Μαθητές φτιάχνουν προσθετικό πόδι για τον σκύλο καθηγήτριας:«Είναι πραγματικά συγκινητικό»

January 16, 2023

Μαθητές φτιάχνουν προσθετικό πόδι για τον σκύλο καθηγήτριας:«Είναι πραγματικά συγκινητικό»


Διαφ.

Το ζώο διαγνώστηκε με καρκίνο στον δεξί πόδι και οι γιατροί το ακρωτηρίασαν

 H Ashley Liberto, καθηγήτρια από τις ΗΠΑ, ήταν αχώριστη με τον Bentley, το Golden Retriever που απέκτησε πριν από 8 χρόνια και κλήθηκε να αντιμετωπίσει το δύσκολο πρόβλημα υγείας του σκύλου με μεγάλη αποφασιστικότητα.

Το ζώο διαγνώστηκε με καρκίνο στον δεξί πόδι και οι γιατροί το ακρωτηρίασαν για να τον σώσουν. Μετά από μερικές εβδομάδες ανάρρωσης ο Bentley ήταν γεμάτος όρεξη για ζωή και παιχνίδι και έτσι η Liberto άρχισε να ψάχνει τρόπο ώστε να του εξασφαλίσει ένα προσθετικό πόδι, που θα έκανε την καθημερινότητά του ευκολότερη.

Το κόστος τους, ωστόσο, ήταν απαγορευτικό και έτσι αποφάσισε να αποταθεί σε πρώην μαθητές της στο εργαστήριο υπολογιστών του σχολείου όπου διδάσκει. Όταν είπε στον καθηγητή του τμήματος την ιδέα της για ένα 3D σκυλίσιο πόδι, εκείνος δέχθηκε και οι ανήλικοι ήταν παραπάνω από χαρούμενοι να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

«Θεώρησα πως ήταν εκπληκτική ευκαιρία για τους μαθητές να δουν μία πρακτική εφαρμογή όσων μαθαίνουν στο σχολείο» είπε ο καθηγητής.

Ένας από τους μαθητές ήταν σε τάξης της Liberto στο παρελθόν και βάζει τα δυνατά του ώστε να υλοποιηθεί το όραμα. «Είχα μια πολύ ουσιαστική σύνδεση (σ.σ. με το πρότζεκτ) και μόνο που έβλεπα τον Bentley, όταν ερχόταν στην τάξη, και το να ξέρω ότι θα μπορούσα να τον βοηθήσω ήταν κάτι ξεχωριστό».

Άλλος μαθητής στάθηκε στο πόσο ιδιαίτερο είναι το ότι για πρώτη φορά βοηθούν πραγματικά. «Είναι πολύ ωραίο. Πολλές φορές, φτιάχνουμε τέτοιου είδους αντικείμενα και δεν σκεφτόμαστε ότι προσφέρουμε πολλά ή ότι βοηθάμε κάποιον. Και τότε εμφανίστηκε ο Bentley και μου φάνηκε ότι το κάνουμε αυτό (…) για να βοηθήσουμε έναν τόσο γλυκό σκύλο» είπε.

Παρότι τα σχολεία έχουν κλείσει, οι μαθητές συνεχίζουν να εργάζονται στον ελεύθερο χρόνο τους ώστε να δώσουν αυτό το τόσο ξεχωριστό δώρο στον σκύλο. Ελπίζουν πως θα έχει τελειοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Θεέ μου, το να βλέπω τι σκέφτηκαν ήταν τόσο συγκινητικό. Έκλαψα. Τα παιδιά μας είναι τόσο έξυπνα, και το γεγονός ότι μπορούν να πάρουν αυτά που μαθαίνουν στην τάξη και να τα δουν σε πραγματικές καταστάσεις – είναι πραγματικά συγκινητικό».

Με πληροφορίες από People

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: