Αδιανόητο: Ο Ιρανός που αποκεφά…ε τη σύζυγό του καταδικάσθηκε μόνο σε 8 χρόνια κάθειρξη (Βίντεο)

January 17, 2023

Αδιανόητο: Ο Ιρανός που αποκεφά…ε τη σύζυγό του καταδικάσθηκε μόνο σε 8 χρόνια κάθειρξη (Βίντεο)


Διαφ.

Ο δράστης είχε βγει βόλτα κρατώντας στα χέρια του το κομ…ο κεφ…ι – Τον «συγχώρεσαν» οι γονείς της κοπέλας ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές(Βίντεο)

Ιρανός καταδικάστηκε σε κάτι περισσότερο από οκτώ χρόνια κάθειρξη αφού τον Φεβρουάριο του 2022 αποκεφάλισε τη σύζυγό του και στη συνέχεια περιέφερε το κεφάλι της στον δρόμο.Η 17χρονη Μόνα Χεϊνταρί δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 από τον σύζυγό της, ο οποίος την κατηγορούσε για μοιχεία, και τον κουνιάδο της στην Αχβάζ πρωτεύουσα της επαρχίας Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν.

Βίντεο που έδειχνε τον σύζυγό της να περπατά στον δρόμο χαμογελαστός, κρατώντας το κεφάλι της είχε προκαλέσει σοκ και αγανάκτηση στο Ιράν.

Σήμερα ο εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας, Μασούντ Σεταγιεσί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι γονείς της Μόνα «συγχώρεσαν» τον δολοφόνο της Σαζάντ Χεϊνταρνάβα»

«Ο άνδρας καταδικάστηκε σε επτάμισι χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση μιας μουσουλμάνας και σε οκτώ μήνες για κακοποίηση», πρόσθεσε ο ίδιος. «Ο κατηγορούμενος δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την ποινή και η απόφαση είναι οριστική», τόνισε.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Χεϊντάρ Χεϊνταρνάβα, καταδικάστηκε σε 45 μήνες φυλάκιση για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση», σημείωσε ο Σεταγιεσί.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα η Μόνα ήταν μόλις 12 ετών όταν παντρεύτηκε τον άνδρα ο οποίος στη συνέχεια τη δολφόνησε, και μητέρα ενός 3χρονου αγοριού όταν τη σκότωσαν. Η 17χρονη είχε καταφύγει στην Τουρκία για να γλιτώσει από την κακοποίηση του συζύγου της, όμως στενοί της συγγενείς την ανάγκασαν να επιστρέψει στο Ιράν.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

protothema

Διαβάστε επίσης: