«Ξαφνικά μου λέει ένας γιατρός ότι έχω καρκίνο»: Συγκόνιζει ο πολίστας Άγγελος Φώσκολος για τη μάχη του με τον καρκίνο

January 6, 2023

«Ξαφνικά μου λέει ένας γιατρός ότι έχω καρκίνο»: Συγκόνιζει ο πολίστας Άγγελος Φώσκολος για τη μάχη του με τον καρκίνο


Διαφ.

Σε μια κατάθεση ψυχής προχώρησε σήμερα μέσα από την εκπομπή Πρωινό μας o Άγγελος Φώσκολος.

 



Ο 28χρονος πολίστας μίλησε στη Φαίη Σκορδά για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο πριν από λίγους μήνες, περιέγραψε τα συναισθήματά του όταν του ανακοινώθηκε το πρόβλημα υγείας του, αλλά και την ενόχλησή του όταν διέρρευσε στον κύκλο του από τρίτους, και όχι από τον ίδιο.

«Αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη είχα κάποιες ενοχλήσεις. Επειδή σε εμάς είναι σύνηθες να έχουμε πόνους και ενοχλήσεις λόγω διαφόρων τραυματισμών που μπορεί να τύχουν σε έναν αγώνα, δεν έδωσα βάση. Άρχισαν όμως να γίνονται πιο έντονοι και επειδή ήταν και λίγο διαφορετικό, δεν είχα ξανανιώσει έτσι, μίλησα με τον γιατρό της ομάδας, μου έκανε τρίπλεξ και εκεί διαγνώστηκε το πρόβλημα….

Tην πρώτη φορά που πήγα στο νοσοκομείο και μου ανακοίνωσε ο γιατρός τι έχω… έπαθα σοκ. Δε μπορώ να εξηγήσω πως ένιωσα. Ζαλίστηκα. Εγώ εκείνο το διάστημα έκανα κανονικά προπονήσεις, ήμουν λειτουργικός… Και ξαφνικά μου λέει ένας γιατρός ότι έχω καρκίνο και πρέπει να χειρουργηθώ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να μου λέει, “αν θες μπορείς να κάνεις εισαγωγή σήμερα, έχεις 2-3 ώρες να το σκεφτείς και να χειρουργηθείς την επόμενη”… Ναι μεν ο καρκίνος ήταν σε πρώιμο στάδιο αλλά το ότι έπρεπε να χειρουργηθεί είναι ένα δεδομένο. Το ότι είναι πρώιμο δείχνει ότι δεν είναι τόσο επιθετικός…» είπε ο Άγγελος Φώσκολος και συνέχισε:

«Όταν μου είπε ότι πρέπει να χειρουργηθώ τόσο άμεσα, έπαθα σοκ. Του είπα ότι έχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να πάω να πάρω μια δεύτερη γνώμη… Έφυγα από το νοσοκομείο και πήγα στο σπίτι όπου έπρεπε να ανακοινώσω στους γονείς μου αυτό που μου είπε ο γιατρός… Στη διαδρομή πέρασαν πολλά από το μυαλό μου… Το ανακοίνωσα στους γονείς μου. Πάθανε σοκ και οι δυο αλλά ευτυχώς λόγω ενός προηγούμενου χειρουργείου που είχα κάνει στο χέρι μου, έχω δυο πολύ καλούς γιατρούς τους οποίους πήρα αμέσως τηλέφωνο. Δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο αλλά τους εμπιστεύομαι πάρα πολύ…

Το χειρουργείο έγινε 29 Σεπτεμβρίου, η διάγνωση είχε γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου. Όλα ευτυχώς πήγαν καλά, μετά την αφαίρεση του όγκου το έστειλαν για βιοψία. Εκείνο το διάστημα εγώ ξεκίνησα κανονικά τις προπονήσεις μου, το είχα ξεχάσει μέχρι που με πήρε ο γιατρός μου τηλέφωνο και μου είπε ότι τελικά είναι κάτι πιο επιθετικό από αυτό που περιμέναμε και μου έδωσε την επιλογή είτε να κάνω χημειοθεραπείες είτε όχι. Η καλύτερη επιλογή ήταν να κάνω έναν κύκλο χημειοθεραπειών ο οποίος διήρκησε τρεις εβδομάδες ώστε να εξαλείψω κάθε πιθανότητα επανεμφάνισης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, ο Άγγελος Φώσκολος αναφέρθηκε στο πώς το πρόβλημα υγείας του διέρρευσε προς τα έξω.

«Όταν έκανα το χειρουργείο δεν ήξερα ακόμα αν είναι μια κακοήθεια, ένας καρκίνος, δεν ήταν σίγουρο ακόμα, έπρεπε να γίνει βιοψία. Όταν βγήκε η βιοψία και μου είπαν ότι θα έπρεπε να απέχω για ένα διάστημα και να εισαχθώ στο νοσοκομείο, όλο αυτό κάπως έπρεπε να το διαχειριστώ. Στην αρχή ήθελα να το πω εγώ όπως το είπα στην οικογένεια και τους φίλους μου, να το πω στους συμπαίκτες μου, την ομάδα μου, τον κύκλο μου…

Μετά λύπης μου, κουτσομπολίστικα θεωρώ, μαθεύτηκε πριν καν εισαχθώ στο νοσοκομείο και πριν το ανακοινώσω με τον τρόπο που ήθελα. Όταν ακούς τη λέξη καρκίνος το μυαλό σου πάει… παθαίνεις σοκ. Δεν μπόρεσα να το ανακοινώσω λοιπόν όπως ήθελα, μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα από ανθρώπους του χώρου. Επειδή ήταν κάτι πάρα πολύ λεπτό και ήταν δύσκολο να το ανακοινώσω σε όλους μου τους φίλους και επειδή μέχρι να βγει η βιοψία, εγώ συνέχιζα κανονικά τη ζωή και την καθημερινότητά μου…. Όταν άρχισε να γίνεται γνωστό αυτό σε φίλους μου, με δυσκόλεψε και εμένα στο να το διαχειριστώ όλο αυτό.

Κάθε τύπος και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Ο άλλος δεν γνωρίζει, ο άλλος απλά ακούει “ο Άγγελος έχει καρκίνο”. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ πως μέχρι τώρα όλα έχουν πάει καλά γιατί δεν πανικοβλήθηκα και γιατί από τους δικούς μου ανθρώπους δέχτηκε πολλή αγάπη… συνέχισα την καθημερινότητά μου και παράλληλα οι δικοί μου άνθρωποι με έκαναν να ξεχνιέμαι» εξομολογήθηκε ο νεαρός πολίστας.

Τέλος, ο Άγγελος Φώσκολος έστειλε και το δικό του μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.

«Μετά τη βιοψία, έκανα κάποιες χημειοθεραπείες, αυτό ήταν ένα δύσκολο κομμάτι στο οποίο ο οργανισμός δέχεται κάτι πάρα πολύ τοξικό και αυτό σε καταβάλλει σημαντικά. Ήταν μια δύσκολη περίοδος κατά την οποία έμεινα στο νοσοκομείο, δεν έτρωγα, δε μπορούσα να πιω νερό, είχα ζαλάδες, ναυτίες… Μέχρι και σήμερα δε νιώθω, όπως ένιωθα και το δείχνουν και οι εξετάσεις μου. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι να μη φοβόμαστε να πάμε στον γιατρό και το κάθε πρόβλημα να το κοιτάμε στα μάτια» είπε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: