Αφιέρωμα στα «σκυλάδικα»: «Λέγαμε να είναι καλά ο Άγιος Ανδρέας Παπανδρέου που έδωσε τις επιδοτήσεις» (vid)

January 19, 2023
Από τη Λάρισα, εκεί που κάποτε οι επιδοτήσεις των αγροτών «έχτιζαν» ολόκληρα μαγαζιά, στην νυχτερινή διασκέδαση των μπουζουκιών με τα σπασμένα πιάτα και τον «λουλουδοπόλεμο».

Η άγρια γοητεία των «σκυλάδικων» ήταν ο τίτλος της εκπομπής του Alpha «Πρωταγωνιστές», την Πέμπτη (19/1).


Διαφ.

Ξεκινώντας από τη Λάρισα, εκεί που κάποτε οι επιδοτήσεις των αγροτών «έχτιζαν» ολόκληρα μαγαζιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με τον Θάνο Αλεξανδρή, συγγραφέα του βιβλίου «Αυτή η νύχτα μένει» που έγινε ταινία, θεατρική παράσταση και φέτος τηλεοπτική σειρά στον Alpha.

Ο Θάνος Αλεξανδρής τόνισε μεταξύ άλλων πως τραγουδούσαν ανάλογα με την συγκομιδή.

«Πηγαίναμε να τραγουδήσουμε ανάλογα με την συγκομιδή. Πηγαίναμε από την Βέροια όταν ήταν η παραγωγή στα ροδάκινα, Ναύπλιο πορτοκάλια. Να σκεφτείς μια φορά ήμουνα μ’ ένα μπαλέτο στην Κυλλήνη, με Αγγλίδες χορεύτριες, πολύ ωραίες κοπέλες. Αλλά μου είπαν “θα έρθεις ένα μήνα αργότερα, επειδή βγαίνουν τα καρπούζια”. Κι έπρεπε εγώ να εξηγήσω στις Αγγλίδες και δεν ήξερα και πώς λέγεται το καρπούζι. Και βγάζαμε αρκετά. Γι’ αυτό λέμε, να είναι καλά ο Άγιος Ανδρέας Παπανδρέου που διαμόρφωσε τις συνθήκες και δόθηκαν τα χρήματα, οι επιδοτήσεις», είπε αρχικά.

«Ξεχύθηκαν οι αγρότες με την σαγιονάρα και με σακούλες σκουπιδιών παρακαλώ. Μια σακούλα σκουπιδιών είχε μέσα 1.000.000 δραχμές σε χιλιάρικα και ο κόσμος διασκέδασε, ο κόσμος πήρε λεφτά», ανέφερε.

Στην εκπομπή μίλησε και η Κατερίνα Στανίση, η οποία αναφέρθηκε στην καριέρα της, τι έχει ζήσει στα μπουζούκια σε παλαιότερες εποχές. Στο σπάσιμο των πιάτων, στους πελάτες, στους θαυμαστές αλλά και στο πώς στεκόταν η ίδια στην πίστα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: