Θάνατος Πριγκίπισσας Νταϊάνα: Σοκάρει 25 χρόνια μετά ο Πριγκιπας Χάρι – “Γι’ αυτό πέθανε η μητέρα μου»

January 5, 2023

Θάνατος Πριγκίπισσας Νταϊάνα: Σοκάρει 25 χρόνια μετά ο Πριγκιπας Χάρι – “Γι’ αυτό πέθανε η μητέρα μου»



Θάνατος Πριγκίπισσας Νταϊάνα: Στις 31 Αυγούστου του 1997 η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε από τραύματα που υπέστη, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με έναν πυλώνα στη Σήραγγα Pont de l’Alma στο Παρίσι



Θάνατος Πριγκίπισσας Νταϊάνα: Ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα

Ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ και ο οδηγός, Ανρί Πολ σκοτώθηκαν επιτόπου. Ο σωματοφύλακάς τους, Τρέβορ Ρις-Τζόουνς, τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά επέζησε από τη συντριβή.

Η Νταϊάνα ήταν 36 ετών όταν πέθανε. Ο θάνατός της προκάλεσε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα δημόσιας θλίψης στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως. Tην κηδεία της παρακολούθησαν τηλεοπτικά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, ενώ η βασιλική οικογένεια επικρίθηκε από τον τύπο για την αντίδρασή της στο θάνατο της Νταϊάνα.

Τον Σεπτέμβριο του 1997, ο 12χρονος τότε γιος της Νταϊάνα, Χάρι περπάτησε πίσω από το φέρετρο της μητέρας του, μπροστά από τα πλήθη του κόσμου που θρηνούσε μαζί του στους δρόμους του Λονδίνου. 25 χρόνια αργότερα, η εικόνα αυτού του νεαρού αγοριού παραμένει αποτυπωμένη στη συνείδηση ​​του κοινού και ο πρίγκιπας Χάρι λέει ότι δεν ξέχασε ποτέ την τραυματική εμπειρία. «Πριν το καταλάβω, βρέθηκα με ένα κοστούμι και μια μαύρη γραβάτα. Ήμουν μέρος του», είπε και συνέχισε: «Έπρεπε να συνοδεύσω το φέρετρό της, περιτριγυρισμένος από χιλιάδες ανθρώπους που με παρακολουθούσαν και πόσα εκατομμύρια άλλους από μας έβλεπαν από την τηλεόραση. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να ζητηθεί ξανά από κανένα παιδί να κάνει αυτό που έκανα εγώ — σε καμία περίπτωση».

Θάνατος Πριγκίπισσας Νταϊάνα: Συνωμοσία πίσω από το δυστύχημα

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι ο 38χρονος πρίγκιπας θα εξετάσει μέσα από το βιβλίο του τα κύρια γεγονότα που οδήγησαν σε εκείνη την τρομερή νύχτα τον Αύγουστο του 1997, όταν η μητέρα του πέθανε με τον φίλο της, Ντόντι Φαγιέντ, μετά από τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.

«Πάντα έλεγαν στον κόσμο ότι ήταν ένα “τραγικό ατύχημα” που συνέβη καθώς, το ζευγάρι, μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο Ritz, διέσχισε το Παρίσι μέσα σε μια Mercedes που οδηγούσε ένας μεθυσμένος σοφέρ, περιστοιχισμένοι από παπαράτσι, μέχρι τη μυστική ερωτική φωλιά τους κοντά στα Ηλύσια Πεδία».

Τζέιμς Καφετζής: «Δεν πάω στο Survivor All Star χωρίς τον Τριαντάφυλλο. Tα 5.000€ δεν είναι δελεαστικό ποσό»

«Στα απομνημονεύματα του Χάρι, λοιπόν περιλαμβάνονται μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, Γάλλων αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο αλλά και δημοσιογράφων —συμπεριλαμβανομένου και εμένα— που έχουν ερευνήσει με μεγάλη λεπτομέρεια πώς και γιατί η Νταϊάνα πέθανε» σημειώνει η Σου.

Θάνατος Πριγκίπισσας Νταϊάνα: Η επίσημη θέση για το δυστύχημα

Η επίσημη θέση, σφραγισμένη από τις έρευνες της Γαλλίας και της Σκότλαντ Γιαρντ και αργότερα σε δημόσια βρετανική έρευνα, είναι ότι το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα «βαριάς αμέλειας» του μεθυσμένου σοφέρ του Ritz, Henri Paul, ο οποίος έτρεχε με ταχύτητα για να γλιτώσει από παπαράτσι πάνω σε μοτοσυκλέτες, οι οποίοι είχαν γίνει «ουρά» της Mercedes, προσπαθώντας να φωτογραφίσουν την πριγκίπισσα και τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ.

Να θυμίσουμε πως ο πρίγκιπας Χάρι ποτέ δεν πήρε δημόσια θέση για την περίφημη συνέντευξη της Νταϊάνα στο Πανοράμα του BBC, η οποία δόθηκε στον Μπασίρ, αφού ο δημοσιογράφος της παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία ότι το παλάτι αναζητεί τρόπους για να την «εξαφανίσει». Η υπόθεση επικοινωνιακά δεν είχε σταθεί μόνο στις ευθύνες του Μαρτίν Μπασίρ, αλλά προσπαθούσε με κάθε τρόπο να παρουσιάσει την Νταϊάνα ως υστερική και ασταθή ψυχολογικά.

Ο Χάρι, αντίθετα από τον πατέρα του Κάρολο και τον αδερφό του Γουίλιαμ δεν πιστεύει ότι η Νταϊάνα ήταν «ασταθής ψυχολογικά» όταν δαιμονοποιούσε το παλάτι. Αντίθετα θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο τρόπος με τον οποίον χρησιμoποιήθηκε το σκάνδαλο Μπασίρ (το οποίο και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο εκ μέρους του BBC) ήταν ώστε τελικά να πλήξουν την μνήμη της μητέρας του και να παρουσιάσουν ότι φαντασιωνόταν πράγματα, με απώτερο στόχο να κρύψουν τις πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα στο Παρίσι. Θεωρεί, δηλαδή, ότι το παλάτι χρησιμοποίησε το σκάνδαλο Μπασίρ για να πλήξει την εικόνα της ευθυκρισίας της Νταϊάνα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: