"Έρχεται γερή κατεβασιά κρύου": Προειδοποίηση Αρναούτογλου για ραγδαία επιδείνωση – Πού θα χιονίσει

January 18, 2023

“Έρχεται γερή κατεβασιά κρύου”: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για ραγδαία επιδείνωση – Πού θα χιονίσει



Για «γερή» κατεβασιά κρύου μίλησε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, τοποθετώντας την έλευση των έντονων φαινομένων στις 25 και 26 Ιανουαρίου, σε όλη τη χώρα.



Συγκεκριμένα, με προειδοποίησή του, ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που θα ξεκινήσει από την Πέμπτη στα βορειοδυτικά, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, από τα 1.300 μέτρα και πάνω.

Στο σημερινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως την Πέμπτη (18/1) η δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα θα δεχθεί έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ πυκνά χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, από τα 1.300 μέτρα και πάνω.

Την Παρασκευή (19/1) θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς θα υπάρχουν περάσματα με μπόρες και καταιγίδες. Μάλιστα, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέφτουν σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1.100 μέτρα και υψηλότερα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου (20/1) πως πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, αρκετά κάτω από τα 1.000 μέτρα, σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία.

Ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα ούτε την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο θα ξεκινήσει η εξασθένιση των ισχυρών νοτιάδων.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για ενδείξεις «γερής» κατεβασιάς κρύου αέρα από τις 25 με 26 Ιανουαρίου, που θα ρίξει περισσότερο τη θερμοκρασία.

Άβαφη στην αγκαλιά του Ρέμου: Η Υβόννη μοιράστηκε τα ευχάριστα με 1 φωτο & οι αντιδράσεις πέφτουν “βροχή”

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-01-2023
Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-01-2023
Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην ανατολική νησιωτική χώρα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-01-2023 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2023
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα της Παρασκευής βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: