Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Στο «σφυρί» το βελούδινο φόρεμά της – Πού το είχε φορέσει

January 10, 2023

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Στο «σφυρί» το βελούδινο φόρεμά της – Πού το είχε φορέσει


Διαφ.

Το φόρεμα αναμένεται να φτάσει τα 80.000 με 120.000 δολάρια σε πώληση του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη

 Το βελούδινο μελιτζανί φόρεμα, που φόρεσε η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα δημοπρατείται, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN. Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημο όσο το «φόρεμα της εκδίκησης», αλλά πρόκειται για ένα φουστάνι από μεταξωτό βελούδο σε μοβ χρώμα, που επίσης θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά φορέματα της.

Η «πριγκίπισσα του λαού» το φόρεσε τόσο σε ένα επίσημο βασιλικό πορτρέτο το 1991, όσο και για το τεύχος του Vanity Fair το 1997, λίγο πριν το θάνατό της. Για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 25 χρόνια, το φόρεμα θα δημοπρατηθεί και αναμένεται να φτάσει τα 80.000 με 120.000 δολάρια σε πώληση του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη αργότερα αυτόν τον μήνα.

Σχεδιασμένο από τον Βίκτορ Έντελσταϊν, το στράπλες φόρεμα έχει μπούστο σε σχήμα καρδιάς και μια φούστα σε σχήμα τουλίπας.

Η δημιουργία του Βρετανού σχεδιαστή το 1997 πωλήθηκε στην τιμή των 24.150 δολαρίων σε δημοπρασία 80 φορεμάτων από την προσωπική συλλογή της πριγκίπισσας Νταϊάνα για την ενίσχυση του Ιδρύματος για το AIDS και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Royal Marsden.

Το μοβ φόρεμα ήταν μέρος της συλλογής του Έντελσταϊν, φθινόπωρο 1989, αν και σχεδίαζε εμφανίσεις για την πριγκίπισσα για πάνω από μια δεκαετία, σύμφωνα με τον Sotheby’s.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: