«Όλα στη φόρα» από τον αδερφό της 12χρονης στον Κολωνό: Σπάει τη σιωπή του για 1η φορά & «καίει» τους πάντες

January 6, 2023

«Όλα στη φόρα» από τον αδερφό της 12χρονης στον Κολωνό: Σπάει τη σιωπή του για 1η φορά & «καίει» τους πάντες


Διαφ.

Ο 18χρονος Κώστας, αδερφός της 12χρονης από τον Κολωνό, μίλησε για τον Γολγοθά που έχουν περάσει , ενώ προχώρησε και σε σοβαρές καταγγελίες.



Η 12χρονη από τον Κολωνό  έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας από τον Ηλία Μίχο και άλλους άνδρες.

Ο αδερφός της 12χρονης, μίλησε στη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνος. Ο 18χρονος ανέφερε ότι δεν έλαβε καμία βοήθεια από το κράτος και υποστήριξε τη μητέρα του ζητώντας την αποφυλάκισή της. Μίλησε, επίσης, για προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης, στην οποία, όπως είπε «εμπλέκονται πολιτικοί, παπάδες, αστυνομικοί, διάφορες προσωπικότητες και οι καλοί οικογενειάρχες που μπαίνουν στο ίντερνετ για να βρουν παιδιά να βιάσουν».

Αδερφός 12χρονης

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αδερφός της 12χρονης από τον Κολωνό

«Θέλω να σας πω από την πρώτη στιγμή πώς έγιναν τα πράγματα. Όταν η θεία μου βρήκε στο κινητό της αδελφής μου όσα περνούσε, τα έστειλε, αμέσως, στη μάνα μου. Εγώ ήμουν μαζί της εκείνη την ώρα. Η μητέρα μου κόντεψε να τρελαθεί, φώναζε, έκλαιγε, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι έχει γίνει.
Το πρώτο που έκανε η μάνα μου και ο πατέρας μου ήταν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού. Εκεί τους είπαν ότι θέλουν να καταγγείλουν τον βιασμό της κόρης τους και είπαν και το όνομα του Μίχου. Οι αστυνομικοί τους είπαν να περιμένουν, γιατί έχουν κάτι σοβαρό. Περίμεναν 1 ώρα. Όση ώρα περίμεναν έξω, έβλεπαν να πηγαινοέρχονται στο γραφείο τους διάφοροι αστυνομικοί και φαίνονταν αναστατωμένοι. Τους είπαν να φύγουν, γιατί έχουν κάτι σοβαρό και να έρθουν την άλλη μέρα.

Την επόμενη μέρα πήγαν πάλι οι γονείς μου στο Αστυνομικό Τμήμα και τους είπαν να περιμένουν, να μην κάνουν τίποτα και το μάθει ο Μίχος και κρύψει στοιχεία και τους είπαν να πάνε στην ΓΑΔΑ να κάνουν καταγγελία.

Περιμέναμε 40 μέρες και δεν είχε γίνει τίποτα και ξαναπήγε η δικηγόρος με την μάνα μου στην ΓΑΔΑ και ρώτησαν, γιατί είναι ελεύθερος και τους είπαμε ότι αν δεν τον πιάσετε θα πάμε στον εισαγγελέα και την άλλη μέρα τον συνέλαβαν.
Από την επόμενη μέρα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι ήταν έξω από το σπίτι μας και όλοι ήξεραν πού μένουμε και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω, δεν σέβονταν τίποτα. Του Μίχου το σπίτι δεν το έμαθε κανένας. Τη φωτογραφία της γυναίκας του και του παιδιού του δεν την έδειξε κανείς» συνέχισε ο αδερφός της 12χρονης.

Αδερφός 12χρονης από τον Κολωνό: «Θέλω να σας μιλήσω λίγο για τη μάνα μου»

«Σε τρεις μέρες ήρθε η αστυνομία σπίτι μας τα έκανε άνω κάτω, έπιασαν τη μάνα μου χωρίς κανένα στοιχείο, δεν βρήκαν τίποτα στα κινητά, ούτε του πατέρα μου ούτε της μάνας μου. Χρήματα που λένε ότι βρέθηκαν στον λογαριασμό της μάνας μου ήταν 100 ευρώ.

Ήταν πάντα δίπλα μας για ό,τι χρειαζόταν, μας πρόσεχε, ασχολιόταν με τα σχολεία μας, εγώ που είχα διάφορα προβλήματα υγείας μικρός, πάντα ήταν δίπλα μου στο νοσοκομείο που πήγα πολλές φορές. Είχαμε οικονομικά προβλήματα, γιατί ήμαστε 8 αδέλφια, αλλά πάντα υπήρχε το φαγητό και τα απαραίτητα. Στην πλατεία που παίζαμε τα καλοκαίρια, η μαμά ήταν αυστηρή και δεν μας άφηνε και ο πατέρας μου πάντα έμπαινε στη μέση και δεν μας χάλαγε χατίρι και μας πρόσεχε. Όλα τα αδέλφια είμαστε πολύ αγαπημένα και τους γονείς μας τους λατρεύουμε.

«Έφαγα μπουνιές και κλωτσιές»: Η Έφη Θώδη σπάει τη σιωπή μετά τον σάλο ότι έπαθε αμόκ, σύμφωνα με δημοσίευμα

Από τη στιγμή που η μάνα μας έφυγε από το σπίτι και είναι φυλακή η ζωή μας έχει καταστραφεί. Αντί να είναι μαζί μας και να βοηθήσει και την αδελφή μου που έχει περάσει όλα αυτά, είναι μακριά μας και δεν το αντέχουμε.

Τη μάνα μας και η γιαγιά μου και η θεία μου, όλοι την αγαπούν πάρα πολύ και πάντα τη βοηθούσαν για να μας μεγαλώσει. Όλα αυτά που μας έχουν συμβεί μας έχουν κάνει πιο αγαπημένους και πιο δεμένους. Είναι άδικο και εκδικητικό που έχουν μέσα τη μάνα μας.

«Αν κάποιος μιλήσει για βιασμούς θα περάσει αυτά που περνάει η οκογένειά μου» 

Αντί να πιάσουν τόσους, για 200 άτομα μιλάει η αστυνομία, έχουν αφήσει έξω τους παιδοβιαστές και έχουν τη μάνα μου φυλακή για να μας διαλύσουν.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το μήνυμα που θέλουν να δώσουν, σε όποιον του συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι, αν κάποιος μιλήσει για βιασμούς θα περάσει αυτά που περνάει η οκογένειά μου. Ποιο παιδί θα τολμήσει και ποια οικογένεια θα πάει να καταγγείλει αν κάτι του συμβαίνει; Θα τον ξεφτιλίσουν και θα του διαλύσουν τη ζωή.

Πολλά τα παραδείγματα για τόσους που έχουν έξω. Ο μπάτσος που σκότωσε τον 16χρονο είναι έξω, ο μπάτσος που εξέδιδε και κακοποιούσε την κοπέλα στην Ηλιούπολη δικάστηκε, είναι ένοχος και είναι έξω. Οι διάφοροι Λιγνάδηδες είναι έξω, τι άλλο να πούμε;

Έχουν περάσει 4 μήνες και δεν έχουν κάνει τίποτα για την υπόθεση μας. Είναι σίγουρο, το μόνο που θέλουν είναι να συγκαλύψουν την υπόθεση και όσους εμπλέκονται, πολιτικοί, παπάδες, μπάτσοι, διάφορες προσωπικότητες και οι καλοί οικογενειάρχες που μπαίνουν στο ίντερνετ για να βρούνε να βιάσουν παιδιά. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό;

«Να μη ζήσει κανένα παιδί αυτά που ζούμε εμείς»  ζητάει ο αδερφός της 12χρονης.

Σε όσα έχουμε περάσει αυτούς τους μήνες δεν έχουμε καμία βοήθεια από πουθενά. Ούτε ψυχίατρος βοήθησε την αδελφή μου. Κανένας από το κράτος δεν μας έλυσε κανένα πρόβλημα.

Από τη πρώτη στιγμή που η Λαϊκή Συνέλευση έκανε συγκέντρωση στη γειτονιά, πήγα και βρήκα τους ανθρώπους εδώ και είναι δίπλα μας με πολλούς τρόπους. Μας βοηθάνε καθημερινά όλους μας.

Ο κος Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος, είναι δίπλα στον πατέρα μου, σε εμένα, στα αδέλφια μου και καθημερινά ασχολείται μαζί μας. Αυτό που θέλω είναι να μην τους αφήσουμε να μας διαλύσουν. Να μη ζήσει κανένα παιδί αυτά που ζούμε εμείς.

Θέλω ο κόσμος, που καταλαβαίνει τι είναι να είσαι φτωχός και πόσο εύκολα σε διαλύουν και δεν μπορείς να αντιδράσεις, να αντιμετωπίσεις όλα αυτά και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, να είναι μαζί μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγει το συντομότερο η μάνα μου από τη φυλακή και όχι να μας κοροϊδεύουν και να μην προχωράνε την ένσταση που έχει κάνει για αποφυλάκιση.

Είναι μεγάλη αδικία να είναι η μάνα μου στη φυλακή και όλοι αυτοί που ευθύνονται να είναι έξω» είπε, τέλος, ο 18χρονος Κώστας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: