Βούτηξε να πιάσει τον Σταυρό κι έμεινε παράλυτος: Το τάμα του 24χρονου Γιάννη και η τραγική του ιστορία

January 7, 2023

Βούτηξε να πιάσει τον Σταυρό κι έμεινε παράλυτος: Το τάμα του 24χρονου Γιάννη και η τραγική του ιστορία


Διαφ.

Η ιστορία του 24χρονου Γιάννη, ο οποίος το 2021 βούτηξε ανήμερα Θεοφανείων για τον Τίμιο Σταυρό και τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα, μένει αξέχαστη.



Τον αγιασμό των υδάτων από τον Μητροπολίτη Χάλκιδος, Χρυσόστομο παρακολούθησαν πλήθος κόσμου στην παραλία της περιοχής, ανήμερα των Θεοφανίων.
Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο 20χρονος φοιτητής, Γιώργος Σούλης, ο οποίος όπως δήλωσε, βούτηξε στα νερά του Ευρίπου για τον 24χρονο Γιάννη που βούτηξε στα κρύα νερά στην Αμάρυνθο για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό πριν δυο χρόνια και τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά και για τον αδερφό του που δεν είναι στη ζωή.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει την ιστορία του 24χρονου Γιάννη, ο οποίος βούτηξε στα κρύα νερά στην Αμάρυνθο για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, το 2021 κι έκτοτε έμεινε παράλυτος. Η ιστορία του είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και κάθε φορά που τα Θεοφάνεια πλησιάζουν, όλοι τον φέρνουμε στην μνήμη μας.

Η ιστορία του 24χρονου Γιάννη που βούτηξε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό και έμεινε παράλυτος

Ο Γιάννης Δαμιανός μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από την Δροσιά Ευβοίας για την Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό. Ήθελαν με αυτό τον τρόπο να εκπληρώσουν το τάμα για τον αδερφό του, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία.

Η βουτιά για τον Τίμιο Σταυρό αυτή έμελε να είναι μοιραία για τη ζωή του, καθώς χτύπησε το κεφάλι του και τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι σήμερα.

Ήθελε να εκπληρώσει το τάμα του για τον αδελφό του, που πάσχει από λευχαιμία. Ο νεαρός μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από τη Δροσιά Ευβοίας για την Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό. Λίγες μέρες νωρίτερα, τα Χριστούγεννα, ο 24χρονος είχε γίνει δότης μυελού των οστών με σκοπό να βοηθήσει τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Εκείνη 47, εκείνος…: Η διαφορά ηλικίας της Φαίης Ξυλά με τον νεαρό ηθοποιό & η αποκάλυψη – “Δεν το διαψεύδω”

Όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Βούτηξε μαζί με τον πατέρα του και δύο ακόμα φίλους τους, όμως τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα. Για μέρες ήταν σε κώμα. Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν ολική τετραπληγία. Έκτοτε παραμένει καθηλωμένος σε αμαξίδιο. Ωστόσο, δε έχασε την πίστη του και παραμένει αισιόδοξος για τη ζωή, παρόλο που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα αρκετές δυσκολίες.

Θεοφάνεια: Ένα χρόνο αργότερα, ο αδελφός του Γιάννη, Στέργιος βούτηξε και αυτός με τη σειρά του

Παρ’ολα αυτά δεν έχασε την πίστη του και παραμένει αισιόδοξος για τη ζωή, παρόλο που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα αρκετές δυσκολίες. Ένα χρόνο αργότερα, ο αδελφός του Γιάννη, Στέργιος βούτηξε και αυτός με τη σειρά του να πιάσει τον Σταυρό, για να εκπληρώσει το τάμα του για τον αδελφό του.

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τα δύο αδέλφια αναφέρθηκαν στην αγάπη και την ενότητα που έχουν.Όπως είπαν χαρακτηριστικά: «Είμαστε ο ένας για τον άλλον»

Ο Γιάννης συνεχίζει να χαμογελά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά το ατύχημά του, ενώ η σύντροφός του Μαρία στέκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή και τον στηρίζει πάντοτε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: