Ποιές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για το 2023, σύμφωνα με τη Resonance -Σε ποια θέση είναι η Αθήνα

January 6, 2023

Ποιές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για το 2023, σύμφωνα με τη Resonance -Σε ποια θέση είναι η Αθήνα


Διαφ.

Aνακοινώθηκαν οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για το 2023, με πάνω από το 50% των τοποθεσιών που βρίσκονται στην πρώτη 10άδα της κατάταξης, να βρίσκονται στην Ευρώπη.

 



Η κατάταξη, η οποία καταρτίζεται από την εταιρεία συμβούλων ακινήτων και τουρισμού Resonance, εξετάζει έξι διαφορετικές κατηγορίες: τόπος, προϊόν, προγραμματισμός, άνθρωποι, ευημερία και προώθηση.

Εστιάζει περισσότερο σε οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ο αριθμός των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας σε μια δεδομένη πόλη, από άλλες ταξινομήσεις που επικεντρώνονται στις διακοπές.

Κρίνοντας πόλεις σε όλο τον κόσμο που έχουν πληθυσμούς μεγαλύτερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, η κατάταξη της Resonance εξετάζει πολλούς παράγοντες από τα επίπεδα ασφάλειας και απασχόλησης έως την ποιότητα της καλλιτεχνικής σκηνής και την πολιτιστική ποικιλομορφία.

Πρώτο ήρθε το Λονδίνο και δεύτερο το Παρίσι, χάρη σε πράγματα όπως οι νέοι ποδηλατόδρομοι και οι τεράστιες νέες πεζοδρομημένες ζώνες, ακολουθούμενο από τη Νέα Υόρκη, λόγω της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών και των πρόσφατων επενδύσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μεταξύ των 100 καλύτερων πόλεων στον κόσμο βρίσκεται και η Αθήνα, η οποία κατατάσσεται 53η.

«Η αρχαία πρωτεύουσα είχε μια βίαιη δεκαετία: οικονομικές κρίσεις, την επακόλουθη λιτότητα, τις πυρκαγιές και την πανδημία. Αλλά επέστρεψε πιο δυνατή, όπως πάντα. Και η τελευταία της ανάκαμψη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με βάση την κληρονομιά της πόλης που σπάνια παραβιάστηκε παρά τις περικοπές και τις θυσίες. Ως εκ τούτου, η διαρκής επένδυση ανθίζει τώρα καθώς οι θέσεις εργασίας επιστρέφουν και οι τουρίστες επιστρέφουν σχεδόν στα επίπεδα του 2019.

Περπατούν στον ανανεωμένο Μεγάλο Περίπατο, έναν δεντρόφυτο πεζόδρομο μήκους 2,5 μιλίων χωρίς αυτοκίνητα στους πρόποδες της Ακρόπολης που συνδέει τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. Το νεότερο μουσείο της Ελλάδας, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, που άνοιξε για το κοινό τον Μάιο του 2021 στο βόρειο αθηναϊκό προάστιο Μαρούσι, ταξιδεύει τους επισκέπτες στη μακρά και ένδοξη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η #33 κατάταξη της Αθήνας για τα Μουσεία (αν και ήδη καλύτερη από πέρυσι) θα βελτιωθεί αρκετά σύντομα. Ένας άλλος νέος (καλά, τεχνικά ανακαινισμένος) πολιτιστικός προορισμός είναι η Εθνική Πινακοθήκη, η οποία επίσης άνοιξε ξανά το 2021 μετά από ένα οκταετές reno που διπλασίασε το μέγεθός της και άφησε άφθονο φυσικό φως να αναδείξει την ευρωπαϊκή τέχνη. Ω, υπάρχουν επίσης σχεδόν 300 νέα εστιατόρια και 35 νέα ξενοδοχεία στην πόλη», αναφέρει χαρακτηριστικά το απόσπασμα για την ελληνική πρωτεύουσα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπήρχε μια «τιμητική καλύτερη πόλη» στη μελέτη της Resonance. Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο επαινέθηκε για την ανυπακοή και την ανθεκτικότητά της καθ’ όλη τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας, καθώς και για τη νυχτερινή ζωή, τη σκηνή εστιατορίων και την περίπλοκη, αλλά συναρπαστική ιστορία της.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με το Resonance είναι οι εξής:

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Παρίσι, Γαλλία
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Τόκιο, Ιαπωνία
Ντουμπάι, ΗΑΕ
Βαρκελώνη, Ισπανία
Ρώμη, Ιταλία
Μαδρίτη, Ισπανία
Σιγκαπούρη
Άμστερνταμ, Ολλανδία

 

iefimerida


Πηγή

Διαβάστε επίσης: