Πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα, 12 κρεβατοκάμαρες: Το παλάτι του Τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που το πήρε… μισή τιμή

January 13, 2023

Πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα, 12 κρεβατοκάμαρες: Το παλάτι του Τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που το πήρε… μισή τιμή


Διαφ.

Χτισμένο στον Άγιο Αιμιλιανό, στο Πόρτο Χέλι, στέκει ένα υπερπολυτελές «παλάτι» που άλλοτε ανήκε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.Πρόκειται για μια πολυτελή κατοικία με πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα, 12 κρεβατοκάμαρες, σιντριβάνια και πλακάκια από το Μαρόκο, την οποία πριν από εννέα χρόνια, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Μαρκ Σούρσοκ πούλησε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, αντί 5 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή για ένα ακίνητο η αξία του οποίου, όπως είχαν επισημάνει τότε μεσίτες της αγοράς, άγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ.

Η βίλα – παλάτι στο Πόρτο Χέλι και η πώληση της σε Βούλγαρο καναλάρχη

Τότε, δε, έλεγαν πως ο Κωνσταντίνος αγόρασε κοψοχρονιά και ότι επρόκειτο για πρώτης τάξεως ευκαιρία. Πέρυσι όμως αναγκάστηκε να την πουλήσει έναντι άγνωστου τιμήματος στον 69χρονο Βούλγαρο επιχειρηματία Σπας Ρούσεφ, που δραστηριοποιείται στο τομέα των τηλεπικοινωνιών και είναι πρόεδρος της Viva Corporate Bulgaria με έδρα τη Σόφια και γραφεία στο Λονδίνο, όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του.

Ο Κωνσταντίνος είχε προχωρήσει σε αυτή τη δύσκολη απόφαση επειδή λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας των οποίων έπρεπε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα για να παρακολουθείται από τους γιατρούς του.

Αν και αρχικά προσανατολιζόταν στην αγορά μιας νέας κατοικίας στο Κολωνάκι, καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας από τον κύκλο του προσφέρθηκε να τον εξυπηρετήσει παραχωρώντας του ένα ευρύχωρο διαμέρισμα επί της Βασ. Σοφίας.

Κωνσταντίνος και Αννα Μαρία µε την κόρη τους Θεοδώρα µπροστά από την πισίνα της βίλας

Η αγορά από τον Κωνσταντίνο

Το συμβόλαιο της πρώτης αγοραπωλησίας με αριθμό 23084 υπογράφηκε το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου 2014, στο γραφείο του συμβολαιογράφου Μανούσου Α. Μπολιώτη. Το τίμημα ήταν 5 εκατ. ευρώ, η δε αντικειμενική του αξία 1.529.573,18 ευρώ, ενώ ως πωλητές αναφέρονταν τα ονόματα Μαρκ Σούρσοκ και Βικτόρια-Εμελιν Σούρσοκ και ως αγοραστής εμφανιζόταν η εταιρεία Torcoll Properties LTD με έδρα τη Λευκωσία που είχε συσταθεί στις 16/4/2014 με αντικείμενο τα κτηματομεσιτικά.

Μετά τις υπογραφές και μαζί με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο είχε αποχωρήσει σύσσωμο σχεδόν το προσωπικό της βίλας. Το μοναδικό πρόσωπο που παρέμεινε στο πόστο της ήταν η προσωπική του βοηθός που γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού. Πρώην εργαζόμενοι στη βίλα, λένε, πως όταν ο Κωνσταντίνος είχε προσκεκλημένους, αντιστοιχούσαν δύο άτομα από το προσωπικό ανά καλεσμένο και πως η περιποίηση που λάμβαναν ότι πράγματι βασιλική.

Οι 12 κρεβατοκάμαρες

Αν είναι ένα πράγμα που κάνει ιδιαίτερο το συγκεκριμένο ακίνητο σε σχέση με τα υπόλοιπα στον Αγιο Αιμιλιανό, αυτό σίγουρα είναι η αραβική αρχιτεκτονική του.

Στα δάπεδα δεσπόζει το μάρμαρο και στους εξωτερικούς τοίχους η πέτρα. Στον εξωτερικό χώρο το ενδιαφέρον του επισκέπτη επικεντρώνεται στον κήπο ο οποίος έχει σχεδιαστεί από γνωστό αρχιτέκτονα τοπίου. Σιντριβάνια και ρυάκια με ειδικό φωτισμό προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα καθώς πέφτει το σκοτάδι. Εντυπωσιακή και η πισίνα των 30 μέτρων μπροστά από το σπίτι και λίγα μέτρα από το γαλάζιο της θάλασσας.

Έγινε ξανθιά, ίσιωσε μαλλί: Η Μαρία Σολωμού τόλμησε τη μεγάλη αλλαγή & μοιάζει με Χολιγουντιανή σταρ

Να σημειωθεί ότι η βίλα διαθέτει και πριβέ παραλία. Γι’ αυτό ευθύνεται πιθανόν ο προ-προηγούμενος ιδιοκτήτης που δεν αφαίρεσε τον συρμάτινο φράχτη τον οποίο είχε τοποθετήσει ο οικοπεδούχος στο τελείωμα του δρόμου δίπλα ακριβώς από την αριστερή πλευρά του σπιτιού που οδηγεί στην παραλία. Το ακίνητο περιλαμβάνει συνολικά 12 κρεβατοκάμαρες μαζί με αυτές του μόνιμου προσωπικού.

Η ιστορία της βίλας

Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας που είχε πουλήσει το σπίτι στον Κωνσταντίνο είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει τον δικό του επίγειο παράδεισο. Ανακάλυψε ένα κομμάτι γης δίπλα στη θάλασσα και εκεί αποφάσισε να χτίσει το δικό του παλάτι. Ο γνωστός εφοπλιστής Στέφανος Λεκανίδης, από τους πρώτους που ανακάλυψαν αυτό το πανέμορφο μέρος στο Πόρτο Χέλι, είναι ο άνθρωπος που του το πούλησε.

Αν και το αντίτιμο της πώλησης του παραθαλάσσιου οικοπέδου των 9 στρεμμάτων στον Αγιο Αιμιλιανό δεν έγινε ποτέ γνωστό, ο Μαρκ Σούρσοκ έλεγε τότε στους φίλους του πόσο ενθουσιασμένος ήταν που επιτέλους είχε βρει αυτό που έψαχνε και πως τα λεφτά δεν ήταν θέμα. Ο εφοπλιστής είχε αγοράσει τη συγκεκριμένη έκταση πολλά χρόνια πριν από την οικογένεια Καραφωτιά, στην οποία ανήκε τότε το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της περιοχής.

Τα συμβόλαια υπογράφηκαν χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και το έργο ανέγερσης της εξοχικής κατοικίας Σούρσοκ είχαν αναλάβει μια αρχιτέκτονας και ένας κατασκευαστής από τους κορυφαίους της Ελληνικής Ριβιέρας. Τους επέλεξε επειδή είχαν χτίσει την έπαυλη ενός Ιρανού φίλου του στην κοντινή Κόστα, χρησιμοποιώντας αρκετά αραβικά στοιχεία, τα οποία ήθελε να συμπεριλάβει και στα σχέδια της δικής του κατοικίας.

Ο λόγος που ο Λιβανέζος επιχειρηματίας πούλησε τη βίλα

«Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Λιβανέζος επιχειρηματίας δεν χρησιμοποίησε πολλές φορές το σπίτι. Δύο ήταν οι βασικές αιτίες: αρχικά η σύζυγός του, Βικτόρια-Εμελιν Σούρσοκ, η οποία φέρεται να αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τους γιατρούς να την παροτρύνουν να ασχοληθεί με την επίβλεψη των εργασιών επειδή «ψυχολογικά θα της έκανε καλό σε συνδυασμό με την αλλαγή περιβάλλοντος».

Σύμφωνα όμως με φιλικά τους πρόσωπα, η κατάστασή της δεν παρουσίασε ιδιαίτερη βελτίωση και τα πλάνα άλλαξαν. Ωστόσο και ο ίδιος ο Σούρσοκ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις του.Επειτα από ένα ατύχημα στο σκι που του συνέβη το 2013, σχεδόν παρόμοιο με αυτό του άσου της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε διπλή εγχείρηση στη μέση. Ετσι αποφάσισε να αποχωριστεί το παλάτι του και να το πουλήσει στον Κωνσταντίνο στη μισή τιμή απ’ όσο του κόστισε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: