Κopιτσάκι εντόπισε σπάνιο απολίθωμα δοντιού πελώριου καρχαριά- Είναι μεγαλύτερο από το χέρι της

January 10, 2023

Κopιτσάκι εντόπισε σπάνιο απολίθωμα δοντιού πελώριου καρχαριά- Είναι μεγαλύτερο από το χέρι της


Διαφ.

«Κάτι που συμβαίνει μία φορά στη ζωή»

 



Κopιτσάκι από το Μέριλαντ εντόπισε ένα εντυπωσιακό απολίθωμα δοντιού που κάποτε ανήκε σε έναν πελώριο μεγαλόδοντα.

Η μικρή Molly και η αδελφή της Natalie ζήτησαν για δώρα Χριστουγέννων ειδικές στολές για να πάνε για κυνήγι απολιθωμάτων, η επιθυμία τους εκπληρώθηκε και πολύ σύντομα έφτασαν στη μεγάλη επιτυχία.

Στην πρώτη κιόλας αποστολή, η Molly εντόπισε το δόντι, το οποίο είναι πιο μεγάλο από το χεράκι της.

«Μου είπε ότι βουτούσε στο νερό μέχρι το γόνατο όταν το είδε και βούτηξε για να το πάρει» δήλωσε η μητέρα της στο CBS News. «Είπε ότι έβρεξε τα χέρια της, αλλά άξιζε τον κόπο. Το βλέμμα στο πρόσωπό της είναι το μόνο πράγμα που με κάνει να μετανιώνω που δεν πήγα μαζί τους, γιατί δεν μπορώ καν να φανταστώ την κραυγή που βγήκε από το στόμα της».

Η οικογένεια πήγε το δόντι στο μουσείο Calvert Marine, το οποίο επιβεβαίωσε τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης, συγχαίροντας τη «μελλοντική παλαιοντολόγο».

Ο Stephen Godfrey, έφορος παλαιοντολογίας στο μουσείο, δήλωσε ότι το δόντι ανήκε στο είδος «Otodus megalodon», το οποίο έχει εξαφανιστεί. «Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο θαλάσσιο μακροφάγο που γνώρισε ποτέ ο κόσμος».

Συγκεκριμένα, το δόντι προέρχεται από την αριστερή πλευρά της άνω γνάθου του καρχαρία, δήλωσε ο Godfrey, κάτι που είναι γνωστό λόγω του πλάτους της ρίζας του δοντιού. Ο ίδιος εκτίμησε πως το ιδιοκτήτης του δοντιού πρέπει να είχε μήκος μεταξύ 13,5 – 15,2 μέτρων.

Ο έφορος χαρακτήρισε την ανακάλυψη της Molly ως κάτι που «συμβαίνει μία φορά στη ζωή».

Ο πατέρας των μικρών έχει ως χόμπι το κυνήγι απολιθωμάτων από την εποχή που ήταν και ο ίδιος παιδί και πάντα ονειρευόταν να βρει ένα γιγαντιαίο δόντι, όπως είπε η σύζυγός του. Αλλά, η κόρη του τον ξεπέρασε πολύ νωρίς.

«(Η Molly) έχει βρει περισσότερα από 400 δόντια στα 9 χρόνια της, από μικροσκοπικά, λίγων εκατοστών, και τώρα αυτό, το οποίο είναι 12,7 εκατοστά», δήλωσε ο μητέρα.

Με πληροφορίες από CBS News

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: