Κάποιοι ρισκάρουν την ζωή τους στο Ροπωτό Τρικάλων για ένα video στο TikTok (vids)

January 7, 2023
Νέοι αλλά και γονείς με παιδιά βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για μερικά views στο TikTok.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 55 χρόνια, όταν το σαθρό έδαφος στο Ροπωτό Τρικάλων άρχισε σταδιακά να υποχωρεί. Τότε, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι το χωριό που βρίσκεται στη νότια Πίνδο με τον καιρό θα αφανιζόταν.


Διαφ.

Το έντονο γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης, «ρουφούσε» κυριολεκτικά τον οικισμό, καταστρέφοντας σπίτια και δρόμους. Όλοι σήμερα μιλούν για ένα «χωριό φάντασμα» που ερημώθηκε.

@faihhtzima Κουνιέσαι και λυγιέσαι…???? #ροποτο #ροποτοεκκλησια #trikala #roadtrip #ropoto #φυπシ #φυ #foryou #fyp #4you #greektiktok #mpesfypgamw @avramidis_th @MariaPap @Giannis Ogr ♬ Σαν περπατάς παραπατάς – Live – Κώστας Τσαρουχάς

Ωστόσο, στο Ροπωτό Τρικάλων υπάρχουν ετοιμόρροπα κτήρια τα οποία έχουν πάρει κλήση. Συγκεκριμένα, στις 12 Απριλίου του 2012 μέρος του χωριού παρασύρθηκε για 40 περίπου μέτρα προς το κάτω μέρος της πλαγιάς με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να θαφτούν στο χώμα ενώ άλλα απλά κύλησαν στο βουνό όπου παραμένουν γυρτά. Στην ίδια μοίρα και η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου. Η εκκλησία είναι ασταθής και ετοιμόρροπη και για αυτό υπάρχει ταμπέλα απαγόρευσης της εισόδου καθώς η κατολίσθηση συνεχίζεται.

@balentinaptk @Kostas Kapranas ???? #trikalagreece #trikala #panagiapougernei ♬ πρωτότυπος ήχος – Tms Gavalas….

Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται την εκκλησία βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο για να ανεβάσουν βίντεο στο TikTok, αναδεικνύοντας τη τρομερή κλήση που έχει πάρει ο ναός, ενώ παράλληλα αδιαφορούν για το γεγονός ότι μπορεί το κτήριο να καταρρεύσει.

@dimitris_koutsoukis Η καλύτερη τούμπα εβερ, όσοι εχετε παει ξερετε????#foryou #greece ♬ πρωτότυπος ήχος – Tms Gavalas….

Πηγή

Διαβάστε επίσης: