Οικογενειακό δράμα: Αναζητείται ανάδοχη οικογένεια για το μόλις 1 μήνα βρέφος, η τραγική ιστορία της μαμάς του

January 18, 2023

Οικογενειακό δράμα: Αναζητείται ανάδοχη οικογένεια για το μόλις 1 μήνα βρέφος, η τραγική ιστορία της μαμάς του


Διαφ.

Εντολή για ανεύρεση οικογένειας σε βρέφος που φιλοξενείται από τα Χριστούγεννα στο Νοσοκομείο Βόλου δόθηκε από την εισαγγελέα Ανηλίκων.Οικογένεια που θα υιοθετήσει βρέφος που γεννήθηκε στο Αχιλλοπούλειο από μία 29χρονη που αδυνατεί να το φροντίσει αναζητείται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, έπειτα από εντολή της εισαγγελέας Ανηλίκων στη Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το νεογέννητο κοριτσάκι γεννήθηκε πριν ένα μήνα και η μητέρα του αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και αδυνατεί να του παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και έως ότου βρεθεί ανάδοχη οικογένεια θα συνεχίσει να φιλοξενείται στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το οικογνειακό δράμα που αποκαλύφθηκε με τη γέννηση του μωρού

Την παραμονή Χριστουγέννων η 29χρονη έφερε στον κόσμο στο νοσοκομείο του Βόλου, ένα κοριτσάκι, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι κοινωνικές υπηρεσίες η γυναίκα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικογένεια ή υποστηρικτικό περιβάλλον, ενώ ο σύντροφος της την ξυλοκοπούσε.

Η ίδια αρνείται πως έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της και όσα συμβαίνουν στη ζωή της τα αποδίδει στην εγκατάλειψη από τον πατέρα της και στο γεγονός ότι δεν λαμβάνει την αγωγή της.
 

Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει πως το περιβάλλον είναι ασφαλές για το βρέφος

«Είναι ψέματα ότι ο σύντροφός μου δεν ήταν δίπλα μου στη γέννα», ανέφερε η ίδια ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 15 ημέρες πριν γεννήσει μεταφέρθηκε κακοποιημένη στο Νοσοκομείο.

«Όλη η κατάσταση ξεκίνησε από τις πιέσεις των γονιών μου και τα φάρμακα. Ο σύντροφός μου είναι πάντα δίπλα μου, αλλά μετά τη διακοπή της θεραπείας και σε συνδυασμό με την περίοδο της εγκυμοσύνης, ζήλευα και είχαμε καβγάδες. Ο σύντροφός μου, που παρουσιάστηκε ως άνεργος, εργάζεται και δεν με έχει κακοποιήσει ποτέ.

Άλλος άνθρωπος η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη: Έβαλε εξτένσιονς και μας δείχνει την εντυπωσιακή αλλαγή

Μαλώνουμε όπως κάθε ζευγάρι στον κόσμο. Ο πατέρας μου ήθελε να καταστρέψει τη ζωή μου και είμαι ένα παιδί που από τότε που γυρίσαμε στην Ελλάδα από την Αμερική έχω υποστεί bullying. Αυτός μας παράτησε. Πάω σε ψυχολόγο από το δημοτικό, ασταμάτητα.

Όλο αυτό με στιγμάτισε στην ζωή μου και ο πατέρας μου δεν ήταν πουθενά. Η μόνη που με είχε βοηθήσει ήταν η γιαγιά μου που ζούσε στην Αγριά Βόλου, η οποία πέθανε.

Σε μια άλλη σχέση που είχα, με είχαν πετάξει στον δρόμο και δεν είχα πού να μείνω, επειδή δεν ήθελαν το αγόρι που ήμουν μαζί. Έτσι κάνουν και τώρα οι γονείς μου, γιατί εγώ είμαι με έναν άνθρωπο που θέλω εγώ και αγαπώ.

Η μόνη αγάπη που είχα και έχω από την ζωή μου και με έχει σώσει είναι αυτό το αγόρι. Στην γέννα μου στο νοσοκομείο, σε όλη την εγκυμοσύνη μου ήταν πλάι μου, σε όλα τα ραντεβού ήταν και εκείνος στο νοσοκομείο.

Το σπίτι μας είναι ασφαλές και καθαρό και έχει εργασία. Το περιβάλλον μας είναι πεντακάθαρο. Εάν δεν πιστεύουν όλοι μπορούν να έρθουν να επιβλέπουν τι γίνεται, γιατί μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Έκανα μηνύσεις, ήταν λάθος μου, με επηρέαζαν οι γονείς μου», ανέφερε η μητέρα μιλώντας στο gegonota.news.gr.

«Δεν είμαστε ούτε κακοποιητικοί ούτε ψυχοπαθείς»

Η ίδια δήλωσε πως είναι παρανοϊκό να εμφανίζεται εκείνη ως ψυχοπαθής και ο σύντροφός της ως κακοποιητής, ώστε να κρίνονται ακατάλληλοι για το βρέφος. «Μου πήρανε το παιδί την ημέρα των Χριστουγέννων και δεν μπορούσα να το προστατέψω από όλους, μου το πήρανε μακριά.

Κρίνετε έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρετε μόνο και μόνο για να βγάλετε λεφτά. Όπως κάνανε οι γραμματείς και φαρισαίοι. Ποτέ δεν ήθελα να κλειστώ σε καμιά δομή.

Με έχετε φέρει σε σημείο να σιχαίνομαι τα πάντα», καταλήγει.

Τις περισσότερες φορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της πέρασε την πόρτα των Επειγόντων Περιστατικών μετά από ξυλοδαρμό, που σήμερα αρνείται ότι συνέβη. Τελευταίο επεισόδιο βίας, καταγράφηκε 15 ημέρες πριν γεννήσει. Από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου οδηγήθηκε στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, αλλά έφυγε για να επιστρέψει σπίτι του συντρόφου της, καθώς η ίδια δεν έχει κατοικία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: