Είπαν 10 λέξεις κι έδωσαν τα όργανά του: Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 6χρονου Θωμά – Έτσι έγιναν όλα

January 7, 2023

Είπαν 10 λέξεις κι έδωσαν τα όργανά του: Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 6χρονου Θωμά – Έτσι έγιναν όλα


Διαφ.

«Μέσα από το δικό μας παιδί να σωθούν κι άλλα παιδάκια». Με αυτή τη φράση οι γονείς του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά, που υπέστη ανακοπή στις 3 Ιανουαρίου, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να προχωρήσει η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του παιδιού τους.



Οι γονείς του 6χρονου Θωμά όταν ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους είναι κλινικά νεκρό πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

Το μικρό αγόρι από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή στις 3 Ιανουαρίου και τα προηγούμενα 24ωρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς υπήρχε εγκεφαλικό οίδημα και οι βλάβες ήταν ανεπανόρθωτες.

«Μεγαλείο ψυχής των γονέων, η δωρεά των οργάνων του παιδιού τους»

Για την απόφαση των γονέων του 6χρονου Θωμά να δωρίσουν τα όργανά του μίλησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στο protothema.gr.

«Ο μικρός 6χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός. Ήδη κινείται η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του παιδιού προκειμένου να δώσουμε ζωή σε άλλα παιδάκια. Συναίνεσαν οι γονείς του 6χρονου κι αυτό φανερώνει το μεγαλείο της ψυχής τους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή να σκέφτονται και τους συνανθρώπους με την κίνηση αυτή, σαν σήμερα που είναι τα Θεοφάνια να δώσουν ζωή σε παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο κ. Γιάννης Καρβέλης.

Θα πάθει πλάκα… η Ράντου: Έτσι είναι σήμερα, 19 χρόνια μετά, το μωρό του Σάββα, από τις Σαββατογεννημένες

«Από προχθές που έφτασε στο νοσοκομείο του Ρίου, στις 2 τα ξημερώματα, το παιδάκι από τα Γρεβενά έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Να σκεφτείτε ότι ήδη είχε ενημερωθεί ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Ηλιάδης και ήταν παρών, όπως κι όλοι οι γιατροί έκαναν τα πάντα.Και πραγματικά, έκαναν όλοι ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό αλλά και επιστημονικά δυνατό», πρόσθεσε ο κ. Καρβέλης.

Το χρονικό

Η τραγική ιστορία ξεκίνησε το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου όταν ο μικρός Θωμάς υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Αν και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, δεν βρέθηκε και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Το επόμενο βήμα των γιατρών εκεί ήταν να προχωρήσουν σε μια διαδικασία «ψύξης»του εγκεφάλου ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Παρά, όμως, τις προσπάθειες των γιατρών ο 6χρονος Θωμάς δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα από τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής του 6χρονου.

(Φωτογραφία Αρχείου)


Πηγή

Διαβάστε επίσης: