Επιστρέφει στο σχολείο η 14χρονη που δεχόταν ακραίο bullying: «Δεν μιλούσε γιατί την εκφόβιζαν με το μαχαίρι ότι θα την σκοτώσουν» (vid)

January 7, 2023
Για τρία χρόνια η ζωή της 14χρονης στο Βόλο ήταν ένας εφιάλτης στο σχολικό της περιβάλλον καθώς δεχόταν απίστευτο bullying από συμμαθητές της.

Σε πραγματικό μαρτύριο είχε μετατραπεί το σχολείο για μια 15χρονη μαθήτρια από το Πήλιο, με τους γονείς της να καταθέτουν μήνυση για ακραίο εκφοβισμό, συστηματικό ξυλοδαρμό και σοβαρές απειλές σε βάρος της κόρης τους, πάντα από συμμαθητές.


Διαφ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε άτομα ενώ αύριο, Δευτέρα(09/01) αναμένεται να διετάχθη η προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραπτώματα και σε διάστημα ενός μήνα πρέπει να δοθεί και το σχετικό πόρισμα.

Ο πατέρας μίλησε στο Open συγκλονίζοντας για τα όσα ζούσε το παιδί του από την ηλικία των 11 ετών: «Δεν μιλούσε γιατί την εκφόβιζαν με το μαχαίρι ότι αν μιλήσει στους καθηγητές θα την σκοτώσουν. Υπάρχουν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της το οποίο παρέδωσε στην διευθύντρια. Πήγε και αγόρασε μαχαίρι και το έβαλε στην τσάντα, γιατί δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τα χτυπήματα και τις απειλές που δεχόταν. Και πήρε ένα μαχαίρι για να το έχει για αυτοάμυνα ή να αυτοτραυματιστεί. Τους έπαιρνε τσιγάρα όταν σχολάγανε από το σχολείο και ποτά και τέτοια, με την απειλή του μαχαιριού».

Η 14χρονη από αύριο θα ξεκινήσει και πάλι το σχολείο με εισαγγελική επιτήρηση, ενώ υπό παρακολούθηση θα βρεθεί γενικά το σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις. Εκτός κάδρου ελέγχου δεν μένει κανείς, δηλαδή οι θύτες, το θύμα, οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου. Το σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο, θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: