Ο δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη καταδικάστηκε για τροχαίο στη Ρόδο: Έκανε σούζα και συγκρούστηκε με άλλη μηχανή

January 15, 2023
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ο 23χρονος δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη.

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε τη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 23χρονο που έχει καταδικαστεί για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη με έναν 21χρονο, για τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε στη Ρόδο. Ο 23χρονος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο.


Διαφ.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», το τροχαίο σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:00 εντός του οικισμού Πεύκων Λινδίων. Ο αθλητής της πάλης Χρήστος Κελετζιάν εκινείτο με την βέσπα του με κατεύθυνση από Ε.O. Λάρδου- Λίνδου προς τους Πεύκους όταν συγκρούστηκε μετωπικά με μια μηχανή, οδηγός της οποίας ήταν ο 23χρονος.

Αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί από την μηχανή, να σπάσει και τα δύο ζυγωματικά του προσώπου του και να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του τοποθετηθούν λάμες τιτανίου.

Στον 23χρονο αποδίδεται ότι δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του ρυθμίζοντας την ταχύτητα αυτού με βάση τις επικρατούσες συνθήκες της οδού, οδηγούσε δε τη μοτοσυκλέτα του στην μία ρόδα («σούζα»), με συνέπεια να συγκρουστεί με το κανονικώς κινούμενο, σε αντίθετη κατεύθυνση επί της ανωτέρω οδού, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Κελετζιάν. Ο αθλητής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις χωρίς να έχει προσδιοριστεί η επάνοδός του.

Εξεταζόμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο αθλητής κατέστησε σαφές ότι ο κατηγορούμενος τον χτύπησε, ενώ το δίκυκλο του βρισκόταν σε θέση «σούζας», επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο ατύχημα όχι μόνο κλόνισε την υγεία του αλλά και του κόστισε στην πορεία του στο άθλημα.

Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος κατέθεσε κι ένας αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ο κατηγορούμενος… δεν θυμόταν πολλά από το περιστατικό αυτό. Ο κατηγορούμενος ειδικότερα θυμήθηκε ότι το όχημα του δεν βρισκόταν σε θέση «σούζας» και ότι δεν φορούσε κράνος, ενώ πιθανολόγησε ότι ούτε και ο αθλητής φορούσε κράνος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: