Είπε σε 2 λεπτά όσα άλλοι δεν τολμούν: Σάλος με τα λόγια του Γιάννη Τσορτέκη για την απόφαση της Κυβέρνησης

January 11, 2023

Είπε σε 2 λεπτά όσα άλλοι δεν τολμούν: Σάλος με τα λόγια του Γιάννη Τσορτέκη για την απόφαση της Κυβέρνησης


Διαφ.

Δημόσιο ξέσπασμα έκανε ο Γιάννης Τσορτέκης για το Διάταγμα περί εξίσωσης των πτυχίων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια Λυκείου.



Ο ηθοποιός και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος βρίσκεται έξω από το Υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθεί για το πολυσυζητημένο προεδρικό Διάταγμα.

Η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» συνάντησε τον Γιάννη Τσορτέκη στη διαδήλωση των ηθοποιών, ο οποίος ξέσπασε για όσα συμβαίνουν στον χώρο τους.

«Εμείς είμαστε ένα κομμάτι της εργατικής τάξης, που είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Εμείς αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι υποβαθμιζόμαστε όλοι σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό δεν είναι άδικο μόνο προς εμάς, είναι άδικο για τον ίδιο τον Πολιτισμό, ο οποίος καταρρέει μη έχοντας την παραμικρή φροντίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τσορτέκης.

«Υποβιβάζεται εργασιακά η δική μας η σχέση η καλλιτεχνική με σκοπό την εξαφάνιση του Πολιτισμού. Κι αν ο Πολιτισμός – που το λέμε σαν λέξεις – δεν αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και εμείς σαν εργαζόμενοι δεν τυγχάνουμε της αξιοπρέπειας και του σεβασμού του έργου που παράγουμε, το οποίο γίνεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για όλους μας πάντοτε, το πράγμα θα οδηγηθεί σε μία εξαιρετικά ανεξέλεγκτη κατάσταση», τόνισε ο Γιάννης Τσορτέκης.

Γιάννης Τσορτέκης: Τα «πυρά» στην κυβέρνηση και έκκληση συμπαράστασης

«Έχοντας φτάσει λοιπόν μετά από όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που βιώνουμε αυτή την πολύ σκληρή κατάσταση για επιβίωση και διαβίωση και έχοντας μία ανάλγητη στάση από την Κυβέρνηση, που χωρίς κανένα έρεισμα εξευτελίζει και υποβιβάζει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο, βρισκόμαστε όλοι εδώ σε μία κινητοποίηση, που σήμερα αρχίζει και για εμάς τελειωμό δεν θα έχει», σημείωσε ο Γιάννης Τσορτέκης στη συνέχεια.

Survivor All Star: Το μεγάλο φοβορί που μπαίνει στο παιχνίδι, οι έξαλλοι παίκτες και ο μεγάλος καβγάς




 

«Ζητάμε τη συμπαράσταση του κόσμου, γιατί οι κινητοποιήσεις μας θα είναι πολύ δραστικότερες από αυτή τη στιγμή και στο εξής μέχρι ο αγώνας μας να δικαιωθεί. Είμαστε εργαζόμενοι. Η εργατική τάξη έχει φτάσει να είναι δύο λέξεις που κάπου, κάπως, κάποτε αναφέρονται. Δεν είναι αυτό. Είμαστε όλοι εμείς εδώ παρόντες αυτή τη στιγμή», επεσήμανε σε υψηλούς τόνους ο Γιάννης Τσορτέκης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: