Σαν κινηματογραφικός αστέρας: Αγνώριστος στη δίκη της Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης- Η 1η συνάντηση με τη Ρούλα

January 9, 2023

Σαν κινηματογραφικός αστέρας: Αγνώριστος στη δίκη της Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης- Η 1η συνάντηση με τη Ρούλα


Διαφ.

Στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, βρέθηκε σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης.



Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Δασκαλάκη, κατηγορώντας τον ότι βεβήλωσε το μνήμα των παιδιών του.

Πισπιρίγκου

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκε σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, η οποία κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η 34χρονη, μετά από μήνες, βρέθηκε ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον εν διαστάσει πλέον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη.

Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2022.

ΠισπιρίγκουΟ Μάνος Δασκαλάκης βρέθηκε σήμερα στη δίκη για τον θάνατο της κόρης του Τζωρτζίνας / Φωτογραφία Eurokinissi

Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά μέσα στη δικαστική αίθουσα, για πρώτη φορά μετά την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε ο πατέρας της Τζωρτζίνας. Δεν αντάλλαξαν κουβέντα. Μόνο η κατηγορούμενη τον κοίταξε επίμονα, όταν εκείνος μπήκε στον χώρο.

Εμφανώς αλλαγμένος και σιωπηλός ο Μάνος Δασκαλάκης, που έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα καταθέσει πρώτος στις 11 Ιανουαρίου που θα συνεχιστεί η δίκη, δεν έκανε καμία δήλωση φεύγοντας από το δικαστήριο.


Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους την πρώτη ημέρς της δίκης για τον θάνατο της κόρης του/ Φωτογραφίες Intime

Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης θα είναι ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας/ Φωτογραφίες Intime

Πάτρα: «Ο Μάνος Δασκαλάκης βεβηλώνει τον τάφο των παιδιών του»

«Πυρά» κατά του Μάνου Δασκαλάκη εξαπέλυσε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τον πατέρα των τριών παιδιών είπε: «Περιμένω να δω τι θα υποστηρίξει ο πατέρας των παιδιών και επιφυλάσσομαι κατ’ εντολήν της κυρίας κατηγορουμένης, για οτιδήποτε συκοφαντικό θα ισχυριστεί σε βάρος της και να την υπερασπιστώ».

Όμως μετά τη λήξη της διαδικασίας, τον κατηγόρησε ότι βεβηλώνει τους τάφους των παιδιών του, αφαιρώντας τις φωτογραφίες τους: «Εκείνο που μου έχει κάνει πολύ άσχημη εντύπωση και το παραδέχθηκε ενώπιον και των άλλων συναδέλφων, είναι ότι πηγαίνει κάθε μέρα και βγάζει από τον τάφο των παιδιών τις φωτογραφίες τους. Αυτό είναι αισχρό, βεβηλώνει τον τάφο των παιδιών», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μακριά από τη μαμά της: Η κόρη της Πάολα απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή και δείχνει περήφανη το νέο της σπίτι

«Δεν είναι έμπειστος ο κ. Δασκαλάκης. Από τη μια έλεγε ότι τη στηρίζει και ότι είναι αθώα και από την άλλη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας», κατέληξε.

Πάτρα: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή της δίκης

Νωρίτερα ο ο Αλέξης Κούγιας είχε κάνει αίτημα για αναβολή της δίκης, ωστόσο απορρίφθηκε από την έδρα. Η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ημέρα που η κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της. Η πρόεδρος είπε ότι το δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς η κατηγορούμενη έχει κληθεί για την απολογία στις 9 το πρωί.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως, εάν υπάρξει πρόβλημα, το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

«Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δε σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο, ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», απάντησε η πρόεδρος.

Πισπιρίγκου
Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα δάκρυσε όταν άκουσε την ανάγνωση του κατηγορητηρίου / Φωτογραφία Intime

Στη συνέχεια το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που από σήμερα είναι μέλη του ΜΟΔ που θα δικάσει την κατηγορούμενη, καθώς και δύο αναπληρωματικών μελών. Οι ένορκοι που κληρώθηκαν είναι δύο άντρες και δύο γυναίκες, ενώ αναπληρωματικοί θα είναι μία γυναίκα και ένας άντρας.

Η 34χρονη Πισπιρίγκου έχει απέναντι της στην Έδρα πέντε γυναίκες και δύο άντρες.

Το δικαστήριο αμέσως μετά προχώρησε στην ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα, καθώς και την εκφώνηση των μαρτύρων. Στον κατάλογο που εκφώνησε η πρόεδρος περιλαμβάνονται 52 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολλοί γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ιατροδικαστής. Εκ μέρους της κατηγορουμένης, όπως δήλωσε ο συνήγορός της, θα κληθούν είκοσι μάρτυρες, ανάμεσά τους και οκτώ ιατροδικαστές.

Από το πρωί βρίσκονται στο πλευρό της κατηγορουμένης η μητέρα, ο πατριός και η αδελφή της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: