Είχε μόλις διαβάσει παραμύθι στα παιδιά: Δασκάλα πυροβολήθηκε μέσα στην τάξη, αλλά ο δράστης θα μείνει ατιμώρητος

January 9, 2023

Είχε μόλις διαβάσει παραμύθι στα παιδιά: Δασκάλα πυροβολήθηκε μέσα στην τάξη, αλλά ο δράστης θα μείνει ατιμώρητος


Διαφ.

Ένα ακόμη περιστατικό με όπλο σε σχολείο των ΗΠΑ συγκλονίζει, καθώς ένας 6χρονος μαθητής πυροβόλησε την 25χρονη δασκάλα του.Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πώς συνέβη το αδιανόητο περιστατικό προκαλούν πολλά ερωτήματα για τη βία στα σχολεία καθώς και την ανάγκη ελέγχων.

Το χρονικό του πυροβολισμού της δασκάλας από 6χρονο μαθητή της

Η δασκάλα στο δημοτικό σχολείο Richneck Elementary School της πόλης Νιούπορτ Νιουζ των 180 χιλιάδων κατοίκων στην πολιτεία της Βιρτζίνια, αντιλήφθηκε ότι ένας από τους μαθητές της κρατούσε ένα περίστροφο. Το μάθημα είχε τελειώσει και η δασκάλα μόλις είχε διαβάσει στους μικρούς μαθητές της ένα παραμύθι. Μια δραστηριότητα-γέφυρα πριν το μάθημα των καλλιτεχνικών που θα ακολουθούσε. Η δασκάλα, αντέδρασε αμέσως μόλις διαπίστωσε τι κρατούσε ο 6χρονος. Τη στιγμή όμως που κινήθηκε προς το παιδί για του πάρει το όπλο, το παιδί την πυροβόλησε.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο πυροβολισμός ήταν εσκεμμένος, αν και θεωρείται απίθανο να έχει οποιαδήποτε νομική συνέπεια. Το 6χρονο αγόρι βρίσκεται υπό κράτηση. Ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, Άντριου Μπλοκ, δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι “είναι πρακτικά αδύνατον να ασκηθεί δίωξη σε ένα παιδί έξι ετών, όσο σοβαρό κι αν είναι το περιστατικό“.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, παιδιά κάτω των 7 ετών δεν έχουν την ωριμότητα να ενεργήσουν εσκεμμένα και να διαπράξουν έγκλημα.

Ο Αμερικανός καθηγητής εξηγεί ότι το παιδί δεν πληροί τα κριτήρια που προβλέπονται από το νόμο για να προσαχθεί σε δίκη, δηλαδή να μπορεί να αντιληφθεί τη φύση των νομικών διαδικασιών και να επιλέξει πώς θα υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ρίγη συγκίνησης: Ο Κορεάτης αντίπαλος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη το 2004 πήγε στον τάφο του & απέτισε φόρο τιμής

Το πιθανότερο στην υπόθεσή αυτή, είναι να ασκηθεί δίωξη σε κάποιον ενήλικα, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βιρτζίνια, παιδιά έφηβοι έως 14 ετών δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε όπλα και οι ενήλικοι πρέπει να το διασφαλίζουν.

δασκάλα

Ηρωίδα για τους μικρούς μαθητές της η 25χρονη δασκάλα

Η 25χρονη δασκάλα Άμπι Σβέρνερ, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή, πλέον, κατάσταση, ενώ το σχολείο στο οποίο φοιτούν 550 μαθητές δημοτικού θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Τετάρτη. Οι μαθητές, αλλά και το σύνολο της σχολικής κοινότητας, βρίσκονται σε σοκ και βλέπουν ψυχολόγους που έχουν σπεύσει στο σχολείο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους.


Γονείς των μαθητών της ανάρτησαν ένα πανώ έξω από το σχολείο στο οποίο έγραψαν: “Εδώ εργάζονται ήρωες”. Τα παιδιά που βρίσκονταν στην τάξη περιέγραψαν ότι η δασκάλα τους τη στιγμή που έχει δεχθεί τον πυροβολισμό και αιμορραγούσε, τους μιλούσε ήρεμα και τα καλούσε να βγουν γρήγορα από την αίθουσα.

δασκάλα

Οι μαθητές της την περιγράφουν ως πολύ γλυκιά και ενθαρρυντική. Ένα αγοράκι, ο Γκρέγκορι, είπε ότι είναι η αγαπημένη του δασκάλα.

Κάθε μέρα έβαζε μικρά σημειώματα-έκπληξη στις τσάντες των μαθητών της με όμορφα λόγια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: