Τέρμα τα σενάρια: Από αυτό πέθανε τελικά ο 22χρονος ποδοσφαιριστής μέσα στο κρεοπωλείο του πατέρα του

January 12, 2023

Τέρμα τα σενάρια: Από αυτό πέθανε τελικά ο 22χρονος ποδοσφαιριστής μέσα στο κρεοπωλείο του πατέρα του


Διαφ.

Ολοκληρώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα, η διαδικασία λήψης οργάνων από τον άτυχο 22χρονο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μέσα στην επιχείρηση του πατέρα του και από το βράδυ της Δευτέρας διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός.



Ο 22χρονος Δημήτρης είχε καταρρεύσει ξαφνικά και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η διαδικασία λήψης οργάνων ξεκίνησε νωρίς το πρωί και σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διήρκησε περίπου 6 ώρες.

Έπειτα από την γενναία απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, η καρδιά του 22χρονου μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου θα την λάβει ένας 36χρονος που υποστηριζόταν μέχρι τώρα μηχανικά, το ήπαρ μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδείς, θα αποφασίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για τον λήπτη και τον χρόνο λήψης.

Οι γονείς δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

«Βρισηίδα μου, το κορμάκι σου δεν άντεξε…»: Ράκος ο Μαρτίκας, δεν μπορεί να συνέλθει, «λύγισε» στις κάμερες

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Φωτεινή Φλίγκου, τόνισε οτι επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του άτυχου 22χρονου, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με καταστροφική εγκεφαλική αιμορραγία.

Πάτρα: Η εκ γενετής παθολογία που είχε ο 22χρονος ποδοσφαιριστής και δεν έδωσε «σημάδια»

Υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής, την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε.

Όταν οι γονείς ενημερώθηκαν για το μη αναστρέψιμο της κατάστασης αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του, κάνοντας μέσα στο θρήνο τους μια τεράστια υπέρβαση, δίνοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες πολύ νέων ανθρώπων που δίνουν ζωή μέσα από το θάνατό τους.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: