«Έχεις δίκιο που θες να με σκοτώσεις»: Διέρρευσαν τα βίντεο σοκ με τον 50χρονο πριν κρεμαστεί, τι έλεγε στην 47χρονη

January 19, 2023

«Έχεις δίκιο που θες να με σκοτώσεις»: Διέρρευσαν τα βίντεο σοκ με τον 50χρονο πριν κρεμαστεί, τι έλεγε στην 47χρονη


Διαφ.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα οδηγηθεί σήμερα Πέμπτη, η 47χρονη, προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 50χρονου, ο οποίος και βρέθηκε απαγχονισμένος το βράδυ της Δευτέρας (16/1), στο διαμέρισμά του, στο Μοσχάτο.



Ο 50χρονος, λογιστής στο επάγγελμα ήταν πατέρας τριών κοριτσιών και φαίνεται να είχε οικονομικές διαφορές με τη 47χρονη κατηγορούμενη.

«Έχεις δίκιο που θες να με σκοτώσεις», της έλεγε

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν τα δύο βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό της 47χρονης που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία (διά απαγχονισμού) του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο.

Η 47χρονη ισχυρίζεται πως έχει στο κινητό της δύο βίντεο τα οποία αποδεικνύουν ότι καβγάδισε μεν μαζί του αλλά δεν είχε συμμετοχή στην αυτοκτονία του.

Οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν απαντήσεις μέσω της ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της 47χρονης στο Μοσχάτο, αν για παράδειγμα υπάρχει βίντεο που αποτυπώνει τον 50χρονο με τον βρόγχο πάνω στην καρέκλα, το οποίο διαγράφηκε, όπως επίσης από την άρση τραπεζικού απορρήτου θα διαπιστωθούν τυχόν οικονομικές συναλλαγές ανάμεσά τους από την 10ετή επαφή τους.

Η 47χρονη ισχυρίζεται πως έχει δύο βίντεο τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν είχε συμμετοχή στην αυτοκτονία του

Τα βίντεο που έχει τραβήξει η 47χρονη έχουν την εικόνα αναζήτησης τεκμηρίων πως δεν είχε “φάει” εκείνη τα χρήματα, αναφέρουν οι αξιωματικοί που τα έχουν δει, ενώ μοιάζει να έχει την “συνεργασία” του 50χρονου θύματος στην αποτύπωσή τους.

Στο πρώτο βίντεο η 47χρονη φαίνεται να τραβά κατά πρόσωπο τον 50χρονο, ο οποίος κοιτά στωικά, παθητικά χωρίς αντίδραση και συναινετικά την κάμερα.

Ένα μέρος του διαλόγου τους έχει ως εξής:

47χρονη: Θα σε σκοτώσω ρε αλήτη που μου έφαγες τόσα λεφτά και δεν μου τα επιστρέφεις. Γιατί δεν μου δίνεις τουλάχιστον το κεφάλαιο; Είσαι ένας κλέφτης, μας έκλεψες όλους.

50χρονος: Έχεις δίκιο που θες να με σκοτώσεις, δεν έχω να στα δώσω τα λεφτά που σου χρωστάω.

Το θύμα παραδεχόταν ότι έλεγε η 47χρονη, σαν μία “ομολογία” αποκλειστικής ενοχής του στην εξαπάτηση συγγενών και φίλων της, που η ίδια είχε παρασύρει στα δίχτυα του.

Το δεύτερο βίντεο

Στο δεύτερο βίντεο το κινητό τηλέφωνο είναι ακουμπισμένο πάνω στο τραπέζι, καταγράφει ελλιπή εικόνα με την προσπάθειά της να τον στραγγαλίσει με ένα κορδόνι, και συνολικά τον ήχο, όπου μεταξύ άλλων η 47χρονη ακούγεται να λέει:

47χρονη: Θα σε σκοτώσω εγώ γιατί κάποιος άλλος θα βρεθεί να σε σκοτώσει αν δεν το κάνω εγώ με τόσους που έχεις ‘δαγκώσει’. Και η αστυνομία να σε πιάσει δεν θα πάθεις τίποτα και στη φυλακή να πας, πάλι δεν θα σε σκοτώσει κανένας.

50χρονος: (ακούγεται η πνιχτή αναπνοή του, ένας ρόγχος την ώρα που η 47χρονη έχει περάσει το κορδόνι στον λαιμό του).

Έχει προκαλέσει εντύπωση στους αστυνομικούς το γεγονός ότι στην προσπάθεια της 47χρονης να τον πνίξει εκείνος αντιδρά, δείχνει θέληση να ζήσει και λίγο αργότερα επιχειρεί ο ίδιος να αυτοκτονήσει.

Από την προανάκριση προκύπτει ότι το θύμα βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν τη μία στιγμή να θέλει να ζήσει και την άλλη όχι. Δεν αποκλείουν το θύμα να είχε ανέβει στην καρέκλα προκειμένου να πείσει την εξοργισμένη γυναίκα, ότι βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση, προκειμένου να τον λυπηθεί και να την ηρεμήσει.

Δέκα σπασμένα πλευρά και εκχυμώσεις

Ο ιατροδικαστής, Γιώργος Ντιλέρνια, ο οποίος εξέτασε τη σορό του 50χρονου κάνει λόγο για θάνατο από απαγχονισμό δια βρόγχου διακρίνοντας, παράλληλα, σημάδια ξυλοδαρμού που προηγήθηκε.

Θρίλερ με την 44χρονη Ελένη, σε χαντάκι το αμάξι της: Έφυγε να πάει την κόρη της σχολείο κι εξαφανίστηκε

Στη σορό του εντοπίστηκαν περισσότερα από 10 κατάγματα στα πλευρά, τόσο δεξιά όσο και αριστερά, εκχυμώσεις στο κεφάλι και μια εκχύμωση στο χέρι. Αυτό το στοιχείο παραπέμπει σε στάση άμυνας στην οποία ενδεχομένως να βρισκόταν ο 50χρονος προτού πεθάνει.

Τα τραύματά του έχουν διαφορετική χρονική συχνότητα και προσδιορίζονται πριν από περίπου 10 ημέρες, πριν από 4-5 μέρες και πριν από δύο μέρες. Έφερε εκχυμώσεις στα χέρια, πιθανόν αμυντικά τραύματα προκειμένου να αποφύγει γροθιές και κλωτσιές, τραύματα στη μύτη και στο κεφάλι.

Τα στοιχεία αυτά συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως ο 50χρονος επενδυτής είχε πέσει θύμα τριών, άγριων ξυλοδαρμών τις τελευταίες 15 ημέρες.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ένα σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι οι επιθέσεις που δέχθηκε να σχετίζονται με τα χρήματα που χρωστούσε. Η 47χρονη στην κατάθεσή της έχει δηλώσει πως ο 50χρονος της χρωστούσε 200 χιλιάδες ευρώ ενώ ισχυρίζεται πως την εξαπατούσε επί δέκα χρόνια.

«Αιτία θανάτου είναι ο απαγχονισμός δια βρόγχου. Διέκρινα και εικόνα προηγηθέντα ξυλοδαρμού. Υπολογίζεται σε 1-2 ημέρες. Στο βραχίονα είχε μια εκχύμωση, μάλλον από γροθιά λογικά. Και το αριστερό χέρι ήταν μελανιασμένο σαν να είχε προσπαθήσει να αμυνθεί, να αποκρούσει χτύπημα. Είχε και χτυπήματα στο θώρακα, παλαιότερα, περίπου 15 ημερών», είπε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής.

Αυτά τα τραύματα, που προκαλούν έντονους πόνους και αδυναμία κάποιων κινήσεων, κάνουν ιατροδικαστή και αστυνομικούς να μην αποκλείουν την πιθανότητα η 47χρονη να έχει αναγκάσει, να έχει τοποθετήσει ή βοηθήσει τον 50χρονο να ανέβει στην καρέκλα και να έχει περάσει τον βρόγχο στο κεφάλι του.

Προς το παρόν δεν προκύπτει η εμπλοκή τρίτου ατόμου στην σκηνή του εγκλήματος, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα σύγκρισης των αποτυπωμάτων και DNA, από τα ρούχα, τον μονόζυγο και τον βρόγχο, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν σε αυτά γενετικά αποτυπώματα της 47χρονης. Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί η τυχόν κατανάλωση αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ξυλοδαρμός και… μήνυση

Οι δύο τους είχαν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας το περασμένο Σάββατο εξαιτίας μιας οικονομικής διαφοράς.

Το επεισόδιο έληξε χωρίς κανείς από τις δύο πλευρές να υποβάλει μηνύσεις. Αρκετά από τα τραύματα που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής προέρχονται από το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Η κατηγορούμενη επιδιώκοντας την επιστροφή των περίπου 200.000 ευρώ πίεζε τον 50χρονο, ο οποίος επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες της πρότεινε να την βάλει μέτοχο σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Η γυναίκα, κατά παράξενο τρόπο, συμφώνησε, επενδύοντας μάλιστα και άλλα χρήματα μαζί με συγγενικό της πρόσωπο.

Στις 15 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν τον θάνατό του, εκπρόσωπος γνωστής εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων με έδρα την Αθήνα, πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας της Φιλοθέης και υπέβαλε μήνυση εναντίον του 50χρονου άνδρα, για υπεξαίρεση χρημάτων.

Συγκεκριμένα, είχε πάρει 65 αυτοκίνητα με σκοπό να τα διαθέσει σε πελάτες του με τη μέθοδο leasing. Ο 50χρονος δεν πλήρωσε για τα 65 αυτοκίνητα, τα οποία είτε τα διέθεσε με leasing είτε τα πούλησε ως μεταχειρισμένα. Εξετάζεται η πιθανότητα να έχει κάνει το ίδιο με τρεις ακόμη εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων, αποσπώντας συνολικά περίπου 150 αυτοκίνητα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: