Παιδί με εγκεφαλική παράλυση μαθαίνει πως έγινε δεκτό στο Χάρβαρντ – Η αντίδρασή του μας κατασυγκίνησε

January 11, 2023

Παιδί με εγκεφαλική παράλυση μαθαίνει πως έγινε δεκτό στο Χάρβαρντ – Η αντίδρασή του μας κατασυγκίνησε


Διαφ.

Το συγκινητικό βίντεο με την αντίδραση του 17χρονου και της αδερφής του έχει γίνει viral

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που η θέληση, η επιμονή και τα όνειρα για το μέλλον μπορούν να υπερπηδήσουν κάθε εμπόδιο. Ο νεαρός Μάθιου είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.



Το αγόρι έχει εγκεφαλική παράλυση, κάτι που επηρεάζει την κινητικότητα και την δύναμη των μυών. Όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να πετύχει τον στόχο του: την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο.

Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των social media ο Μάθιου μαζί με την δίδυμη αδελφή του μαθαίνουν, ότι ο νεαρός έχει γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η χαρά του είναι απερίγραπτη και έχει συγκινήσει ακόμη και τους πιο δυνατούς.

«Δεν περιορίζω με τίποτα τον εαυτό μου. Και με αυτόν τον τρόπο θέλω να εμπνεύσω και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο», λέει το νεαρό παιδί.

Ο Μάθιου υπέβαλε αίτηση το περασμένο φθινόπωρο στο Χάρβαρντ για τον τομέα της Βιολογίας, με όνειρο να ακολουθήσει τα βήματα των γονιών του και να κάνει καριέρα στο χώρο της ιατρικής έρευνας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Good News Movement (@goodnews_movement)

«Όχι», ακούγεται να ουρλιάζει η Μαγκνταλένα, αδυνατώντας να πιστέψει αρχικά αυτό που πέτυχε ο αδερφός της.

«Ήμουν σοκαρισμένος, νομίζω ότι ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου», δήλωσε ο Μάθιου στο NBC Connecticut, όταν του ζητήθηκε να μοιραστεί τις σκέψεις του για το επίτευγμά του.

Η φοιτητική εφημερίδα του Χάρβαρντ ανέφερε ότι μόλις το 7,56% των πρώτων υποψηφίων έγινε δεκτό στην τάξη του 2027 – το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυση του κολεγίου το 1636.

«Ενθουσιάζομαι τόσο πολύ κάθε φορά που μιλάω γι’ αυτό, επειδή ο Μάθιου δούλεψε τόσο σκληρά», ανέφερε από την πλευρά της, η αδερφή του, Μαγκνταλένα στο NBC Connecticut.

Πέρα από το ακαδημαϊκό κομμάτι «έπρεπε να δουλέψω και σωματικά για να φτάσω σε ένα σημείο που να μπορώ να κάνω αυτό που θέλω», εξήγησε ο Μάθιου.

Για το επίτευγμα του 17χρονου και την επιμονή του, μίλησε και μια καθηγήτριά του από το γυμνάσιο Woodstock στο Κονέκτικατ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του. Λέει πολλά για τον χαρακτήρα της οικογένειάς του. Διδάχθηκε από μικρή ηλικία ότι αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να μην τα παρατήσεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα».

Ο Μάθιου σκοπεύει να σπουδάσει βιολογία και να ακολουθήσει καριέρα στην ιατρική, σύμφωνα με το προφίλ του στην ιστοσελίδα του γυμνασίου του Woodstock. «Δεν βάζω κανέναν περιορισμό στον εαυτό μου και θέλω να εμπνεύσω τους άλλους να κάνουν το ίδιο» συμπλήρωσε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: