Άγγελος Αντωνόπουλος: Ο διαχρονικός ζεν πρεμιέ και η σπάνια εμφάνιση στα 91 του – Παραμένει εξίσου γοητευτικός

January 17, 2023

Άγγελος Αντωνόπουλος: Ο διαχρονικός ζεν πρεμιέ και η σπάνια εμφάνιση στα 91 του – Παραμένει εξίσου γοητευτικός



Ο Άγγελος Αντωνόπουλος έκλεισε τα 91 του χρόνια και η Finos Film του ευχήθηκε με τον δικό της μοναδικό τρόπο στα κοινωνικά δίκτυα.



“Ενενήντα ένα κεράκια σβήνει σήμερα ο ταλαντούχος μας ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος! Πάντα μάχιμος, δημιουργικός και σεμνός, του στέλνουμε τις πιο ζεστές ευχές μας. Να τα χιλιάσεις δάσκαλε!”, αναφέρει η ανάρτηση της Finos Film.

Δείτε την ανάρτησή της

View this post on Instagram

A post shared by Finos Film (@finosfilm_official)

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1932 στα Ταμπούρια. Σπούδασε στη σχολή του Κάρολου Κουν, από την οποία αποφοίτησε το 1963. Ωστόσο, η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1961, στο έργο “Η άνοδος του Αρθούρου Ούι” του Μπρεχτ. Τη δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε επιτυχώς με πολλούς θεατρικούς θιάσους.

Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο του το 1964, στην ταινία της Finos Film “Ένας Μεγάλος Έρωτας” σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου. Ακολούθησε μία επιτυχημένη συνεργασία με τον Φίνο με απολογισμό 16 ταινίες, όλες δράματα, με εξαίρεση το “Δεσποινίς Διευθυντής”. Οι περισσότερες από αυτές σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία όπως: “Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μαλλιά”, “Ορατότης Μηδέν”, “Παπαφλέσσας”, “Οι Γενναίοι Πεθαίνουν Δυο Φορές”, “Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω” κ.α. Συνολικά έπαιξε σε 47 ελληνικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, και οι συμμετοχές του, ακόμα και σε δεύτερους ρόλους ήταν πάντα ουσιαστικές. Η πρώτη του συμμετοχή σε τηλεοπτική σειρά ήταν στον “Άγνωστο Πόλεμο” του Νίκου Φώσκολου, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, και συνέβαλε στην μεγάλη απήχηση της σειράς. Άλλες γνωστές σειρές στις οποίες είχε σημαντικούς ρόλους, είναι οι “Πανθέοι” και “Τα παιδιά της Νιόβης”.

Στο θέατρο έχει λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις κυριότερες των οποίων οι “Έρωτας των τεσσάρων συνταγματαρχών” του Ουστίνοφ, Ο Γλάρος του Τσέχωφ, “Τοβάριτς” του Ζακ ντε Βαλ, “Ιούλιος Καίσαρ” του Σαίξπηρ. Έχει γράψει το μυθιστόρημα “Οι Επιβάτες του Φεγγαριού”, (εκδόσεις Αιώρα 2006) και μία ποιητική συλλογή “Αφύλαχτη Διάβαση” που κυκλοφόρησε το 2011 από τις ίδιες εκδόσεις.

“Τώρα έρχονται τα δύσκολα”: Κακά μαντάτα για τη Ντόρα Κουτροκόη- Το πρόβλημα υγείας & η φωτο από το νοσοκομείο

Άγγελος Αντωνόπουλος: Η προσωπική ζωή του ηθοποιού

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος παντρεύτηκε μία φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’60, τη Νινέτα με κουμπάρους τους αγαπημένους του συναδέλφους και φίλους Τζένη Καρέζη και Κώστα Καζάκο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Νάξο όταν ο ηθοποιός διέμενε για τις ανάγκες μιας ταινίας και μόλις αντίκρισε τη 17χρονη καλλονή, την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Παρότι ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ, μέχρι σήμερα παραμένουν δυο καλοί και αγαπημένοι φίλοι. Με την ειλικρίνεια μάλιστα που χαρακτηρίζει τον κ. Αντωνόπουλο, παραδέχεται πως το μόνο που του λείπει σήμερα είναι ένα παιδί.

Τι έχει πει για την έλλειψη παιδιού: Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω ένα παιδί. Δεν ήρθε το παιδί στη ζωή μου όταν ήμουν νέος. Τώρα όμως σε αυτή την ηλικία μελαγχολώ.

Ήθελα να έχω ένα παιδάκι. Να κουβεντιάζουμε, να πηγαίνουμε σινεμά, να μου λέει τους πρώτους ερωτικούς της ερεθισμούς, να τα κουβεντιάζουμε μαζί, να λέμε διάφορα, να της λέω κι εγώ αναμνήσεις. Τέτοια πράγματα, ανθρώπινα και ωραία”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: