Δάκρυσε και ο Θεός στην κηδεία του 6χρονου Θωμά: Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του

January 8, 2023

Δάκρυσε και ο Θεός στην κηδεία του 6χρονου Θωμά: Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του



Πλήθος κόσμου έσπευσε για το τελευταίο «αντίο» στην κηδεία του 6χρονου Θωμά στα Γρεβενά, που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός από ανακοπή που υπέστη.



Ο μικρός Θωμάς, που υπέστη ανακοπή στο σπίτι του στα Γρεβενά, έμεινε εγκεφαλικά νεκρός στις 6 Ιανουαρίου και οι γονείς του επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο 6χρονος χάρισε ζωή σε 7 συνανθρώπους μας, εκ των οποίων 3 παιδιά, από την Ελλάδα και την Ιταλία που αναζητούσαν μόσχευμα.

«Βαρύ» το κλίμα στην κηδεία του 6χρονου Θωμά

Οι γονείς του τον αποχαιρέτησαν σήμερα στις 4 μμ. με πόνο ψυχής, ενώ ζήτησαν αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για απινιδωτές.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ και πολλών ιερέων, καθώς ο παππούς του 6χρονου Θωμά είναι ιερέας.

Φίλοι και συγγενείς μίλησαν στην ΕΡΤ για το μεγαλείο ψυχής των γονιών του 6χρονου λέγοντας ότι είναι μια οικογένεια ιδιαίτερα αγαπητή στην πόλη των Γρεβενών.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία

6χρονου

6χρονου

Ενός λεπτού σιγή στο χειρουργείο

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο χειρουργείο για την αφαίρεση οργάνων του 6χρονου Θωμά. Οι γιατροί από Ελλάδα και Ιταλία που συμμετείχαν για την αφαίρεση οργάνων του 6χρονου Θωμά, κράτησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν έτσι το αγοράκι και τους γονείς του με την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανά του.

Το χειρουργείο για την αφαίρεση των οργάνων του 6χρονου κράτησε περίπου 12 ώρες. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η καρδιά του 6χρονου Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο, το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του αγοριού από τα Γρεβενά σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη.

«Με κοίταξε και μου είπε γιατί βασανίζεσαι;»: Ραγίζει καρδιές η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τον θάνατο του πατέρα της




 

Όσο για τους κερατοειδείς και τους νεφρούς που θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα θα ακολουθήσει δεύτερο χειρουργείο το επόμενο διάστημα.

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του

Η μητέρα του 6χρονου Θωμά, πάντως, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις ομάδες των γιατρών λέγοντάς τους «να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: