Αν μένετε εκεί πρέπει να προσέξετε: Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί – Τότε έρχεται το ψυχρό κύμα που θα χτυπήσει τη χώρα

January 12, 2023

Αν μένετε εκεί πρέπει να προσέξετε: Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί – Τότε έρχεται το ψυχρό κύμα που θα χτυπήσει τη χώρα


Διαφ.

Ο χειμώνας θα επιστρέψει ξανά το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.



Όπως εξήγησε για τον καιρό των επόμενων 24ωρων, την Παρασκευή οι ενδείξεις είναι ότι θα είναι άστατος στις Σποράδες και το κεντρονότιο Αιγαίο με συννεφιές και τοπικές μπόρες στις Κυκλάδες ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλει προσοχή από την βόρεια Κρήτη προς τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο».

Ειδικά για τους ανέμους ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι στα Δωδεκάνησα θα επικρατούν ανατολικοί άνεμοι που δεν αποκλείεται να φτάσουν σε ένταση τα 6 μποφόρ με ριπές έως και 8 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, θα ξεκινήσει το Σάββατο με συννεφιά από τα δυτικά προς τα ανατολικά με μια προσωρινή διαταραχή χωρίς ένταση στα φαινόμενα και θα συνεχιστεί την Κυριακή με βοριάδες που θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας.

Αντίθετα την Δευτέρα η τάση του καιρού «δείχνει» νοτιάδες και επιστροφή «στον αστερισμό των νοτιάδων».

Από τα μέσα, όμως, της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Ιανουαρίου) φαίνεται να σχηματίζονται ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη και τις σκανδιναβικές χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά «και μετά τις 21-22 Ιανουαρίου ίσως να ρίξουν πιο πολύ τη θερμοκρασία και να θυμίσουν ότι είμαστε στον χειμώνα», όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αυτή η πτώση της θερμοκρασίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιες περιοχές θα επηρεάσει και πόσο, καθώς τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν θα έρθουν και κάποια φαινόμενα μαζί με το κρύο.

Η πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών

Αρχικά, ο Σάκης Αρναούτογλου έδειξε χάρτες για τις επόμενες ημέρες και τις περιοχές που θα έχουν κάποιες βροχές μέχρι το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, τα βουνά της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται το Σάββατο (14/1) να δουν κάποιες χιονοπτώσεις, λόγω ενός συστήματος που θα έρθει από την Ιταλία.

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος στο ανατολικό Αιγαίο, απ’ όπου θα περνά η κακοκαιρία-εξπρές που «χτύπησε» κυρίως κατά τη διάρκεια της Τρίτης (10/1) σχεδόν όλη την Ελλάδα. Στο διάστημα αυτό θα σημειωθούν καταιγίδες σε Λήμνο, Σποράδες, Χίο και στα Δωδεκάνησα, καθώς επίσης και στην Κρήτη.

Τέρμα τα σενάρια: Από αυτό πέθανε τελικά ο 22χρονος ποδοσφαιριστής μέσα στο κρεοπωλείο του πατέρα του

Στην υπόλοιπη Ελλάδα και από τη Θεσσαλονίκη και τα δυτικά θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μετά, μπόρες θα έχει στις Σποράδες, ενώ μέχρι τα νοτιοανατολικά νησιωτικά θα πέσουν βροχές.

Στη δυτική Ελλάδα τα σύννεφα θα πυκνώνουν εκ νέου, με αποτέλεσμα να πέσουν κάποια χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου, πάνω από τα 1.200 μέτρα υψόμετρο.

Το βράδυ θα έχει ξαστεριά και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, έντασης 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η μέγιστη θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, τους 8 με 11°C στα βόρεια και στους 14°C στα νότια.

Στην Αττική από το πρωί θα έχει ηλιοφάνεια και το μεσημέρι θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια από το πρωί και λίγα σύννεφα στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή (13/1)

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου τα σύννεφα θα παραμείνουν σε Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, όπου αναμένονται και μπόρες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, τους 8 με 11°C στα βόρεια και στους 14°C στα νότια (ο υδράργυρος θα έχει σχεδόν ίδιες τιμές με την Πέμπτη).

Σάββατο (14/1)

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου νέα σύννεφα θα φτάσουν στη χώρα μας και θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τους 6 με 10°C στα βόρεια.

Κυριακή (15/1)

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ωστόσο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πέσουν εκ νέου μπόρες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 με 12°C στα κεντρικά, τους 7 με 11°C στα βόρεια και στους 13 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Δευτέρα (16/1)

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τους 9 με 11°C στα βόρεια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: