Έφτασε η μέρα που περίμενε η Εύα Καϊλή: Έμαθε τα ευχάριστα νέα νωρίς το πρωί μέσα στην φυλακή του Χάρεν

January 6, 2023

Έφτασε η μέρα που περίμενε η Εύα Καϊλή: Έμαθε τα ευχάριστα νέα νωρίς το πρωί μέσα στην φυλακή του Χάρεν


Διαφ.

Την 23ών μηνών κόρη της πρόκειται να συναντήσει σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή ύστερα από σχεδόν έναν μήνα στις βελγικές φυλακές.Το 23ών μηνών νήπιο θα μεταφερθεί από το κέντρο των Βρυξελλών, όπου διαμένει μαζί με τον πατέρα της, τέως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, τον Αλέξανδρο Καϊλή, στις φυλακές του Χάρεν.

Η συνάντηση της Εύας Καϊλή με το τέκνο της έχει οριστεί για το απόγευμα και προβλέπεται να έχει τρίωρη διάρκεια. Όπως έχει εξηγήσει σε συνεντεύξεις του τις προηγούμενες ημέρες ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο εις εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, η επανένωση της μητέρας με το παιδί της δεν επετεύχθη κατόπιν των δικών τους πιέσεων. Ήταν η δημοσιότητα που προσέλαβε η δημόσια παρέμβαση διεθνών ανθρωπιστικών ΜΚΟ, οι οποίες υποστήριξαν ότι η πρώην Ευρωβουλευτής δεν μπορεί να στερείται την επαφή με την κόρη της επί ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι εκδικητικοί οι λόγοι που στέρησαν από την Καϊλή το παιδί της, λέει ο δικηγόρος της

Ο κ. Δημητρακόπουλος έχει επισημάνει επίσης ότι «δεν είναι εκδικητικοί οι λόγοι εκ μέρους των βελγικών αρχών εις βάρος της κας Καϊλή, ούτε ότι θέλουν να της δημιουργήσουν πρόβλημα. Η Εύα Καϊλή δεν μπορεί να έχει επικοινωνία με το παιδί της διότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, εξαιτίας απεργίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων –οικονομικά προβλήματα υπάρχουν και στο Βέλγιο. Πάντως, η κυρία Καϊλή είχε ζητήσει δια ζώσης επαφή με το παιδί, να το έχει στην αγκαλιά της. Εναλλακτικά, είχε αιτηθεί έστω μίας επικοινωνίας μέσω Skype. Ούτε το ένα έγινε δεκτό ούτε το άλλο. Δεν είναι όμως μια ιδιαίτερη συμπεριφορά προς την κυρία Καϊλή, είναι κάτι που ισχύει για όλες τις γυναίκες στη φυλακή. Στην Ελλάδα, βέβαια, το παιδί της θα το είχε δει».

Βασίλης, Άγγελος και Χάρης Τσαλίκης: Είναι κλώνοι του πατέρα τους κι ανέβασαν την φώτο που έκανε… χαμό

Ο γνωστός Έλληνας δικηγόρος επαναλαμβάνει ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα και ότι ακόμη και ο ανακριτής, ο Βέλγος εισαγγελέας διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ, έχει παραδεχτεί ενώπιον του δικαστηρίου πως δεν διαθέτει χειροπιαστά στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν την ενοχή της για τη δωροδοκία από το Κατάρ. Επομένως, η κράτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ είναι προληπτική, εν αναμονή της ενδεχόμενης ανακάλυψης ενοχοποιητικών στοιχείων στο άμεσο μέλλον.

Παρόλ’ αυτά, σε media του εξωτερικού, όπως πχ η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera φιλοξενούν δηλώσεις του κ. Δημητρακόπουλου σε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο: «Της στερούν την επαφή με το παιδί της σαν μέσον πίεσης, προκειμένου να ομολογήσει. Αλλά η κα Καϊλή δεν έχει τίποτα να ομολογήσει, διότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση της δωροδοκίας», γράφει η Corriere.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: