης Παπαδημητρίου στη λίστα με τους καλύτερους ηθοποιούς του κόσμου

January 3, 2023

Υποκλίνεται όλος ο πλανήτης: Ο Μάκης Παπαδημητρίου στη λίστα με τους καλύτερους ηθοποιούς του κόσμου


Διαφ.

Ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου απολαμβάνει διεθνούς διάκρισης, μετά την ερμηνεία του στην ταινία «Flux Gourmet» του Πίτερ Στρίκλαντ. Το όνομα του Έλληνα ηθοποιού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του διεθνούς φήμης περιοδικού Vanity Fair με τις καλύτερες ερμηνείες του 2022, για τον ρόλο του στην ταινία.



Στην ίδια λίστα βρίσκονται οι δυο βασικές διεκδικήτριες του φετινού Όσκαρ Γυναικείας Ερμηνείας, η Κέιτ Μπλάνσετ για το «Tar» και η Μισέλ Γεό για το «Τα Πάντα Όλα» αλλά και σύσσωμο το καστ της σειράς «The Bear».

Μάκης Παπαδημητρίου
«Όταν δεν δημιουργούνται νέα έργα, υπάρχει παρασκηνιακό δράμα, και ρομάντζο, ανάμεσα στη βασική καλλιτέχνιδα (Fatma Mohamed), τους δύο βοηθούς της (Asa Butterfield, Ariane Labed), τη διευθύντρια του ινστιτούτου (Gwendoline Christie) και μια μπάντα τρομοκρατών μουσικών/σεφ ονόματι The Mangrove Snacks. Το βλέμμα του Παπαδημητρίου δίνει νόημα στο χάος, ενώ αγωνίζεται ενάντια σε μια όλο και πιο απελπιστική και μυστηριώδη γαστρεντερική ενόχληση. Εν καιρώ γίνεται κομμάτι μιας περφόρμανς με την πιο κινηματογραφική κολονοσκόπηση στον κόσμο. Ένα αριστούργημα να πάρει», αναφέρει ο δημοσιογράφος Jordan Hoffman.
Η ταινία «Flux Gourmet», σύμφωνα με την περιγραφή του Vanity Fair, είναι ένα βασίλειο σουρεαλιστικής τρέλας, τοποθετημένο σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο σε γαστρονομικές περφόρμανς, όπου μια κολεκτίβα βρίσκεται μπλεγμένη ανάμεσα σε παιχνίδια εξουσίας, καλλιτεχνικές βεντέτες και γαστρεντερικές διαταραχές.

Να τι μας περιμένει το 2023: Ο Κώστας Λεφάκης λέει τα πάντα για τη νέα χρονιά με μόνο 2 λέξεις για κάθε ζώδιο

Ο Μάκης Παπαδημητρίου υποδύεται ένα δημοσιογράφο με γαστρεντερικά προβλήματα, ο οποίος έχει αναλάβει την κάλυψη ενός ιδιότυπου καλλιτεχνικού residency που διεξάγεται σε μια πολυτελή έπαυλη. Μεταξύ των ενοίκων του βρίσκονται η καλλιτεχνική διευθύντρια του residency (που υποδύεται η Γκουέντολιν Κρίστι) και μια καλλιτεχνική κολεκτίβα, η οποία στις παραστάσεις της συνδυάζει performance, harsh noise συνθέσεις και… υψηλή γαστρονομία. Η Αριάν Λαμπέντ είναι η σεφ της μπάντας, ο Άσα Μπάτερφιλντ ο μουσικός και η σταθερή πρωταγωνίστρια του Στρίκλαντ Φάτμα Μοχάμεντ ενσαρκώνει τη frontwoman και «νονά» της μπάντας.

Δείτε το τρέιλερ:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: