Απίστευτο: Πέρασαν γάτα για τζάγκουαρ και κάλεσαν την Πυροσβεστική -Την άφησαν στο δάσος, πώς την βρήκαν ξανά

January 14, 2023

Απίστευτο: Πέρασαν γάτα για τζάγκουαρ και κάλεσαν την Πυροσβεστική -Την άφησαν στο δάσος, πώς την βρήκαν ξανά


Διαφ.

Παραλίγο να χάσει το κατοικίδιό του, μια γάτα Βεγγάλης, ένας κτηνίατρος στη Βραζιλία, όταν οι ένοικοι της πολυκατοικίας του κάλεσαν την Πυροσβεστική.

 



Ο κτηνίατρος Ροντρίγκο Καλίλ λέει ότι οι ένοικοι της πολυκατοικίας του στο νοτιοανατολικό κρατίδιο Minas Gerais στη Βραζιλία κάλεσαν το 100 το πρωί της Τρίτης, όταν εντόπισαν τη γάτα του, με το όνομα Μασίνχα, να περιφέρεται γύρω από το κτίριο.

Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες βρήκαν την επτά μηνών γάτα στις σκάλες και την πέρασαν για άγριο ζώο, σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη εφημερίδα Metropoles. Στη συνέχεια, οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ένα δίχτυ για να την παγιδεύσουν και κατόπιν πήγαν σε μια δασική περιοχή κοντά στο σπίτι της οικογένειας, όπου και την απελευθέρωσαν.

Είχε αγοράσει την γάτα έναντι 1.300 δολαρίων για δώρο στην κόρη του

Ο Καλίλ δήλωσε ότι ξύπνησε γύρω στις 7 το πρωί και παρατήρησε ότι η γάτα Βεγγάλης, την οποία αγόρασε για 1.300 δολάρια ως δώρο για την επτάχρονη κόρη του, έλειπε. Στη συνέχεια, ανακάλυψε μέσω μιας ομαδικής συνομιλίας στο WhatsApp πως η Μασίνια βρέθηκε και απομακρύνθηκε από το χώρο της πολυκατοικίας.

«Αυτό που συνέβη ήταν σουρεαλιστικό» δήλωσε ο Καλίλ. »Στο διάστημα που μεσολάβησε από το να σηκωθώ και να δω ότι είχε εξαφανιστεί, μπήκα στην ομάδα της πολυκατοικίας και είδα ότι οι ένοικοι ήταν έντρομοι και πίστευαν πως ήταν τζάγκουαρ».

Έψαχναν για 8 ώρες τη γάτα στο δάσος – Πώς τη βρήκαν τελικά

Η οικογένεια έψαχνε την περιοχή για σχεδόν οκτώ ώρες πριν τη βρει τελικά η κόρη του μέσα στους θάμνους. «Επέλεξα να τη φέρω για να δει ότι ήμουν αποφασισμένος να βρω τη γάτα» δήλωσε ο Καλίλ στην εφημερίδα O Tempo. «Ήταν πολύ λυπημένη και μάλιστα έκλαιγε όταν έμαθε για την εξαφάνισή της. Μόλις όμως η κόρη μου την φώναξε, η γάτα την άκουσε και βγήκε από το θάμνο που κρυβόταν».

Η οικογένεια μετά την εύρεση της γάτας τους

Ο κτηνίατρος πάντως εξεπλάγη που η πυροσβεστική υπηρεσία και το προσωπικό του κτιρίου μπόρεσαν να κάνουν ένα τόσο μεγάλο λάθος.

«Είναι σουρεαλιστικό, είναι μια αλληλουχία λαθών που διαδέχονται το ένα το άλλο» είπε. «Έλλειψη προετοιμασίας από μια μεγάλη πολυκατοικία, έλλειψη προετοιμασίας από μια ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία θεώρησε ότι επρόκειτο για άγριο ζώο και το απελευθέρωσε στο δάσος, δίπλα σε μια κατοικημένη περιοχή».

Τι απαντά η Πυροσβεστική για το περιστατικό

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δήλωσε πως η μονάδα που ανταποκρίθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις οδηγίες της και απομάκρυνε τη γάτα που περιφερόταν στο κτίριο εδώ και δύο μέρες. «Αυτοί (η ασφάλεια του κτιρίου) ανέφεραν ότι το εν λόγω ζώο δεν ανήκε σε κανέναν κάτοικο της περιοχής» ανέφερε η πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της.

«Αφού αιχμαλωτίστηκε με ασφάλεια και χωρίς να τραυματιστεί, καθώς δεν είχε τραύματα και ήταν προφανώς υγιής, και επειδή είχε τα χαρακτηριστικά ενός κατοικίδιου ζώου, απελευθερώθηκε σε μια πιο απομακρυσμένη τοποθεσία έξω από την πολυκατοικία σε μια δασική περιοχή, σύμφωνα με το τυπικό πρωτόκολλο».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: