Χιούστον: Με πλαστικό όπλο απειλούσε τους πελάτες ο ληστής στο εστιατόριο – Εννέα φορές τον πυροβόλησε ο πελάτης

January 7, 2023

Χιούστον: Με πλαστικό όπλο απειλούσε τους πελάτες ο ληστής στο εστιατόριο – Εννέα φορές τον πυροβόλησε ο πελάτης



Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τον πελάτη που τράβηξε όπλο και εκτέλεσε τον ληστή, χωρίς να του έχει απαγγείλει κατηγορίες, καθώς ενδέχεται το περιστατικό να θεωρηθεί αυτοάμυνα – Σoκαρισμένος ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας του Χιούστον για τον εντοπισμό του μεσήλικα, ο οποίος τράβηξε όπλο, ενώ δειπνούσε σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο και εκτέλεσε με 9 σφαίρες έναν ληστή, που είχε μπει στο κατάστημα και, υπό την απειλή όπλου, άρπαζε χρήματα από τους πελάτες.



Το περιστατικό, που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας του καταστήματος στο νοτιοδυτικό Χιούστον, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Περίπου 10 πελάτες ήταν στο εστιατόριο και έτρωγαν όταν ο μασκοφόρος ληστής μπήκε μέσα και τους σημάδεψε με όπλο ενώ άρχισε να τους παίρνει τα πορτοφόλια και τα κινητά τους τηλέφωνα, δήλωσε ο υπαστυνόμος της τοπικής αστυνομικής υπηρεσίας.

Ο Πέδρο Λόπεζ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, τόνισε ότι ο ίδιος και οι υπάλληλοί του βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σoκ.

Στο βίντεο που εξασφάλισαν τα μέσα ενημέρωσης, διακρίνεται η στιγμή που αρκετοί πελάτες πέφτουν στο πάτωμα, λίγο μετά τις φωνές του ληστή, ο οποίος τους απειλούσε με κάτι που έμοιαζε με όπλο. Καθώς ο ληστής έφευγε από τον χώρο, ένας από τους πελάτες σηκώθηκε και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές, δήλωσε η αστυνομία. Όταν ο ληστής έπεσε τραυματισμέμος στο έδαφος, ο πελάτης τον πλησίασε και τον πυροβόλησε άλλες τέσσερις με πέντε φορές, για να τον αποτελειώσει. Στη συνέχεια, αφού επέστρεψε τα κλεμμένα χρήματα στους υπόλοιπους πελάτες, μπήκε σε ένα βανάκι και αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον υπαστυνόμο, ο ληστής κρατούσε αυτό που περιέγραψε ως πλαστικό πιστόλι ή ως αεροβόλο.

Οι ερευνητές δεν έχουν αναγνωρίσει τον ύποπτο ή το άτομο που, όπως είπαν, τον σκότωσε.

Οι πελάτες έφυγαν από το εστιατόριο μετά το περιστατικό, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους στο κατάστημα.

Η αστυνομία του Χιούστον δήλωσε ότι ο άνδρας δεν κατηγορείται προς το παρόν, αλλά καταζητείται για ανάκριση.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι διωκτικές αρχές αναζητούν αυτό το άτομο είναι για να μάθουν αν φοβήθηκε για τη ζωή του ή τη ζωή των γύρω του, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για μια αξίωση αυτοάμυνας βάσει του νόμου», δήλωσε νομικός αναλυτής, προσθέτοντας πως «φαίνεται να πρόκειται για αυτοάμυνα και ακόμη και αν το όπλο του υπόπτου ήταν ψεύτικο,”οι πελάτες στο εστιατόριο πίστευαν σαφώς ότι ήταν πραγματικό όπλο».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: