«Γι'αυτό πέθανε ο εγγονός μου»: Η γιαγιά του 16χρονου πυγμάχου δεν άντεξε και έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη

January 4, 2023

«Γι’αυτό πέθανε ο εγγονός μου»: Η γιαγιά του 16χρονου πυγμάχου δεν άντεξε και έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη


Διαφ.

Βασίλης Τόπαλος: Σε άλλη κατηγορία από αυτή που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του έπαιξε ο νεαρός πυγμάχος, όπως αναφέρει η γιαγιά του. Ο άτυχος 16χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, αλλά δεν άντεξε ο οργανισμός του και υπέκυψε.



Στο επίκεντρο των ερευνών ο 20χρονος πυγμάχος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, στα πλαίσια της προανακριτικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι παρευρίσκονταν το μοιραίο εκείνο πρωινό στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο. Ανάμεσά τους, ο έμπειρος και μεγαλύτερος σε ηλικία πυγμάχος που φέρεται να αντιμετώπισε ο Βασίλης Τόπαλος σε αγώνα σπάρινγκ.

Όπως εκτιμούν οι αρχές, η μαρτυρία του μεγαλύτερου σε ηλικία πυγμάχου που φέρεται να αντιμετώπισε ο δεκαεξάχρονος σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας, θα ρίξουν φως στα αιτία του θανάσιμου τραυματισμού του άτυχου 16χρονου.

Δείτε το βίντεο:

Βασίλης Τόπαλος: Όσα αναφέρει η γιαγιά του άτυχου πυγμάχου

Αν και ο πατέρας του παιδιού επιμένει ότι πρόκειτο για ατύχημα, η μαρτυρία της γιαγιάς του δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Σε δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ανέφερε ότι ο εγγονος της έπαιξε σε άλλη κατηγορία από αυτή που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του και πως είναι πιθανό να επιβαρύνθηκε από χτυπήματα που ενδεχομένως να δέχθηκε στο κεφάλι και στο πρόσωπο από τον αντίπαλο πυγμάχο, ενώ προερχόταν από έντονη προπόνηση στο σάκο το προηγούμενο βράδυ όπως είπε ο πατερας του στο protothema.gr.

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε», τόνισε η γιαγιά του άτυχου 16χρονου.

Τι είναι το σπάρινγκ

Συνήθως, οι προπονήσεις των πυγμάχων είναι ατομικές. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα όμως, διοργανώνονται αγώνες σπάρινγκ που επί της ουσίας αποτελούν προσομοιώσεις πραγματικής μάχης. Σε αυτούς τους αγώνες οι αθλητές βελτιώνουν την τεχνική τους στη χρήση χεριών και ποδιών, όπως φυσικά και την επίθεση και την άμυνά τους.

Μαθεύτηκε η αιτία: Γι’αυτό ο Ντάνος είπε όχι στο Survivor All Star – Νέα δελεαστική πρόταση του έκανε ο Ατζούν

Οι μποξέρ φορούν μεγαλύτερα γάντια και προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ οι προπονητές διακόπτουν πολύ συχνά τους αγώνες για να δώσουν οδηγίες ή να διορθώσουν λάθη. Μία από τις βασικές οδηγίες που δίνουν οι προπονητές στους αθλητές πριν από αγώνες σπάρινγκ, είναι να μην έχουν καταπονηθεί το προηγούμενο βράδυ, καθώς πρέπει να είναι ξεκούραστοι και απαλλαγμένοι από στρες.

Την Πέμπτη η κηδεία του

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον 16χρονο πυγμάχο Βασίλη Τόπαλο. Όπως έγινε γνωστό, η εξόδιος ακολουθία του άτυχου πρωταθλητή θα γίνει την Πέμπτη στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και θα ακολουθήσει η κηδεία του στο νεκροταφείο Σχιστού.

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Πιο συγκεκριμένα, την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητισμού από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ, η οποία, σύμφωνα με το Mega, αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρωθεί σηματοδοτώντας ενδεχόμενες ποινικές εξελίξεις. Μετά τον θάνατο του πρωταθλητή αναμένεται να διαβιβαστεί αρμοδίως και η ιατροδικαστική έκθεση οπότε και η δικογραφία θα σταλεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: