Αδύνατη, με μαύρο φόρεμα, τακούνια και με μαλλί… κομμωτηρίου: Στα δικαστήρια η Πισπιρίγκου για τη δίκη της Τζωρτζίνας

January 9, 2023

Αδύνατη, με μαύρο φόρεμα, τακούνια και με μαλλί… κομμωτηρίου: Στα δικαστήρια η Πισπιρίγκου για τη δίκη της Τζωρτζίνας


Διαφ.

Στα δικαστήρια έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δίκη που αφορά στον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.



Αδυνατισμένη, ντυμένη στα μαύρα, με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά με το ίδιο παγωμένο βλέμμα καρφωμένο στο κενό, μπήκε στο κτίριο από την πίσω πόρτα.

Σχεδόν έναν χρόνο από τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Αναβολή ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε αναβολή της δίκης λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του.

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή» σημείωσε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Κούγιας για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κυρία κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.» ανέφερε επίσης ο Αλέξης Κούγιας.

Απορρίφθηκε το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης

Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο» τόνισε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται για την δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» ,αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της, στις 11 Απριλίου 2021.

Σημειώνεται πως το παιδί έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη.

Παρόντες στο δικαστήριο είναι η μητέρα και ο πατριός της, όπως και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Σημειώνεται πως η ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει πάντως, όποτε και να συμβεί αυτό, αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν καθώς έχουν κληθεί 53 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη έχει 20 μάρτυρες υπεράσπισης, στην πλειοψηφία τους ιατροδικαστές.

Την Τετάρτη η Ρούλα Πισπιρίγκου θα περάσει και το «κατώφλι» της ανακρίτριας, για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε περίπτωση, που η κατηγορούμενη παραπεμφθεί στο εδώλιο και για αυτήν την υπόθεση και δοθεί αναβολή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα ζητήσει συνένωση και των τριών υποθέσεων προκειμένου να διεξαχθεί μία δίκη.

Καταπέλτης το βούλευμα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται και έχει προφυλακιστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, θα δικαστεί και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, καθώς, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών η 34χρονη προσπάθησε να δολοφονήσει το παιδί πάλι με κεταμίνη τον Απρίλιο του 2021, όταν το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας.

«Δεν είμαι ευτυχισμένη στο γάμο μου, αλλά δεν θέλω να χωρίσω για χάρη του παιδιού. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;»

Στο πολυσέλιδο βούλευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο κίνητρο της κατηγορούμενης, που αποδίδεται αφενός στην εμμονή της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη και αφετέρου στο χαρακτήρα της.

Το κίνητρο

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντας την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…».

Αρνείται τις κατηγορίες

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών κινείται στη γραμμή της απόλυτης άρνησης των κατηγοριών.

Στο απολογητικό υπόμνημα που είχε υποβάλει κατά την πρώτη της απολογία τον περασμένο Απρίλιο είχε κάνει λόγο για “τυχαία στοιχεία” που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, είχε χαρακτηρίσει “αβάσιμο” το συμπέρασμα των αρχών ότι εκείνη έδωσε την κεταμίνη στην εννιάχρονη κόρη της Τζωρτζίνα και είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη πιθανότατα χορηγήθηκε από λάθος των γιατρών του Παίδων στην κορούλα της.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», είχε αναφέρει η 34χρονη στο απολογητικό υπόμνημα που είχε συντάξει με τον τότε συνήγορο υπεράσπισής της Όθωνα Παπαδόπουλο.

Η άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: